IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Край на срива на БФБ-вариaнт

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Супертрадер, ще ме светнеш ли как стават покупките без да излизат на борсата?лично съм заинтересован,
    Това питам за пореден път щото модератора постоянно го трие , ей модераторе май и ти имаш интерес от отбягването на този въпрос..........

Коментар

• Супертрадер, ще ме светнеш ли как стават покупките без да излизат на борсата?лично съм заинтересован,

Коментар

• Ballomed

Просто покупки има но те не излизат на борсата и не се правят реално и това може да продължи до 0-ла ако не се вземат мерки.Или да се позволи на тези които искат да печелят от късо час по скоро да могат да го правят и този цирк ще спре.
        D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от blah blah
          Първоначално изпратено от Repoman
          Първоначално изпратено от xc6
          Първоначално изпратено от ivan61
          Най-добре въобще да затворят всички ДФ!!!!! От понеделник на всички офиси по една табела - ДФ"едикой си" вече не съществува !!!!
          Не е това идеята, не да се затварят ДФ, а да им се забрани да изкупуват обратно, т.е. ако си клиент на такъв фонд да не може да си теглиш парите от него, защото ако го направиш водиш до срив на пазара. Като временна мярка, за да успеем да поддържаме все още високите цени на БФБ. Иначе ще имаш пълната свобода да довнасяш пари във фонда.
          А и след като си решил да си дадеш парите в ДФ, очевидно не ти трябват и можеш да чакаш.
          Изцяло съм за.
          И аз смятам, че едно временно спиране на обратното изкупуване би подобрило пазара у нас. Реално, не се спира дейността, а само се ограничава потенциалното разпродаване, което ще доведе до стабилизация. Дори ако в ДФ се влагат още и още пари, които след това се влагат в акции, може и да скочим малко.
          Има и други начини да подпомогнем пазара, например ако сетълмънта стане веднъж на 2 седмици или дори на месец, това ще ограничи продажбите на новозакупените акции. Т.е. можеш да купуваш свободно, но да можеш да продаваш след сетълмънта, който да е веднъж в месеца.
          Имам и други идеи... дано да се вземат мерки час по-скоро.
          Не е препоръка или съвет.
          Понякога когато чета мненията в този форум си задавам доста смущаващи въпроси относно душевното здраве на участниците в него. Абре хора, кажете честно, на вас наистина ли ви има нещо или само се правите, за да е весело?
          Аз предлагам да се обнародва закон, 50% от заплатите да се влагат на БФБ, да се забранят последващи IPO-та, така ще Ви се гарантират печалбите, даже може да се гласува да Ви покрият загубите от бюджетния излишък или самия той да бъде инвестиран на БФБ.

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate
            Sledvashtiat mu fond moje da e samo s $2bn. Ujas!
            Може, може... ама само ако има 2 милиарда, защото само той ще си е акционер!
            Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Пепи
              Сорос и чичо Уорън са най-големите профани,

абе друго си е на депозит.........!;-))

налЕ!:-))
              Ти с тях ли са сравняваш?

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master
                Първоначално изпратено от EquityPrivate
                Nikoi ne moje da go obvini, che e profan. Daje sam siguren, che bez problem shte sabere niakolko miliarda za sledvashtia si hedge fond.
                1. Без проблеми ама някой друг път!
                2. Ако забелязваш всеки следващ фонд му е с пъти по-малък!
                Ami sled Salomon bez problemi napraviha LTCM. Sled kato izgurmia prez 1998, oshte na sledvashtata suzdade JWM Partners. Zashto mislish, che sega shte ima problemi?
                LTCM imashe AuM $4.6bn, a JWM Partners $3.0bn. Naistina sa po-malko. Sledvashtiat mu fond moje da e samo s $2bn. Ujas!

Коментар

• Сорос и чичо Уорън са най-големите профани,

абе друго си е на депозит.........!;-))

налЕ!:-))

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate
                    Nikoi ne moje da go obvini, che e profan. Daje sam siguren, che bez problem shte sabere niakolko miliarda za sledvashtia si hedge fond.
                    1. Без проблеми ама някой друг път!
                    2. Ако забелязваш всеки следващ фонд му е с пъти по-малък!
                    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Първоначално изпратено от DD
                      Ами значи според това което казваш всички, които са вкарали пари по борсите са пълни профани
                      Хайде опомни се малко !!!!
                      Не съм казал, че са пълни профани! Казвам само че са по-големи профани от тези които не са ги вкарали там!!! Защото финансовата грамотност има само един критерий - дали губиш или правиш пари?
                      Tova ne e tochno taka. John Meriweather e uspial srine Salomon Brothers, LTCM, a savsem naskoro izgurmia i tretia mu hedge fond - JWM Partners.

Коментар

• Първоначално изпратено от DD
                        Ами значи според това което казваш всички, които са вкарали пари по борсите са пълни профани
                        Не съм казал, че са пълни профани! Казвам само че са по-големи профани от тези които не са ги вкарали там!!! Защото финансовата грамотност има само един критерий - дали губиш или правиш пари?

Коментар

Българина има много ниска финансова култура.
                          Това не е вярно! Доказателство за това е, че много малко българи като % си вкараха парите в ДФ през миналата и тази година...

Всеизвестен е факта, относителния дял на парите вкарани в ДФ в БГ е много по-нисък от този в развитите пазари...
                          А всеизвестнен е факта че ДФ потрошиха страшно много пари за този период! Как може да обвиняваш някой че е финансово неграмотен когато не си е изгубил парите като финансово грамотните???

Аз даже си мисля че финансово неграмотната част от народонаселението си вкараха парите в ДФ!
                          По твоята логика всеки, който търси алтернативи на "Банковия депозит " е финансово неграмотен ?!?!?!

Всеки е свободен да прави каквото си иска с парите аз не казвам, че трябва да се натискат хората да инвестират.
                          Това което казвам е, че им беше поднесена грешна информация и те си изградиха грешна представа за борсата и съответно сега не са подготвени за текущата ситуация.

Коментар

Ama zashto triabva da se zadurjat cenite? Az iskam da sam short i mi triabva da padat.

Е те тва е манипулация! Мастъра туй не го е казвал!

Коментар

• Първоначално изпратено от DD
                              Българина има много ниска финансова култура.
                              Това не е вярно! Доказателство за това е, че много малко българи като % си вкараха парите в ДФ през миналата и тази година...

Всеизвестен е факта, относителния дял на парите вкарани в ДФ в БГ е много по-нисък от този в развитите пазари...
                              А всеизвестнен е факта че ДФ потрошиха страшно много пари за този период! Как може да обвиняваш някой че е финансово неграмотен когато не си е изгубил парите като финансово грамотните???

Аз даже си мисля че финансово неграмотната част от народонаселението си вкараха парите в ДФ! А финансово грамотната част ги остави на депозит в банката!

Коментар

Ama zashto triabva da se zadurjat cenite? Az iskam da sam short i mi triabva da padat.
                                Този въпрос на несъзнателен инвеститор деликатно ще се направим че не сме го чули! [/quote]

Taka kato gledam na Repoman jelanieto mu niakoi da se namesi, za da prestane toi da gubi shte si ostane v sferata na fantaziata.
                                Moeto za kusite prodajbi shte stane realnost prez avgust.

Коментар

Working...
                                X