IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софикс 2008 г. = Дау Джоунс 1929 г.

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от _1912_
    Първоначално изпратено от acen1975
    Първоначално изпратено от B.Graham
    ейсънчо аз не знам как се предава в УНСС.Не съм учил там.Ама тия другари дето фалираха при вас и тия дето ги спасиха едвам-едвам от фалит май се в Хавард и Принстън бяха учили.Защо им фалираха банките?Просветли ни.
    ами просто ГреЪме-в сащ има вече 2 годишно падане на имотите и близо 30% декапитализация!
    ето ти причината.в началото на 90-те също е имало подобно нещо-падане на имоти и фалити на банки!
    в бг едва сега почват да падат....представи си ги бг банките след 2 години и 70% декапитализация..........
    нали не се опитваш да ми обясниш,че харвардските и принстънските университети са под нивото на УНСС и за тва банки в сащ фалират?
    само почакай малко......

чавдарчето асенчо нека има в предвид , че български банки почти няма

всички са чужди , но имайки в предвид , че сме в европейския съюз - те не се явяват и чужди , ами наши си банки - европейски

асенчо , я занеси на чавдарчетата по една пица , поне нещо да направиш днес
    гений,те са отделни дружества...за да фалират,не е нужно да се фалира и банката майка!
    и на мен ми е интересно кво ще става с тях?дали ще поемат райт даунс в отчетите си,или ще предпочетат да ги фалират?
    тук вече не мога да отговоря-тепърва ще гледаме и ще се учими кво става в такава ситуация......
    но ти гарантирам колосални загуби на банки от рода на пощенска(инг) и най-вече райфайзен ,с потресаващата реклама па-па-па.........тая реклама като нищо ще им струва стотици милиони еврота......

тва е може би единствения плюс,който има бг-голяма част от удара от декапитализацията ще бъде поет от "вносни" банки.......

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975
      Първоначално изпратено от INSIDER-A
      ейсънчо аз не знам как се предава в УНСС.Не съм учил там.Ама тия другари дето фалираха при вас и тия дето ги спасиха едвам-едвам от фалит май се в Хавард и Принстън бяха учили.Защо им фалираха банките?Просветли ни.
      ами просто ГреЪме-в сащ има вече 2 годишно падане на имотите и близо 30% декапитализация!
      ето ти причината.в началото на 90-те също е имало подобно нещо-падане на имоти и фалити на банки!
      в бг едва сега почват да падат....представи си ги бг банките след 2 години и 70% декапитализация..........
      нали не се опитваш да ми обясниш,че харвардските и принстънските университети са под нивото на УНСС и за тва банки в сащ фалират?
      само почакай малко......
      Асенчо, американците са алчни, затлъстели, угоени копелета, дето и майка си ще продадат за пари :-) Надявам се ти се изясни, защо разнасяш пици и едвам връзваш двата края докато ние си пием уискито и бавно си дъвчем бадемите :-)
      няма по алчни натури от бг манталитета.
      факта с имотите и БФБ в бг го доказаха.........
      съмнявам се,че е имало някъде по света по балонирана борса спрямо Р/е,както и по голям балон в имотите спрямо стандарт на живот.......
      в бг средна заплата,стигаща само за храна,ток и парно....но 500% ръст в имотите...
      банки даващи 100% кредитиране ,без доказване на доход и хитреене с ниски първоначални лихви и после давай нагоре.......
      влизал ли си скоро в бг банка?
      преди половин година щеше да откриеш нещо абсурдно-банката предлага по големи лихви на депозити,отколкото на кредити?????
      пссс,тва не е ли алчност,чрез лъгане на клента?
      ей са ше гледаш как с лъгане ,сами ще се излъжат.......скъпо ще им струват моментните рекордни печалби...повярваааааай ми!
      Хахахахахаха

Само не стана ясно кой измисли sub-prime кредитите БГ или САЩ банките?

Асене, ставаш смешен ;-)
      МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Първоначално изпратено от INSIDER-A
        само почакай малко......
        Асенчо, американците са алчни, затлъстели, угоени копелета, дето и майка си ще продадат за пари :-) Надявам се ти се изясни, защо разнасяш пици и едвам връзваш двата края докато ние си пием уискито и бавно си дъвчем бадемите :-)
        няма по алчни натури от бг манталитета.
        факта с имотите и БФБ в бг го доказаха.........
        съмнявам се,че е имало някъде по света по балонирана борса спрямо Р/е,както и по голям балон в имотите спрямо стандарт на живот.......
        в бг средна заплата,стигаща само за храна,ток и парно....но 500% ръст в имотите...
        банки даващи 100% кредитиране ,без доказване на доход и хитреене с ниски първоначални лихви и после давай нагоре.......
        влизал ли си скоро в бг банка?
        преди половин година щеше да откриеш нещо абсурдно-банката предлага по големи лихви на депозити,отколкото на кредити?????
        пссс,тва не е ли алчност,чрез лъгане на клента?
        ей са ше гледаш как с лъгане ,сами ще се излъжат.......скъпо ще им струват моментните рекордни печалби...повярваааааай ми!

Коментар

само почакай малко......

чавдарчето асенчо нека има в предвид , че български банки почти няма

всички са чужди , но имайки в предвид , че сме в европейския съюз - те не се явяват и чужди , ами наши си банки - европейски

асенчо , я занеси на чавдарчетата по една пица , поне нещо да направиш днес
          НЕ РАЗБИРАМ НИЩО ОТ ФУТБОЛ!!!

Коментар

само почакай малко......
            МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham
              само почакай малко......

Коментар

Първоначално изпратено от Й. В. Сталин
                Уважаеми Червени Боклуци, щом сте решили да се оставите в ръцете на упадъчен елемент като някой си У.Д.Ган, значи сте много сигурни, че изход все пак има.
                Но кажете ни тогава, щом сте сигурни, че вашия план е печеливш, кога смятате изобщо да купувате? Сам казвате, че глупавите пари ще се окажат при умните, но това не става без да се търгува.
                А кога умните пари ще се появят според вас или според вашия ръководител ?
                умните пари няма да ги има в бг в близката петилетка.
                бг е пред фалит-никой няма да дойде да прави бизнес в такава държава,да не е луд?
                ще има свиване на икономиката и потреблението,имотите ще се декапитализират до такава степен,че ако до 3 години остане оживяла банка,ще трябва да я закичат със златни медали.
                селско стопанство в бг няма.има фондове,използващи набрания ресурс,да колекционират земя??????
                ... честно казано и аз не знам кво ще стане с тази държава.ума не ми го побира,как ще се обслужва 300% по голям дълг,със по слаба индустрия селско стопанство от преди.
                става въпрос за десетки пъти повече излизане на валута от бг,в сравнение с преди,както и намален БВП в експортните сектори .
                кремиковци внасяше в бг над милиард евро на година.....ами сега?
                АСЕНЕ, ПАК ЛИ СЕ НАДРУСА??? :-))))

Коментар

• ейсънчо аз не знам как се предава в УНСС.Не съм учил там.Ама тия другари дето фалираха при вас и тия дето ги спасиха едвам-едвам от фалит май се в Хавард и Принстън бяха учили.Защо им фалираха банките?Просветли ни.
                  Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от Й. В. Сталин
                    Уважаеми Червени Боклуци, щом сте решили да се оставите в ръцете на упадъчен елемент като някой си У.Д.Ган, значи сте много сигурни, че изход все пак има.
                    Но кажете ни тогава, щом сте сигурни, че вашия план е печеливш, кога смятате изобщо да купувате? Сам казвате, че глупавите пари ще се окажат при умните, но това не става без да се търгува.
                    умните пари няма да ги има в бг в близката петилетка.
                    бг е пред фалит-никой няма да дойде да прави бизнес в такава държава,да не е луд?
                    ще има свиване на икономиката и потреблението,имотите ще се декапитализират до такава степен,че ако до 3 години остане оживяла банка,ще трябва да я закичат със златни медали.
                    селско стопанство в бг няма.има фондове,използващи набрания ресурс,да колекционират земя??????
                    от бананови републики всички бягат като дявол от тамян.
                    нито има фунданент за раsтеж в икономиката,откъдето да растат и инвестираните пари,нито има правителство,способно да вкара държавата в релси.
                    има безумна корупция и бюрокрация-неща отчайващи всеки антропънюър с кинти.
                    узурпирана власт,фалит на компании със задна дата?
                    алоооо,вие май верно си мислите,че бог е българин?
                    за да се появи фундамент,първо трябва да свърши декапитализацията в НИ.всички да обеднеят и поемат удара от сринатите имоти......до кога ще продължи,никой не знае,може и десетилетия да е,защото е презастроено и маркета ще е обезмислен-за да има пазарни норми,трябва да има баланс между предлагне и търсене.
                    такова в бг няма да има,освен,ако бг не стана 9 милиона.
                    а бъдещата криза ще отвее нова имиграционна вълна и тая страна я виждам към 5 милиона в много скоро време.
                    безумицата,да се даде добър кредит рейтинг на бг и да потекат пари в държавата се оказа убийствено-всичко влезе в тухли и бетон....
                    качването на БФБ бе спекулативно-нещо,което не беше реално.такива магарийки стават веднъж и после с десетилетия не могат да се повторят.
                    са чакате някой да дойде пак да балонира БФБ,че да излезнете......
                    е да,ама тия,дето балонират знаят,че това чакате.....малко по в час са хората от вас.
                    след балон следва продължителен спад и страх-никой няма да дойде да ви балонира.......и вие да излизате за негова сметка....
                    а фундамент за растеж няма ,няма и да има.

кога ще има фундамент?
                    1.имотите трябва да паднат под 300 евро на кв и пазарните норми да се балансират,като удара от падането бъде поет и всичката декапитализация бъде райт даун.
                    2.банките трябва да фалират и публичния дълг на бг да бъде изтрит-бг е задлъжняла най-вече с банков дълг-при техен фалит,дълга изчезва.
                    3.държавата трябва да поеме удара от срива в банковата система и покрие застрахованите депозити.
                    4.трябва да дойде правителство,което да вдъхва вяра на запад,за да се съгласят да я спасяват тая държава с ресурс и подаряване на кинти от световната банка.
                    проблема е,че такова правителство в момента няма.бойко борисов е главната конкуренция на кадровиците,но и той е с осран имидж в ЕС.
                    5.трябва изчистване на корупцията и бюрокрацията!никой не влезе в бг да прави реално бизнес и инвестира дългосрочно-просто балона в НИ доведе до навлизане на спекуланти,които в момента бягат.реално бг никога не се е оправила-тва беше финансиране на БВП с дълг и всичко отиде в тухли и бетон.
                    6.едно от най-важните-защита на правата на бизнеса и потребителя!както и реална правна система,която да си върши работата.

за да се създадат по горните,трябва да мине минимум петилетка.а като знам професионализма на българския УНССовец,професионализма на бг прависта......и десетилетие няма да е достатъчно.

какво е макроикономическоо ниво на БГ спрямо преди 4 години?
                    има ръст в задлъжняването с 300% .парите ,нужни по обслужването за лихви и главници на тези 300% ръст са повече 10 пъти(1000%) повече,отколкото целия търговски дефицит на бг преди 4 години!!!!!!!!!!
                    какво се е променило в бг за тва време?
                    има спад в селското стопанство и спад в ндустрията,както и стратегическите индустрии,които ще оживеят и при криза,вече са собственост на чужденци-печалбите отиват в чужбина!
                    говориме за нефтохима ,бирените фабрики и ритейла в енергийната промишленост-ток,бензиностанции и прочие.

продавайте останалите акции и инвестирайте в билет за чужбина!
                    в бг ще останат само бабите ,старците,мутрите и комунистите-такава криза се задава,че само недъгав човек или крадльо ще бъде бъдещия българин.......
                    са ви се струва невъзножно,защото българия "си е добре".......
                    ама 90% от нещата,които ги говорех по тези и други форуми се струваха невъзможни преди,ама нещо все се случват...........

честно казано и аз не знам кво ще стане с тази държава.ума не ми го побира,как ще се обслужва 300% по голям дълг,със по слаба индустрия селско стопанство от преди.
                    става въпрос за десетки пъти повече излизане на валута от бг,в сравнение с преди,както и намален БВП в експортните сектори .
                    кремиковци внасяше в бг над милиард евро на година.....ами сега?

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius
                      ... The total value of the world's financial assets - including equities, private, government debt securities and bank deposits - grew faster in 2006 reaching $167 trillion.
                      Приемам забележката, но тази "картинка" намерих в лаптопа.
                      Ръста при дериватите също е впечатляващ. Според различни източници варират от над 600 трилиона до зашеметяващите 1 000 трилиона.
                      Едва ли някога ще разберем колко са всъщност точно.

Коментар

• Първоначално изпратено от nide
                        Хубава графика...

Последните данни на McKinsey за 2006 са: The total value of the world's financial assets - including equities, private,
                        government debt securities and bank deposits - grew faster in 2006 reaching $167 trillion.

Коментар

• Първоначално изпратено от Й. В. Сталин
                          Ако има проблем, кажете .....

Първоначално изпратено от Й. В. Сталин
                          ...... предложете решение?
                          Световната финансова система едва ли ще бъде стабилизирана в сега установената си форма.
                          За мен решението е: отказване от "debt-backed" money и връщане към "asset-money".

Ludwig von Mises:
                          Credit expansion is the governments’ foremost tool in their struggle against the market economy. In their hands it is the magic wand designed to conjure away the scarcity of capital goods … and to make everybody prosperous.
                          But one day the crack-up boom will annihilate its monetary system.”

Коментар

• Първоначално изпратено от Червени Боклуци
                            Ако питате мен, то още преди повече от половин век У.Д. Ган е споделил неговата теория за вибрациите в природата. И пазарите както всичко останало са част от тази теория. Етапи на силна инвеститорска еуфория се редуват с такива на паника и недоверие и всичко започва отначало.
                            Когато един пазар се пренасити от купувачи, идва момент в който никой повече не купува и нещата тръгват надолу. Глупавите пари отиват при умните. Пазарът се преструктурира и се преразпределя богатството.
                            След дълбоката криза, която ни очаква ще дойдат добри времена, в които оцелелите ще имат възможността да закупят превъзходни активи на атрактивни цени. След време глупавите пари ще се изсипят отново на пазара и отново ще го балонизират. Тогава умните пари ще им продадат своите активи с добра печалба. Балонът ще се спука отново и така историята ще се повтаря до безкрай.....

Коментар

• Първоначално изпратено от Червени Боклуци
                              Първоначално изпратено от Червени Боклуци
                              Първоначално изпратено от Muza
                              Продажбите драстично намалели. Ганьо имал стока, нямал оборот, нямал пари. И фалирал. Останал без фабрика, без къща, без пари....
                              Колко добре подкрепя моята теория. А инсайдъра що не отговори на въпроса ми?
                              Това, че в момента няма търсене на един актив не прави неговата стойност = 0. Това важи само ако са ти опряли пистолет в главата с ултиматум да продадеш незабавно без оглед на цената. Да, актива е неликвиден, но чакането му е майката. Ти имаш ли пример за такъв актив дето струва 0 лв. защото в момента няма платежоспособно търсене насреща? Аз ще го купя за 0,01 лв. :-))))
                              Ами ако цял живот не ти стигне да чакаш?
                              И кое е това дето цял живот ще го чакаш?
                              Ами примера с двореца. Може цял живот да не дочакаш да го купи някой.

Това, че досега не е имало прецедент не означава, че няма опасност пазарите да навлязат в дългогодишна криза. И тогава вярващите в теорията buy & hold дали все още ще си мислят, че притежават активи?
                              Колкото е вероятно да има прецедент е 10 пъти по-вероятно да няма, затова ти си продал а други са купили ;-)
                              Залагайки на 1:10 вероятност продадох при софикс 1800. Каква е вероятността купилите от мен да си възвърнат първоначалната инвестиция или пък да излязат на печалба?

По-добре да беше продал над 1920 пункта :-)))))) Много обърна темата ;-)

Коментар

• Първоначално изпратено от INSIDER-A
                                Първоначално изпратено от Muza
                                Продажбите драстично намалели. Ганьо имал стока, нямал оборот, нямал пари. И фалирал. Останал без фабрика, без къща, без пари....
                                Колко добре подкрепя моята теория. А инсайдъра що не отговори на въпроса ми?
                                Това, че в момента няма търсене на един актив не прави неговата стойност = 0. Това важи само ако са ти опряли пистолет в главата с ултиматум да продадеш незабавно без оглед на цената. Да, актива е неликвиден, но чакането му е майката. Ти имаш ли пример за такъв актив дето струва 0 лв. защото в момента няма платежоспособно търсене насреща? Аз ще го купя за 0,01 лв. :-))))
                                Ами ако цял живот не ти стигне да чакаш?
                                И кое е това дето цял живот ще го чакаш?
                                Ами примера с двореца. Може цял живот да не дочакаш да го купи някой.

Това, че досега не е имало прецедент не означава, че няма опасност пазарите да навлязат в дългогодишна криза. И тогава вярващите в теорията buy & hold дали все още ще си мислят, че притежават активи?
                                Колкото е вероятно да има прецедент е 10 пъти по-вероятно да няма, затова ти си продал а други са купили ;-)
                                Залагайки на 1:10 вероятност продадох при софикс 1800. Каква е вероятността купилите от мен да си възвърнат първоначалната инвестиция или пък да излязат на печалба?

Коментар

Working...
                                X