IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софикс 2008 г. = Дау Джоунс 1929 г.

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Чубака,
    викаш отменяме "диктатурата" на печатарите и Дау изгърмява наполовина - в този случай и Софикса ще падне но по- малко, а ако хората контролиращи компютрите в Сащ се изхитрят да направят тоя срив на Дау бързо от седмица, при нас може и да не се разбере
    Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ubaka Разгледай мнение
      Добре Мечо Голям,
      всичко което казваш е така, НО
      а как според теб би се държал Софикса
      ако Старият се катурне с ок 50%
      ако Дау Джоунс падне с 50% сигурно веке е време да настане обратна корелация и Софиксо да скочи с 50% тъй сигурно ке ти отговорят всички дет държат акции от 2008г. и чакат все още да се дигнат
      Това което аз построих , вие не може даже да го боядисате

Коментар

• Добре Мечо Голям,
        всичко което казваш е така, НО
        а как според теб би се държал Софикса
        ако Старият се катурне с ок 50%

Коментар

• Чубака,
          не казвам, че не е бил прав в прогнозата си през 2008 година. Тя се сбъдна, защото както Дау Джоунс през 1929 е бил балон така и СОФИКС е бил балон през 2007 година. Сега обаче сме 2012 година края - няма помен от ликвидността през 2007, няма репа, маржин , договорни фондове са капитулирали , пенсионните фондове не купуват български акции. Това е една нова реалност в която спукването на балона е калкулирано вече и отразено на графиката, търгуват се основно дивиденски акции или предстоящи търгови предложения.
          Тогавашната му прогноза се е основавала на очакването за развитие като за след спукан балон и това се случи, но от година и повече вече практически пазара се колебае в малки граници и да очакваш че и сега пазарът отново е балон и му предстоят нови 60 -70 % спад за мен не е реалистично. Но както казах ако сме живи и здрави след година ще знаем със сигурност дали е така

Коментар

• Мечо Голям, очакванията са едно,
            реалностите понякога, съвсем друго
            пр. днескашната статия за Австрийския Телеком
            Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение
            Не те разбирам Протокол
            Това са само акциите от Софикс умножени по коефициента на Стамбата и им е сметната потенциалната диведенска доходност съобразно обявения тази година диведент за 2011. Не ми изглежда реалистично примерно Атера да е 75 ст при очакване за дивидент от 31 ст съобразно едно скорошно допитване до форума.
            търгуването само на технически анализ е като да караш кола напред гледайки само огледалото си за назад...

Коментар

• ами, не знам доколко са абсурдни,
              след като беше един от малцината
              с вярна прогноза за краха на БФБ 2008г
              до колкото си спомням
              пп не съм му адвокат
              Първоначално изпратено от Спекулант Разгледай мнение
              Прогнозите му са доста абсурдни, повтаря ги вече 3-4 г. без резултат, затова го базикаме. Моите очаквания и виждания ги пиша по другите теми. Който желае ги чете.
              Успех!

Коментар

• Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение
                Не те разбирам Протокол
                Това са само акциите от Софикс умножени по коефициента на Стамбата и им е сметната потенциалната диведенска доходност съобразно обявения тази година диведент за 2011. Не ми изглежда реалистично примерно Атера да е 75 ст при очакване за дивидент от 31 ст съобразно едно скорошно допитване до форума.
                търгуването само на технически анализ е като да караш кола напред гледайки само огледалото си за назад...
                Грешката е моя - коментара трябваше да е към Стамбата
                За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Не те разбирам Протокол

Коментар

• Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение
                    Тази прогноза има крайна цел и тя е 118 през края на 2013 година. Следователно след година ще имаме цени 63 % по ниски от текущите

Принципно и немислимото е възможно, но при ниски коефициенти на вероятност. Лихвените нива в България падат, големите държави още дълго ще поддържат близо до нулата лихвени равнища на основните светотовни валути. Три - четири пъти по-голяма годишна диведенска доходност на СОФИКС от годишната доходност на 10 годишните германски или американски ДЦК не ми изглежда ама никак вероятна, но все пак имаме една година за да разберем...

Моята прогноза е че Софикс ще с малко, но все пак повече от текущото си ниво след година

Не е препоръка за покупко продажба на акции.
                    Сега става ясно за кои позиции очакваш да продадеш и за кои да купиш
                    Не забравяй, че рибата не винаги кълве на стръвта на която ти препоръчват - обикновено е точно обратното
                    За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Тази прогноза има крайна цел и тя е 118 през края на 2013 година. Следователно след година ще имаме цени 63 % по ниски от текущите

Принципно и немислимото е възможно, но при микроскопични коефициенти на вероятност. Лихвените нива в България падат, големите държави още дълго ще поддържат близо до нулата лихвени равнища на основните светотовни валути. Три - четири пъти по-голяма годишна диведенска доходност на СОФИКС от годишната доходност на 10 годишните германски или американски ДЦК не ми изглежда ама никак вероятна, но все пак имаме една година за да разберем...

Моята прогноза е че Софикс ще с малко/ до 15 % /, но все пак повече от текущото си ниво след година

Не е препоръка за покупко продажба на акции.
                      Last edited by BigBear; 26.09.2012, 14:27.

Коментар

• Първоначално изпратено от Спекулант Разгледай мнение
                        Аз не правя подобни прогнози, понеже не се смятам за гуро и многознайко.
                        Играя според пазара и се интересувам от доходността на индекса само дотолкова да я сравня с моята и да преценя как се справям. За 11г. откакто съм на БФБ съм напълно доволен. Софикс се е покачил 4 пъти (300%), а моя портфейл е нагоре със 17 пъти (1 600%), при това през тия 11 г. съм издържал себе си и семейството си с тия доходи (т.е. не отчитам този изходящ поток). Така че съм напълно доволен на този етап.

Оптимист съм за повечето акции на БФБ, това е!
                        Ето това е мнение на професионален инвеститор!!! Надявам се тези 1600% да не са с начален капитал 300 лефа. За съжаление много малко инвиститУри могат да се похвалят с такива резултати.
                        П.С. Не се четкам на Батята (не го познавам лично и не се интересувам от него), просто си пожелавам да има повече профита на БФБ, а не само ч.киджии

Коментар

радвам се за тебе, Батя,
                          резултатите ти и личния живот
                          не ме интересуват,
                          въпросът беше , че нападате
                          човека, а той е един от малкото
                          даващ някакви прогнози и то обосновани,
                          за разлика от вас...
                          та добре, очакваш повишение-дай доводи,
                          нива, време, е те такива работи,
                          обоснови се просто
                          Прогнозите му са доста абсурдни, повтаря ги вече 3-4 г. без резултат, затова го базикаме. Моите очаквания и виждания ги пиша по другите теми. Който желае ги чете.
                          Успех!
                          Добрият, стар Батя

Коментар

• радвам се за тебе, Батя,
                            резултатите ти и личния живот
                            не ме интересуват,
                            въпросът беше , че нападате
                            човека, а той е един от малкото
                            даващ някакви прогнози и то обосновани,
                            за разлика от вас...
                            та добре, очакваш повишение-дай доводи,
                            нива, време, е те такива работи,
                            обоснови се просто
                            Първоначално изпратено от Спекулант Разгледай мнение
                            Играя според пазара и се интересувам от доходността на индекса само дотолкова да я сравня с моята и да преценя как се справям. За 11г. откакто съм на БФБ съм напълно доволен. Софикс се е покачил 4 пъти (300%), а моя портфейл е нагоре със 17 пъти (1 600%), при това през тия 11 г. съм издържал себе си и семейството си с тия доходи (т.е. не отчитам този изходящ поток). Така че съм напълно доволен на този етап.

Коментар

ми направи и ти прогноза,
                              с таргет и тайминг,
                              кат си толкоз ербап

Добрият, стар Батя

Коментар

ми направи и ти прогноза,
                                с таргет и тайминг,
                                кат си толкоз ербап
                                Ба., ще направи той. Колкото направи в мечком или в топливо

Коментар

Working...
                                X