IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Рязък спад на БФБ след изтегляне на пенсионни фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pesho777
    Първоначално изпратено от Forex Master
    Първоначално изпратено от stamba69
    Сега сами си направете извода докъде ще стигне с това темпо
    Аз съм го казал... До 800-850 и след това 2 години консолидация в рамките на 750-1250!

hahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahah ahahahahaha
    форекса си е форекс, пържолите - пържоли.

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master
      Първоначално изпратено от stamba69
      Аз съм го казал... До 800-850 и след това 2 години консолидация в рамките на 750-1250!

hahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahah ahahahahaha

Коментар

• Първоначално изпратено от stamba69
        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Allianz

Алианц-България ще участва на БФБ – София, но директно
          24 януари 2008
          Алианц-България ще продължи да инвестира на Българската фондова борса, но директно. Това съобщиха официално от дружеството. В края на миналата година компанията е изтеглила 40-50 млн.лв., които бяха инвестирани в договорни фондове. Тези средства сега са вложени в държавни ценни книжа / ДЦК /.
          Към момента инвестициите на Алианц на Българска фондова бораса са 100 млн.лв, съобщи Страхил Виденов, изпълнителен вицепрезидент на Алианц-България Холдинг. Причините дружеството да изтегли дяловете си в договорните фондове, е че в портфейлите им е имало неликвидни компании. Освен това, такстите за управление са били много високи. От централата в Мюнхен, Германия също са поставили въпроса за директното инвестиране заради високите такси. „Излязохме от инвестициите си в договорни фондове малко преди началото на голямата корекция”, коментира оше Виденов. Той уточни, че подробности около случилото се преди месец се дават сега за да се преосмислят нещата и затова медиите са останали в информационно затъмнение. „ И все пак това са наши вътрешни решения, които обмисляхме няколко месеца”, сподели Стахил Виденов.
          На 19 декември заради изтегляне на Алианц-България от няколко договорни фонда фондовата търговия в началото на сесията бе разтърсена от значителен спад, който обаче до края на работния ден бе практически преодолян.

Корекцията на борсата е засегнала пенсионните фондове
          Сривът на БФБ и на световните пазари засегна силно и доходността на пенсионните фондове, показва стойността на дяловете им, публикувана от Комисията за финансов надзор. Само за вторник стойността на активите на пенсионните схеми се е понижила с по 1-2 процента, като малко са фондовете с понижение под 1%. От началото на годината някои от тях са изгубили повече от 5%, но спадът за толкова кратък период не е показателен за доходността на пенсионните фондове и размера на бъдещите пенсии, тъй като се определя за натрупван с години период. Възходът на БФБ през миналата година повиши доходността на всички дружества, което съвпадна и с промяна на режима на инвестициите им. Тя позволи на дружествата да инвестират повече в акции и в колективни инвестиционни схеми.
          Стойността на дяловете на пенсионните фондове се изчислява ежедневно на базата на натрупаните активи в тях и доходността от инвестициите им. Публикуваните стойности всеки ден се отнасят за активите на фонда в края на предишния работен ден. Натрупаната доходност е един от основните фактори при определянето на размера на бъдещата пенсия.
          Единствено професионалният фонд на най-новото пенсионно дружество - ПОД "Топлина", не е изгубил във вторник нищо от оценката на активите си. Най-губещите са фондовете, които показват доходност над средната към края на миналата година, чиито активи са инвестирани в акции обикновено до пределния лимит, определен в Кодекса за социално осигуряване. И при трите вида пенсионни схеми най-засегнати от корекцията на пазара в последните две седмици са тези на ПОД "Бъдеще". Доброволният фонд на компанията е понижил с повече от 7% стойността на активите си от началото на годината. При доброволните фондове движенията на пазарите се усещат най-силно, тъй като те са инвестирали в акции много по-голяма част от активите си в сравнение с универсалните и професионалните. Там най-малка е загубата от началото на годината за фондовете на "Алианц България" и Ай Ен Джи, под 4%. Също толкова е понижението на стойността на активите на универсалните и задължителните им фондове, които отново са най-малко засегнати от корекцията.
          “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Тук като чета повечето писания, се сещам за едно старо Българско клише: "Га яди кифтетата не рева, а? А сега ревеш,а ?"

Коментар

• Първоначално изпратено от Aleator
              Решението за изтеглянето си е тяхно, но изпълнението беше много дилетантско. И ако е дирижирано от Мюнхен е донякъде нормално те да не предполагат каъв проблем за БФБ са тези 20 млн евро. Но ако е било наредено само "закрийте тези експозиции", а изпълнението е дело на блестящия екип Желев, Видинов, Христова....
              А най-тъпо е, че ще ги набият най-вероятно в немски ДЦК....
              ти пък голям специалист излезе. Дилетантското ти мислене е основния проблем, с който се сблъскваш всеки божи ден. Аз ти следя на тебе от доста време коментарите и ми се струва, че си някой уволнен от Алианц, може би поради дилетантство? Колко добре знаеш, кой къде работи, какъв е що е и т.н. и винаги Алианц ти е трън в очите. Истината обаче е друга. Алианц е световна компания с име и реноме. Уважават ги навсякъде, дори и у нас където е пълно с пилешки мозъци. Примера си ти пич. Не че искам да те обиждам, но определено държа да ни кажеш гуру как тогава трябваше да излезнат от така коментираните фондове, за които дори няма и официална информация? Сигурно на части да продават? Да си взимат парите лев по лев с дялове падащи всеки ден или накуп? Интересно ми е да споделиш твойта гледна точка как трябваше да стане това. По нещата, които чета в пресата, хората си го направиха перфектно, бързо и прецизно, без шум. Такива като тебе могат да си лаят тук по цял ден за селска чест. А ти какво работиш апропо?

Коментар

• Ами аз не знам защо Алианц направи излизането си по този начин, но имам един възможен отоговор...

На нашата малка борса, 40 ММ са доста инвестиция да се излезне, ако само обявиха, че ще излизат постепенно, може някой друг инвеститор сащо да реши да продава и да ги front run-не....

Относно защо точно сега е за това нямам идея...

Коментар

• Първоначално изпратено от kif
                  сам казваш към 30.09.
                  2 седмици след това започна корекцията - така че ето ти още едно обяснение за продължителната корекция
                  Не знам Киф, как беше по закон - инвестициионят посредик на фондовете на Алианц - можеше маи да е свързано лице - в случея - Банка Алианц. Или пак фондовете имаха КОБОСИ ??
                  Ако са банка Алианц - може да се види колко акции са продали за периода - разбира се няма да знаем за чия сметка са - но ..?
                  Ако са КОБОСИ - няма шанс.

Но не това е най-важното.
                  Искам да уточня само , че не искам да драматизирам, да паникьосвам, да плюя.
                  Любопитно ми е .

Коментар

• Първоначално изпратено от commodore.vanderbilt
                    Първоначално изпратено от alpes
                    Борсата не се е сринала.Просто Alfred e прав.Само се чудя защо решиха да изтеглят 40М за един ден,като можеха за 3-4 сесии на по-високо ниво?
                    И въпросът е защо точно след зърнени, след като фондовете имаха доста повече кеш преди това. Според мен отговорът се крие някъде там.
                    Успех на всички
                    Търпение и здрав разум му е майката.
                    Щото ТИМ си наляха свежи парички от ИПто на Зърнени храни и с тях ще превземат ИХЛБ, а пък Алианц с тези дето изтегли днес, ще се бори да си го задържи....
                    Мненията изразени в този форум са лични и не прадставляват препоръки за покупко- проджаби на финанс

Коментар

• Ne se pritesnqvaite. Katastrofata predstoi.

Коментар

• сам казваш към 30.09.
                        2 седмици след това започна корекцията - така че ето ти още едно обяснение за продължителната корекция
                        Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

Коментар

• Първоначално изпратено от Чичо Уорън
                          Първоначално изпратено от Samail
                          Разбира се , че имат право да си продават.
                          Само , че пенсионните фондове, застарахователните дружества , банките, освен основните си дейности , изпълняват и друга много важна функция - да подържат доверието и стабилността във финансовата система. И по този начин да помагат за доброто развитие на икономиката. Знаете , какво стои в основата на фин. пазари - доверието - загуби ли се- не помага и фундамента.
                          Какво би станало , ако изсипят още няколко пъти така- имат си право нали ?
                          Губи се доверие -това става.
                          Че затова си разсайдажвам на глас.
                          Иначе аз лично - не съм притеснен и не сам загубил доверието си .
                          Имаш фундаментален пропуск в разсъжденията си - тези институции които цитираш боряват с чужди пари и за тях най-важни (или поне би трябвало да бъдат) са интересите на тези които са им ги предоставили, а не на трейсианците и на другите извънземни.
                          Да не говорим, че такава "намеса" също има положително влияние колкото и на много хора да не им харесва. Точно по този начин се охлажда болния ентусиазъм и алчност. Имаме много случаи в световната история на катасрофални сривове на фондовата борса при които страдат най-неподготвените - физическите лица. Тези които са теглили кредити и залагали жилища, за да припечелят нещо допълнително. Така, че ако много драскачи се отърсят от късогледството си и се замислят за БФБ като цяло могат да прозрат много неща, които сега отричат.
                          В заключение само ще кажа, че тези псевдо-инвеститори, които са много велики утре може да ги няма, но Алианц, Доверие, ING и банките ще ги има и то точно по тези причини поради които плювате Алианц сега.
                          Не съм плюл по Алианц Уорън, просто ми се струва, малко странно и не бих казал, че този път неподготвени бяха само физическите лица... За мен възникнаха някои въпроси, на които не можах да си отговоря..
                          Например защо излизат от инвестициите си ?
                          И защо така изведнъж?
                          Едната възможност е да имат по-добра алтернатива за инвестиции.
                          И защо 40-50 млн.
                          Само УПФ на ПОД Алианц към 30.09.2007 има инвестиции в акции и дялове за около 72 млн. Не излизат от всички equity позиции ..

Коментар

• Първоначално изпратено от alpes
                            Борсата не се е сринала.Просто Alfred e прав.Само се чудя защо решиха да изтеглят 40М за един ден,като можеха за 3-4 сесии на по-високо ниво?
                            И въпросът е защо точно след зърнени, след като фондовете имаха доста повече кеш преди това. Според мен отговорът се крие някъде там.
                            Успех на всички
                            Търпение и здрав разум му е майката.
                            Глупавите хора се учат от собствените си грешки, а умните от грешките на другите.

Коментар

• Напротив Съни милиярди се въртят.Справка ИПО_то на Трейс
                              Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от gino
                                Първоначално изпратено от Мечо Памукчиев
                                Абе вие да не сте церебрално ампутирани?
                                Излизат Е20М от БФБ и всички са възмутени от решението на Алианц. Когато пак по тяхно решение са вкарали тези 20М нямахте нищо против.

Истинкият въпрос е:
                                Що за борса е БФБ, щом се срина под Е20М?
                                Da, tova e istinskiyat vapros.
                                а вие да не си мислехте, че тук се въртят милиарди на сесия?!
                                Ако искате и в GB валута си го обърнете, но нещата си остават....регионални, т.е. местни и подобни изказвания не внасят нищо в значението на случилото се.
                                Колкото до Алианц - те не са ги вкарали наведнъж - а поетапно, за разлика от изтеглянето им.

Коментар

Working...
                                X