IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спестявате ли?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Спестявате ли?

"Излишъците" ми от средства, когато ги има, биват прибирани от съпругата ми с цел увеличаване на оборотните средства на фирмичката и. След време обаче оборотните средства отиват отново на старото ниво - "санитарния минимум", а печалбите се изразходват за увеличаване на гардероба и и колекцията от парфюми и други "боклуци". Започвам да си мисля, че инвестицията в съпругата е по-лоша дори от акции на БФБ. ))

Коментар

• Спестявате ли?

Нямам стимул да пестя, защото движението на портфейла ми е много по голямо от сумите, които бих могъл да спестя от заплата. Друг е въпросът, че харча три пъти повече от колкото ми е заплатата и то от години наред :-))
      Единствените по сериозни спестявания са ми в доброволен пенсионен фонд и в застраховки живот, но тях ги имам изцяло заради данъчните преференции.

Коментар

• Спестявате ли?

Нещо не ми се отдава, ако се изключат пенсионните ми осигуровки и превърналите се в инвестиции мои спекулации на пазара, не мога да спестя и един лев.

Коментар

• Спестявате ли?

Браво бе Камене, ти си успял да финансираш целия си живот, при това тук в България. Дано да можеш да обслужваш и да управляваш дълговете! Но ти трябват и стабилни постъпления в бъдеще, за да не обявиш мораториум.

Коментар

• Спестявате ли?

За момента изплащам кредити - за образованието си, за пералнята, аудиоуредбата, телевизора и т.н.; предстои да взема кредит за да си купя десетгодишна барака на четири колела. За момента нямам никакви спестявания, само разписки за платени наеми, сметки, бири, уикенди, месечни консумативи и др.
            По идея, когато след няколко години приключа с тези кредити, освободените от това суми ще се насочат към инвестиции, живот и здраве ...; може би около 20 % от сумите ще бъдат в традиционните банкови влогове, за останалите - here comes the market!

Коментар

• Спестявате ли?

Спестявам и трупам настрана винаги, когато имам възможност. Напоследък обаче няма какво да спестявам. В момента, в който имам ресурс за по-сериозно заделяне на страна (дай-боже най-после да дойде най-щастливия ден..., ще се ориентирам към инвестиране на част от средствата.

Коментар

• Спестявате ли?

Naistina dobra tema .Jalko che njama literatura na bulgarski ,a bi
                bilo dobre da se prevedat njkoi publikacii zashtoto goljdmata chast
                ot naselenieto ne znae angliiski.
                Sega se seshtam za Silvija kojato moje da organizira Online knijarnica s prevodi za nachinaestite investitori.
                Az licno bih si kupuval takiva knigi .Angliiskijat sam go uchil po
                korabite i gubja dosta vreme da tarsja njakoi dumi v rechnika.

Коментар

• Спестявате ли?

Dobra tema,Mariyane!Vizhdam kolko se e promenil zhivota v BG.Predi mnogo godini vseki v BG pesteshe,ne che horata imaha koy znae kolko poveche-tova beshe i navik,i neobhodimost-chakash red za kola,za apartament-tryabva da imash cash nastrana.Poslednite mi vpechatlenia ot Bulgaria(ot predi okolo 9 mes)sa che tam povecheto ot horata,osobeno po-mladite zhiveyat s deviza"sled nas i potop".Tozi attitude ne bi doprinesal mnogo za uvelichavaneto na liquidity na BFB.Ot dosta Vreme povtaryam,che tryabva da se zapochne masovo(zvuchi sigurno poznato i smeshno!)obrazovane na BG investor otnosno predimstvata na investments i spestyavane.Ne znaya s kakavo se zanimavat Bg brokers(osobeno kato nyama actvity),no yavno e krayno vreme da se vuvedat metodite,koito se izpolzvat po zyal svyat-cold calling,educational seminars,strong marketing.Rabotil sim v big wire-house i tam imahme norma-350 cold calls/a day, 25 seminars/an year.Sushtevremenno i vsichki ostanali institutzii tryabva da podkrepyat masoviat marketing.Znaya,che horata sa bili lugani ot pyramidi,ot banki i t.n.,no s uporita rabota vyarata v marketa bi mogla da doyde.Ne,che tuk horata spestyavat,ne, te investirat-bankata plashta 3.1%na CD-nikoy ne gi shte-marketa im predlaga poveche.Dori tezi s po-niski dohodi sushto investirat v IRA(RETIREMENT ACCOUNTS).Istinata e edna-bulgarina tryabva da se vurne kum spestyavaniata,za da otkrie predimstvata na investiraneto.

Коментар

• Спестявате ли?

Аз - да . И то в доста дългосро4ен план - за пенсия), Оттдавна се отказах да разчитам на държавата.

Коментар

• Спестявате ли?

Особено за по-младите е трудно не само да прозрят, че им трябват спестявания за черни дни или за 3-4 месеца безработица, но е трудно и да го направят (при изкушенията на заобикалящият ни свят).

А е прекрасно да можеш да разчиташ на спестявания в определени моменти (не говоря за себе и за сега, но винаги приемам волни пожертвования в БИРА (ще питаме Грийнспан дали това е спестяване
                    Working...
                    X