mogat li da se zavat vaprosi ili e monolog
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Тази среща е култова и я препоръчвам на мислещият инвеститор
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Зарзаватчийски гласПървоначално изпратено от bate GoikoПредната среща беше интересна
Аз я пропуснах предишната поради разочарованието си от по-предишната, но на тази ще да отида.На мен предишната среща ми беше много интересна предполагам и този път ще бъде така
Коментар
-
Първоначално изпратено от colliersГ-н Йорданов, поздравления за организираната среща. Моля ако е възможно да обсъдите въпроса за някаква форма на запис на срещата както миналия път, защото тези които нямахме и няма да имаме възмжност да отидем на нея съм сигурен че ще пропуснем доста интересни неща. За мен лично предния запис беше доста полезен, въпреки че не поисках да чуя някой работи, но дано този път слушам (или гледам) по внимателно.
Коментар
-
Г-н Йорданов, поздравления за организираната среща. Моля ако е възможно да обсъдите въпроса за някаква форма на запис на срещата както миналия път, защото тези които нямахме и няма да имаме възмжност да отидем на нея съм сигурен че ще пропуснем доста интересни неща. За мен лично предния запис беше доста полезен, въпреки че не поисках да чуя някой работи, но дано този път слушам (или гледам) по внимателно.
Коментар
-
продължението
Стигнаха ли пазарите до дъното?
(16 декември, вторник, 18 часа, пресклуб София Прес)
Лектор ще бъде Алекси Андонов, който е инвеститор и спекулант с над 14-годишен опит на българските и международни капиталови пазари. Пред членовете и гостите на клуба той ще сподели вижданията и очакванията си за бъдещето на капиталовите пазари. Някои от въпросите, на които дискусията ще търси отговор, са:
Къде ще е дъното на българските и международните фондови пазари?
Да купуваме ли акции в този момент?
Има ли днешната криза адекватни исторически паралели, от които може да извлечем поуки? Какви са приликите с Руската криза от 1998 година?
Дискусията ще се проведе на 16 декември, вторник, в залата на национален пресклуб СОФИЯ ПРЕС ул. Славянска № 29, ет.7 от 18.00 часа. Клуб Investor.bg се провежда със съдействието на Търговска Банка ОББ.
Записвания тук
http://www.investor.bg/club.php
Коментар
-
Първоначално изпратено от Алекси АндоновПървоначално изпратено от NikolaА какво значи мислещ инвеститор?
При нашето пазарче стадните настроения са водещи, за което "вина" има и Инвестора като осируряващ трибуна. А за мислещи и можещи се считат по-приказливите, по-плътно следващите или копиращите разни движения, вкл. и безмислени на по-големи играчи. Сега завалиите имат ... проблеми и са силно объркани. По-любопитно е какво става с надутите момченца и момиченца - наемни работници, в т.нар. големи играчи, по-които на махленски принцип, съученически или на чашка се равняваха някои .... псевдо играчи. Но като намаля или стана объркваща вътрешната информация ..... какво правим?
Коментар
-
Първоначално изпратено от HМисля, че е редно да се прави разлика между инвестиране от технически анализ и куант шоп, каквито са RTC или SAC. Но и те са по-скоро изключения от правилото.
Първоначално изпратено от milioneraедна забележка към експозето на Алекси че пари от тех. анализ не се правят. Напротив и то в последно време.
James Harris Simons
Simons earned an estimated $2.8 billion in 2007, $1.7 billion in 2006,, $1.5 billion in 2005,, (the largest compensation among hedge fund managers that year,) and $670 million in 2004. With an estimated current net worth of around $5.5 billion,, he is ranked by Forbes as the 57th-richest person in America., He was named by the Financial Times in 2006 as the "smartest" billionaire.,
повече инфо тук - http://en.wikipedia.org/wiki/James_Harris_Simons
ТА е много важна част от инвестиционният процес и не бива да се отхвърля
Коментар
-
niki5
Първоначално изпратено от Алекси АндоновПървоначално изпратено от 0007"Най-интересното", от експозето на Андонов, е частта му, за инвестициите в т.н. алтернативни източници на енергия.
Не можах да разбера, като са толкова перспективни инвестициите в този сектор, и като сега бил момента за инвестиции там, защо Андонов се затруднява да намери подходяща такава, и въпреки, че търси усилено такава инвестиция, още не е намерил, подходяща?
Ако, намери такава инвестиция, в близките години, след като според него, са небходими една-две години за ресърч и подбор на нещо читаво, да се надяваме, да не е като тази, за "някакви еколологични автобуси", произвеждани в унгарска фирма, за износ за САЩ, която фирма впоследствие фалирала, въпреки, че била много перспективна - пак из експозето на Андонов.
Секторът на алтернативни източници на енергия много прилича на интернет сектора от 1996-1998 г. Не е лесно да се реши в звезди като Алтависта ли трябва да се инвестира или някакви нови "аматьорски" проектчета като Гугъл. Много хора вече говорят, че тук е бъдещето, но въпросите пред сектора са много...Vsi4ko oba4e VE4E govori za konsolidacija v sektora
Коментар
-
Мисля, че е редно да се прави разлика между инвестиране от технически анализ и куант шоп, каквито са RTC или SAC. Но и те са по-скоро изключения от правилото.
Първоначално изпратено от milioneraедна забележка към експозето на Алекси че пари от тех. анализ не се правят. Напротив и то в последно време.
James Harris Simons
Simons earned an estimated $2.8 billion in 2007, $1.7 billion in 2006,, $1.5 billion in 2005,, (the largest compensation among hedge fund managers that year,) and $670 million in 2004. With an estimated current net worth of around $5.5 billion,, he is ranked by Forbes as the 57th-richest person in America., He was named by the Financial Times in 2006 as the "smartest" billionaire.,
Коментар
-
една забележка към експозето на Алекси че пари от тех. анализ не се правят. Напротив и то в последно време.
James Harris Simons
Коментар
Коментар