Първоначално изпратено от Matrosov
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Анкета. Доволни ли сте от XETRA ?
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от ATILAДребните инвеститори са големият проблем на А.А. от край време!!
И се прави всичко възможно да се налалят тяхните "изяви" на БФБ!
Нашите "стратези" очевидно не разбират простичката истина, че развитие на българският капиталов пазар може да има само и единствено по линията на въвеждането на съвременни пазарни инструменти, прозрачност и равнопоставеност на ВСИЧКИ пазарни участници!!!
Откровнно, аз съм разочарован от Ксетра, заради:
- загубата на представата за дълбочината на пазара! Това е ключово условие за вземане на инвестиционно решение на нашата нисколиквидна борса!!!!
- преимуществото, което професионалните играчи (банки, ИП) имат за сметка на дребните инвеститори!!!
Платформата Ксетра очевидно е перфектна за високоликвидна развита борса. Аукционите очевидно са най-добрият начин за определяне на справедливата цена... Но условието е да има множество пазарни участници!
А анонимността е вследствие на многото пазарни участници! Когато имаш хиляди играчи, въвеждащи хиляди оферти за единица време, тогава не само че не ти е необходимо да знаеш какво купува Дойче Банк, но дори това е излишна информация (не само за пазарните участници, но и за самата система).
Напълно споделям твоето мнение,но не мисля че от БФБ някой ще чуе предлженията (твоето и на други) и равнопоставенността между Големите и Малките играчи ще стане реалност,както бе обещано преди въвеждането на XETRA.Може би единсвено чрез икономически лост меже да им се въздейства, например всички COBOSI да си махнем офертите и да спрем да търгуваме,като ги лишим от комисионните!Може би тогава някой би се вслушал в мнението и на дребният инвеститор!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от katПървоначално изпратено от ATILAДребните инвеститори са големият проблем на А.А. от край време!!
Нашите "стратези" очевидно не разбират простичката истина, че развитие на българският капиталов пазар може да има само и единствено по линията на въвеждането на съвременни пазарни инструменти, прозрачност и равнопоставеност на ВСИЧКИ пазарни участници!!!
- загубата на представата за дълбочината на пазара! Това е ключово условие за вземане на инвестиционно решение на нашата нисколиквидна борса!!!!
- преимуществото, което професионалните играчи (банки, ИП) имат за сметка на дребните инвеститори!!!
Платформата Ксетра очевидно е перфектна за високоликвидна развита борса. Аукционите очевидно са най-добрият начин за определяне на справедливата цена... Но условието е да има множество пазарни участници!
А анонимността е вследствие на многото пазарни участници! Когато имаш хиляди играчи, въвеждащи хиляди оферти за единица време, тогава не само че не ти е необходимо да знаеш какво купува Дойче Банк, но дори това е излишна информация (не само за пазарните участници, но и за самата система).Не е препоръка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ATILAДребните инвеститори са големият проблем на А.А. от край време!!
А анонимността е вследствие на многото пазарни участници! Когато имаш хиляди играчи, въвеждащи хиляди оферти за единица време, тогава не само че не ти е необходимо да знаеш какво купува Дойче Банк, но дори това е излишна информация (не само за пазарните участници, но и за самата система).Мненията изразени в този форум са лични и не прадставляват препоръки за покупко- проджаби на финанс
Коментар
-
Дребните инвеститори са големият проблем на А.А. от край време!!
А анонимността е вследствие на многото пазарни участници! Когато имаш хиляди играчи, въвеждащи хиляди оферти за единица време, тогава не само че не ти е необходимо да знаеш какво купува Дойче Банк, но дори това е излишна информация (не само за пазарните участници, но и за самата система).
Коментар
-
Първоначално изпратено от ATILAАбе хора, анонимността е добра! По ред причини!
Проблемът е загубата на представата за дълбочина на пазара! особено на нашата неликвидна борса!Не препоръчвам никому нищо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от cooliopo red prichini sym mnogo dowolen ot towa, che weche ne se wijda koi stoi zad sdelkite, lichno az i predi 16ti ne sym gledal koi tyrguwa po dadena pozicia i mislia, che samo sym pechelil ot towa
kolkoto do lipsata na pogled wyrhu dylbochinata na pazara, towa opredeleno e goliam minus na xetrata i opredeleno shte se otrazi negatiwno wyrhu likwidnostta na pazara kato cialo, a i postawia drebnite investitori w nerawnopostaweno polojenie...
po moe lichno mnenie starata sistema si beshe mnogo po-dobra, s edinstwen nedostatyk, che se wijdaha kodowete na posrednicite i towa naistina wodeshe do dosta negatiwi
Бях останал с убеждението, че при ксертата ще се виждат само първите 5 оферти купува, продава (като цена, не като брой участници). Това не се вижда само дневната търговия......
Това наистина е лично мнение, само времето ще покаже дали тази промяна е положителна за пазара. Колкото и да лаем тук кервана си върви. В защита на органите и лицата взели това решение, мога само да кажа, че през краткото си съществуване от създаването си до сега БФБ, е извървяла много дълъг път. Напредъка е сериозен, остава сега да видим последните промени как ще се отразят.......
Коментар
-
po red prichini sym mnogo dowolen ot towa, che weche ne se wijda koi stoi zad sdelkite, lichno az i predi 16ti ne sym gledal koi tyrguwa po dadena pozicia i mislia, che samo sym pechelil ot towa
kolkoto do lipsata na pogled wyrhu dylbochinata na pazara, towa opredeleno e goliam minus na xetrata i opredeleno shte se otrazi negatiwno wyrhu likwidnostta na pazara kato cialo, a i postawia drebnite investitori w nerawnopostaweno polojenie...
po moe lichno mnenie starata sistema si beshe mnogo po-dobra, s edinstwen nedostatyk, che se wijdaha kodowete na posrednicite i towa naistina wodeshe do dosta negatiwi
xetrata shte se okaje predpochitana platforma samo ako dowede do napliw ot nemski investitori :-D
Коментар
-
Първоначално изпратено от BounsИскам да ти кажа, че делтата ми пада няколко пъти при въвеждане на поръчка........ в интерес на истината като виждам всички как се оплакват от хаос, дори не съм им звънял, ще изчакам до другата седмица.
Преди тази умряла ксерта платформата беше най-добрата, виждаше се абсолютно всичко, така че и тогава не е имало равнопоставеност
Имах предвид, че едни могат да пускат айсберга, други обаче не.
Коментар
Коментар