IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дали БГ компаниите ще подпрат чрез обратно изкупуване

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от metala
    малко вероятно....голяма част от мажоритарите не се интересуват много от борсата....
    така е мажоритарите вече само от мерцедеси, БМВта и курви се вълнуват а балъците на БФБ си купуват мечти

Коментар

• малко вероятно....голяма част от мажоритарите не се интересуват много от борсата....

Коментар

• малко прилица на Банк ъф Джапан
        BoJ
        те постоянно купуват и продават своята валута и е на супер печалба
        една компания ако купи свои акции на дъно (въпроса е къде е дъното, 2001 г. например имаше дъно)
        ще спечели
        според мен при всички случаи ако купува на 1/5 от текущите цени и някой продаде, ще е на печалба

Коментар

• mnogo aktiven e Ognian D. s SFI Smile takova kupuvane stava che ti se zaviva sviat ....i skoro shte hodim da ni obiasni kak se pravi buyback (ili po skoro BYE BYE) v Club Investor BG
          Бъди сигурен че не е buyback.

Коментар

• Ако и до там се стигне, значи нещата не вървят към добре /според мен/. това би заприличало на - "умря циганката дето ме хвалеше, та взех да си се хваля сам".
            Нали сме им дали пари /ние от борсата/ , за да правят повече пари. Ако не знаят какво да правят свободния си кеш - толкова по-зле за тях. Това, че Елана са сложили няколко "тапи" на акцията си ми звучи по-скоро притеснително, при положение, че не е свършила земеделската земя за купуване......
            Друг е въпросът, че това се практикува по принцип.
            Самата поява на тази статия /и подобни/, точно в този момент също леко ме притеснява.......

Коментар

• mnogo aktiven e Ognian D. s SFI takova kupuvane stava che ti se zaviva sviat ....i skoro shte hodim da ni obiasni kak se pravi buyback (ili po skoro BYE BYE) v Club Investor BG

Коментар

• Първоначално изпратено от afterd
                И най-очевидният /за мен/ пример - ELARG... Макар да не го правят след предварително обявяване.

За да се ползва по-масово такава практика мажоритарите трябва да имат средства, които оперативно да отделят за да закупят акциите си.. И естествено да смятат, че са подценени. Ако изключим варианта да ги купят просто за да ги продадат после на желаещите..

"до ситуация компаниите да опитат да спечелят от търговия със собствените си акции."
                Точно. Трябва първо да осъзнаят, че и те могат да търгуват, а не само да точат пари с IPO-та и SPO-та. С изключение на някои АДСИЦ-и и холдинги, повечето май не са особено добре настроени към това да отделят от средствата си и да ги "вкарат на борсата", макар и в собствените си акции.
                щото като ги натиснат и може да им се види -колко са ликвидни в тежки времена.

Коментар

• ЕЙ,ТОЯ БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК МНОГО ВИ МЪЧИ.НЕ СЕ НАУЧИХТЕ ДА ПИШЕТЕ-ОТВАРЯТЕ НОВА ТЕМА С ПРАВОПИСНИ ГРЕШКИ В ЗАГЛАВИЕТО.

Коментар

• Да, обаче с обратното изкупуване се увеличава ливъриджа, а много от нашите компании са във фаза на бърз растеж и по-скоро имат нужда от свежи пари.
                    Mnogo pravilno. Buybacks se praktikuvat na RAZVITITE PAZRARI ... Ako nqkoi si misli, che nie sme razvit pazar e v mnogo golqma greshka ...

Коментар

• Да, обаче с обратното изкупуване се увеличава ливъриджа, а много от нашите компании са във фаза на бърз растеж и по-скоро имат нужда от свежи пари.
                      Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

Коментар

• Първоначално изпратено от superlud
                        Мисля, че в статията са изпуснати още 2 емитента които осъществяват обратно изкупуване а именно Бианор и Неохим. Даже на Бианор акциите стоят доста стабилно на фона на срива при останалите именно поради обратното изкупуване от дружеството.
                        В баланса на Неохим наистина има собствени акции.
                        Но в БФБ-София ЛИПСВА обявен резултат за осъществено обратно изкупуване
                        а е задължително да се обяви резултата от обратно изкупуване
                        Бианор все още не е изкупил собствени акции

Коментар

• И най-очевидният /за мен/ пример - ELARG... Макар да не го правят след предварително обявяване.

За да се ползва по-масово такава практика мажоритарите трябва да имат средства, които оперативно да отделят за да закупят акциите си.. И естествено да смятат, че са подценени. Ако изключим варианта да ги купят просто за да ги продадат после на желаещите..

"до ситуация компаниите да опитат да спечелят от търговия със собствените си акции."
                          Точно. Трябва първо да осъзнаят, че и те могат да търгуват, а не само да точат пари с IPO-та и SPO-та. С изключение на някои АДСИЦ-и и холдинги, повечето май не са особено добре настроени към това да отделят от средствата си и да ги "вкарат на борсата", макар и в собствените си акции.

Коментар

• за мен обратното изкупуване е много силен сигнал от страна на мениджмънта.

жалко, че тук не се практикува често и дори да се практикува се приема зле от местните дребни инвеститори ... още си спомням негативни изказвания във форума когато Неохим обявиха обратно изкупуване

що се отнася до Бианор не ги следя изобщо, но ми се струва смешно да започнеш обратно изкупуване при условия, че преди 6 месеца си набрал капитал от борсата ... но то аз този ИТ-АДСИЦ като цяло не го разбирам

Коментар

• Мисля, че в статията са изпуснати още 2 емитента които осъществяват обратно изкупуване а именно Бианор и Неохим. Даже на Бианор акциите стоят доста стабилно на фона на срива при останалите именно поради обратното изкупуване от дружеството.
                              Винаги пазарувам евтино http://bureto.com

Коментар

• това риторичен въпрос ли е?

Коментар

Working...
                                X