IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Цени на стомана и други метали

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Цена на арматурата на борсата

Някой може ли да каже сега през 2016, от къде могат да се видят актуални цени на арматурата за Български пазар или промените в цената за всеки месец?
    В България, ако не си поискаш сам корекция в цената, арматурния двор не би го направил по собствена инициатива и ще продължи да продава на по-старата и съответно по-висока цена

Коментар

• Цени на стомана и други метали

http://news.ft.com/ft/gx.cgi/ftc?pag...heading=mining
      може и това да свърши работа

Коментар

Виж www.metal-pages.com. Мисля, че отначало регистрацията беше безплатна за около месец, след това ... се сещаш какво да пробваш.
        Не мисля, че има цени за "стомана" - има различни спецификации, които доколкото знам се водят стратегическа суровина и не се търгуват на борси

Коментар

На LME се търгуват само цветни метали. Някой знае ли доколко може да се разчита на Producer Price Index-a за стомана и желязо на САЩ? Има ли други такива индекси и изобщо обобщаване на световните цени на стомана, въпреки че не е борсова стока.

Коментар

За какво ще използваш тези данни?
            Черните метали не са борсова стока и котировки няма да намериш.Специализираните издания публикуват цени на различните изделия,които са на база информация от самите производители.Тези цени не са абсолютно достоверни,защото действат най-общо казано различни отстъпки в цените и отклоненията достигат до 40%.
            Пиши ми на електронната поща,ще потърся нещо интересно в моя архив от данни.

Коментар

Доколкото знам стоманата не е бордова стока. Можеш да намериш цени на мед, алуминий, олово, никел, цинк и др. на сайта на Лондонската Метална Борса (LME) - www.lme.co.uk. В Ню Йорк също се търгува мед, но в Лондон са за тон, а там за либра или нещо подобно. Ако нещо конкретно те интересува - питай. Например алуминия е 1375 US$/tonne.

Коментар

Ще проверя и ще пиша.
                Знаеш ли правителството получи ли парите от еврооблигациите?

Коментар

Сещам се за блумберг, но там има повече за COMMODITIES "други метали", но порови може да намериш :
                  http://www.bloomberg.com/markets/crb.html?sidenav=front

Коментар

Някой може ли да ми каже къде да намеря цени на стомана и анализи на тези цени през последните няколко месеца? Интересуват ме цените в световен мащаб на стомана и други неблагородни метали. Благодаря на който се отзове.
                  Working...
                  X