Първоначално изпратено от metala
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дали БГ компаниите ще подпрат чрез обратно изкупуване
Collapse
X
-
малко прилица на Банк ъф Джапан
BoJ
те постоянно купуват и продават своята валута и е на супер печалба
една компания ако купи свои акции на дъно (въпроса е къде е дъното, 2001 г. например имаше дъно)
ще спечели
според мен при всички случаи ако купува на 1/5 от текущите цени и някой продаде, ще е на печалба
Коментар
-
Ако и до там се стигне, значи нещата не вървят към добре /според мен/. това би заприличало на - "умря циганката дето ме хвалеше, та взех да си се хваля сам".
Нали сме им дали пари /ние от борсата/ , за да правят повече пари. Ако не знаят какво да правят свободния си кеш - толкова по-зле за тях. Това, че Елана са сложили няколко "тапи" на акцията си ми звучи по-скоро притеснително, при положение, че не е свършила земеделската земя за купуване......
Друг е въпросът, че това се практикува по принцип.
Самата поява на тази статия /и подобни/, точно в този момент също леко ме притеснява.......
Коментар
-
Първоначално изпратено от afterdИ най-очевидният /за мен/ пример - ELARG... Макар да не го правят след предварително обявяване.
За да се ползва по-масово такава практика мажоритарите трябва да имат средства, които оперативно да отделят за да закупят акциите си.. И естествено да смятат, че са подценени. Ако изключим варианта да ги купят просто за да ги продадат после на желаещите..
"до ситуация компаниите да опитат да спечелят от търговия със собствените си акции."
Коментар
-
Първоначално изпратено от superludМисля, че в статията са изпуснати още 2 емитента които осъществяват обратно изкупуване а именно Бианор и Неохим. Даже на Бианор акциите стоят доста стабилно на фона на срива при останалите именно поради обратното изкупуване от дружеството.
Но в БФБ-София ЛИПСВА обявен резултат за осъществено обратно изкупуване
а е задължително да се обяви резултата от обратно изкупуване
Бианор все още не е изкупил собствени акции
Коментар
-
И най-очевидният /за мен/ пример - ELARG... Макар да не го правят след предварително обявяване.
За да се ползва по-масово такава практика мажоритарите трябва да имат средства, които оперативно да отделят за да закупят акциите си.. И естествено да смятат, че са подценени. Ако изключим варианта да ги купят просто за да ги продадат после на желаещите..
"до ситуация компаниите да опитат да спечелят от търговия със собствените си акции."
Коментар
-
за мен обратното изкупуване е много силен сигнал от страна на мениджмънта.
жалко, че тук не се практикува често и дори да се практикува се приема зле от местните дребни инвеститори ... още си спомням негативни изказвания във форума когато Неохим обявиха обратно изкупуване
що се отнася до Бианор не ги следя изобщо, но ми се струва смешно да започнеш обратно изкупуване при условия, че преди 6 месеца си набрал капитал от борсата ... но то аз този ИТ-АДСИЦ като цяло не го разбирам
Коментар
-
Мисля, че в статията са изпуснати още 2 емитента които осъществяват обратно изкупуване а именно Бианор и Неохим. Даже на Бианор акциите стоят доста стабилно на фона на срива при останалите именно поради обратното изкупуване от дружеството.Винаги пазарувам евтино http://bureto.com
Коментар
Коментар