IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бонова книжка

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bate Goiko
    Имам неизползвана бонова книжка с депозитарна разписка , кажете какво мога да направя с нея.
    Не е ясно какво разбираш под определението "неизползвана" бонова книжка... Късно е да я използваш за онова, за което е предназначена. Тя ти е давала право да участваш в масовата приватизация с определен брой бонове. Тъй като тя е от Първата вЪлна (вЪлна, а не - вълнА) - всички срокове си просрочил с доста години.

Второто, което не разбираме, е, как тази "неизползвана" бонова книжка е "с депозитарна разписка", значи:

-или боновата книжка си е използвана отвсякъде (само в тоалетната - не е все още ),

-или ДР е от друга "използвана" б. книжка...

Абе, дори да иска да помогне човек - ми не му давате възможност с толкова объркваща информация...

Накрая - иди с ДР при инв. посредник.

Успех! ))
    "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Имам неизползвана бонова книжка с депозитарна разписка , кажете какво мога да направя с нея.

Коментар

• Първоначално изпратено от genet
        Здравейте искам да попитам за АЛБФ1 и НЕФФ1 колко струват техните акции. Имам 2 бонови книжки с по 25000 инвестиционни лева, значи би трябвало да взема по 25 акции така ли? И каде мога да ги продам?
        БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО
        отиди в някоя банка, там ще ти кажат какво да правиш ако искаш да продаваш

Коментар

• Здравейте искам да попитам за АЛБФ1 и НЕФФ1 колко струват техните акции. Имам 2 бонови книжки с по 25000 инвестиционни лева, значи би трябвало да взема по 25 акции така ли? И каде мога да ги продам?
          БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО

Коментар

• Първоначално изпратено от VIK74
            PISAH DO ZLATEN LEV OSHTE MINALATA GODINA ( DO V. MILOTINOVA
            dIREKTOR VRAZKI S INVESTITORITE), S KOETO PISMO OBIASNIAVAH , CHE DO MOMENTA AZ KATO AKCIONER S BONOVATA SI KNIJKA OT 1996 GODINA, NE SAM BILA UVEDOMENA ZA NITO EDNO DEISTVIE, SABRANIE I T.N. NA FOND ZLATEN LEV. TIA MI POISKA EGN-TO ZA DA MI NAPRAVIAT AKURATNA SPRAVKA OTNOSNO SASTOIANIETO NA MOITE AKCII, MINA SE VREME AZ POZVANIAH I POPITAH ZASHTO DO MOMENTA NE MI E IZPRATENA TAZI SPRAVKA, TIA SE OPRAVDA S MNOGOTO RABOTA- TOVA BESHE OSHTE PREZ OKTOMVRI 2006G. I DO DEN DNESHEN NE SAM POLUCHILA TAKAVA SPRAVKA. KAKVO DA NAPRAVIA?

Ако сте акционер в публично дружество, няма смисъл да им пишете. Състоянието на вашите акции би се променило, ако сте купували, продавали, или ако са раздавали безплатни акции, но дори и тогава - Централен депозитар вписва промените във вашата партида (затова се обръщате към Инв. посредник, който ще ви каже всичко срещу заплащане - друг начин - няма, освен ако не ви се губи време)...

Няма нормативен документ, който да задължава мажоритарният акционер да уведомява миноритарните за свикване на Общото събрание на акционерите (ОСА). Ако ви интересува - следете Държ. вестник - накрая - в "Неофициален раздел" - "Търговски дружества" има публикувани съобщения за ОСА, около месец, преди провеждането им.
            "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• PISAH DO ZLATEN LEV OSHTE MINALATA GODINA ( DO V. MILOTINOVA
              dIREKTOR VRAZKI S INVESTITORITE), S KOETO PISMO OBIASNIAVAH , CHE DO MOMENTA AZ KATO AKCIONER S BONOVATA SI KNIJKA OT 1996 GODINA, NE SAM BILA UVEDOMENA ZA NITO EDNO DEISTVIE, SABRANIE I T.N. NA FOND ZLATEN LEV. TIA MI POISKA EGN-TO ZA DA MI NAPRAVIAT AKURATNA SPRAVKA OTNOSNO SASTOIANIETO NA MOITE AKCII, MINA SE VREME AZ POZVANIAH I POPITAH ZASHTO DO MOMENTA NE MI E IZPRATENA TAZI SPRAVKA, TIA SE OPRAVDA S MNOGOTO RABOTA- TOVA BESHE OSHTE PREZ OKTOMVRI 2006G. I DO DEN DNESHEN NE SAM POLUCHILA TAKAVA SPRAVKA. KAKVO DA NAPRAVIA?

Коментар

• ЛЕВФ1 Е ЗЛАТЕН ЛЕВ.ТЕ СЕ РАЗДЕЛЯТ НА ДВЕ-Златен лев Холдинг АД-София И ИД Златен лев АД-София, ПРЕДПОЛАГА СЕ ЧЕ ИМАШ АКЦИИ ПО 25 БР. И ОТ ДВЕТЕ ДРУЖЕСТВА.ДРУГИТЕ СА ИД Индустриален Фонд АД-София И ТК-ХОЛД АД-София.ВСИЧКИТЕ СЕ ТЪРГУВАТ НА БОРСАТА -LEV, HLEV,TCH и INDF.ЗА ДА ГИ ПРОДАДЕШ ТРЯБВА ДА ОТИДЕШ ПРИ ИНВЕСТИЦИОНЕН ПОСРЕДНИК

Коментар

• Аз също наскоро си намерих боновата книжка. Фондовете са описани с кодове: ЛЕВФ1, ТИКФ1 и ИНДФ1 с по 25000 инв. лева. Не разбирам кои са и дали си заслужава да вземам деп. разписки.

Коментар

• Първоначално изпратено от ivanov_km
                    Пише.
                    И кво пише - питам за да ти кажа дали си струва труда

Коментар

• Пише.

Коментар

• Да благодаря за отговора!

Коментар

• Re: Бонова книжка

Първоначално изпратено от ivanov_km
                          Ако разполагам само с бонова книжка но нямам депозитарна разписка , тази бонова книжка валидна ли е ?
                          А в нея пише ли в какво си вложил онези 25000, ако не можеш да я хвърлиш

Коментар

• Валидна е. Трябва да отидете при инвестиционен посредник, с помощта на който ще получите депозитарна разписка в срок от няколко дни.

Коментар

• Никой ли незнае ?

Коментар

• Бонова книжка

Ако разполагам само с бонова книжка но нямам депозитарна разписка , тази бонова книжка валидна ли е ?
                              Working...
                              X