IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Сделка на годината + Мтел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Сделка на годината на БНТ - номинации

Техни4ески поглед на нещата :
    Телефонните централи , вкл. тези и на GSM операторите са проектирани така, 4е да обслужват около 20-30% от абонатите си ЕДНОВРЕМЕННО. Т.е ако вси4ките 1 000 000 абонати се опитат да проведат разговори , това просто няма как да стане ).
    Затова просто навсякаде по света ограни4ават пиковия трафик /празници и т.н/.
    Няма никакъв смисъл тел. централа да обслужва вси4ките си абонати ЕДНОВРЕМЕННО, не 4е е невъзможно да се проектира и направи, но ще струва в пъти по-скъпо )

Коментар

Пламене, опитвал съм се да ползвам услугите на доста европейски мобилни оператори по време на новогодишните празници и почти без изключение съм имал сериозни проблеми да осъществя връзка.
      Не желая да ставам адвокат на Мобилтел, но всички GSM оператори в света по договор гарантират 99,5% сигурност, че ще могат да те обслужат. Това означава, че те си запазват опцията близо общо два дни в годината да не могат да ти предоставят услугата, за която сте сключили договор.

Коментар

4estito ns vsi4ki - nad 1 000 000 abonati na M-tel, koito na 1\01\2002 ne uspiaxa da 4estitiat novata godina na blizkite si, za6toto pone vav Varna abonatite na M-tel ne mogexa da izpolzvat telefonite si do 3 h. sutrinta. Po koi biznes zakoni moje niakoi da si tarsi vzimaniata, a da ne predlaga usluga predmet na sklu4en dogovr?
        Otgovor : balgarskata.
        Samo se biat v gardite, 4e imat mnogo abonati, a kogato vednag v godinata se nalaga da gi obslugi6 ne moge6. Ako gi pitate 6te zapo4nat da se opravdavat s BTK i t.n. - aman ot monopolisti, koito praviat kakvoto si iskat, kato postaviat na posledno miasto PRAVOTO na potrebitelia

Коментар

Пламене, абсолютно си прав за служителите, но точно бързия растеж на мобилните оператори не им позволява да уволняват подобни хора. В момента повечето от операторите са принудени да наемат все повече нови и сравнително кадърни служители, които могат да обслужват лавинообразно нарастващата маса от нови клиенти. Уволнението на неучтивите служители изобщо не е на дневен ред :-((
          В България особено утежнява ситуацията, че до скоро сметката за GSM можеше да платиш единствено в офисите на Мобилтел. В Унгария например още от самото начало имаше възможност да си плащаш сметката с чек в пощата или от разплащатален влог от банка. (Аз нито еднъж не съм си плащал сметката в офис на моята GSM компания, защото шансът да се наредя на дълга опашка ми е гарантиран :-(( )

Коментар

Алекси, на служителя,който те посреща нелюбезно проблемът му е в главата, а не в разпределението на пазара и той ще си остане гамен до края на дните си.Когато отида да си плащам сметката имам чувството, че връщам пари взети назаем преди 6 месеца. Да оставим на страна факта, че взима заплата, за която 70% от населението на държавата може само да сънува. Говори безплатно, колкото си иска с GSM и т.н. благинки. А кажи ми ти сега, кой плаща тези разговори. Безплатно говорят също служителите на вестниците "Стандарт", "7 дни спорт" във ФК "Левски" и т.н.

Коментар

xopxe, причината е, че мобилните оператори се разрастват прекалено бързо и физически е доста трудно за кратко време да подбереш добър персонал и да съумееш бързо да го обучиш на ниво :-((
              Според мен положението рязко ще се промени след като пазарът се засити. Според експерти това ще стане,когато около 80% от населението вече притежава мобилен телефон. До колкото знам, за сега едиствено скандинавските страни могат да се похвалят с подобен показател.

Коментар

Имах възможноста да ползвам услугите на мобилни оператори във Великобритания (BTCellnet) и в Австрия (max.mobil, one & telering) и оставах с неприятно впечатление от персонала на всички гореизброени оператори. Държанието и въпиющото им незнание е сравнимо с това на колегите им от МТел. Единствената разлика е че там са малко по експедитивни. Дали има някаква разумна причина, според вас, персонала на GSM операторите да е страхотно невеж и нагъл ?

Коментар

Какви каки имало?!.. А какви батковци има.. То се тутат, па се бавят, то мохабета с колежката му сладьк.!!!...Пьк така неможелоооо.. - Нищо че от една година си плащаш редовно сметките...(Спьлномощно вече неможеееее...) А кото ги попиташ защо мрежата им не е фред?- Муууу... Аааааа... Ммммм...- Незнаели!!! -Аз ли да знам!!!!!!! - Но на касата си ти вземат парите , нищо че си недоволен...... ...ИСКАМ.. - И аз искам ама те дават ли ?

Коментар

Малко страни в темата
                    за сделка на годината не знам, но Мобилтел със сигурност би била номинирана за приз за частна компания с лош сервиз за клиентите си (не че Глобул са добри)- цял месец се вият опашки от хора на студ при минус 10 градуса, които искат да ползват новогодишните им промоции, а вътре една-две "каки" обслужват по един клиент с часове.
                    Най "забавно" е ако си купил подарък препейд карта (Прима) за коледа на близък човек и искаш да я включиш (заредиш). Сигурно се досещата, че има проблем - все още към 11 ч. днес, не можеш да активираш картата.
                    Но най ме дразни, че дори на стари клиенти (фирми), за нов телефон заплашително искат, отново актуална съдебна регистрация - иначе спиране!!

Коментар

Както вървят нещата може още тази година да се финализира сделката за покупката на Мобилтел. Ако са вярни слуховете за цена от 800 милиона долара, тази сделка със сигурност можеше да кандидатства за сделка на годината, но наградите вече се раздадоха....

Коментар

GLOBUL стана сделка на годината с инвестиция от 138 млн за лиценза и още 90 млн $ за мрежата досега. Действително нямаше други сериозни конкуренти, а и големи приватизации нямаше тази година, така че заслужено може би.

Коментар

Аз съм за София филм - много мъчителна сделка е била. А и бизнеса е по различен от другите.

Коментар

EPIQ

ЕПИК Електроник Асембли ЕООД е регистрирана през 1997 г. със седалище гр. Ботевград и предмет на дейност - " Проектиране и производство на електронни модули" . Фирмата е продължение на дейността на основаната през 1993 г Сигма Делта България. ЕПИК Електроник Асембли е член на международната група ЕПИК н.в., регистрирана в Белгия, като всички дялове на ЕПИК Електроник Асембли ЕООД са собственост на групата. ЕПИК н.в. е публично дружество и 30 % от акциите му се търгуват на NASDAQ Europe. Останалата част от акциите са собственост на физически лица от Белгия и Германия, а така също и на членове на ръководството.

През 1997 г. ЕПИК ЕА закупи от Микроелектроника в ликвидация две сгради в Ботевград. С направената инвестиция от 1 мил германски марки сградите бяха основно ремонтирани и инсталирано оборудване за монтаж на електронни модули. Следват основните етапи на развитие на дружеството
                             Април 1998 г започва производство на елктронни модули за битова електроника в обновената производствена линия
                             Юни 1998 г. защитава стандарт за управление на качеството ISO 9002
                             Ноември 1998г. започва производство на електронни модули за автомобилна електроника за фирмата Valeo
                             Декември 1998г. защитава стандарта за Тотално управление на качество VALEO 1000
                             Февруари 1999 започва производство с голям обем за втори клиент в автомобилната електроника, EATON
                             Ноември 1999 г. защитава световния стандарт за Тотално управление на качеството QS 9000, внедрен от тримата големи автомобилни производители в САЩ - Ford, Crysler and General Motors, като става първата фирма в България и на Балканския полуостров с такъв стандарт
                             Увеличава значително обема на производство, като достига 50% от обема за автомобилната промишленост. Основни клиенти за битовата електроника са Tefal, SEB, Calor, Moulinex, Rowenta, De Longhi, Hamilton Beach, а в автомобилната електроника - Valeo, Eaton, Delphi, SLI Socop, TRW, Electricfil
                             През 2000 година започва преговори с IFC ( член на Световната Банка) за отпускане на инвестиционен кредит за изграждане на нова производствена сграда и закупуване на ново оборудване
                             Меморандумът на проекта е одобрен от IFC и в началото на 2001 година започва осъществяването на проекта
                             През Ноември 2001 получава сертификат за внедрен стандарт 14001 за Система за Управление на Околната среда, като става първата фирма в България, притежаваща такъв сертификат

Основни параметри на проекта:
                             Размер на инвестицията - 27 мил Евро, от които 9 мил Евро кредит от IFC
                             Първа фаза на проекта - срок Декември 2001 година, което включва:
                            1. Закупуване на 55 дка земя
                            2. Изграждане на производствена сграда с площ 9500 кв.м, предназначена за производство на електронни модули основно за автомобилната промишленост. Сградата притежава всички специфични изисквания като антистатичен под, поддържане на влага и температура, резервно захранване, комуникационни връзки
                            3. При проктирането и изпълнението са изпълнени всички норми за опазване на околната среда, като са изградени 7000 кв. м зелени площи, засадени са 181 иглолистни и широколистни дървета и над 500 храсти. Направеното изследване за въздействие върху околната среда показва липса на вредни влияния.
                            4. Закупуване на три линии за монтаж на повърхностни компоненти, специлизирана линия за производство на сензори, автоматизирано складово стопанство.
                            5. Приключване на преговорите с няколко големи фирми в автомобилната електроника за производство на компоненти за тях, като обемът на производството през 2002 година ще достигне 74 мил лева.
                            6. Откриване на 200 нови работни места за специалисти и оператори.

Откриването на сградата с монтирано оборудване в нея е предвидено за 1 Декември, 2001. В момента се провеждат квалификационните изпитания на оборудването и са в процес на одобряване производствените образци от клиентите.

Коментар

ПЕТРЕКО Сделка на ДАЕЕР
                              Сключени бяха два договора между Петреко и Булгаргаз. Единият договор е за изкупуване на 400 милиона кубични метра природна газ от находище “Галата”. Вторият договор е за транспортирането на газ на Петреко през газопорводите на Булгаргаз до крайни клиенти на Петреко. Последиците от така подписаните договори са както следва:
                              Инвестиция$65 милиона за разработване на газовото находище “Галата”

Коментар

Имам ново предложение, което си заслужава - Първият в Източна Европа и Черноморския басейн специализиран терминал за обработка на течни продукти бе официално открит на 18 септември на второ кейово място в Пристанище Варна Запад. Инвеститор е Ойлтанкинг Германия, терминалът е построен за 10 месеца, а стойноста на строежа възлиза на 12 млн. Марки. Собствеността е разпределена в смесено дружество между Ойлтанкинг, Пристанище Варна и Юмикор Мед. От Ойлтанкинг, заявиха, че ще увеличат инвестициите през следващата година, като целта йм е да останат в България.

Коментар

Working...
                                X