IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корелира ли БФБ с други пазари и каква е връзката между тях?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• мисля, че може да се намери корелация между БФБ и сходни борси, ако дръпнеш малко времевата скала - нещо като дежаву се получава Само на това да разчиташ за взимане на решение за мен е наивно (локалните фактори имат огромна тежест на подобни борси), но е резонно да му се обърне внимание.

Коментар

• toranaga,

не откривам в последните ти три постинга нищо по темата. ако ще пишеш нещо по нея давай, ако си избиваш комплексите и се заяждаш пак давай. дотук само чакаш информация. ами сподели какви са твоите наблюдения иначе пак опираме до това да получиш нещо без да дадеш нищо в безплатен форум

забележката беше да се смени заглавието на темата, защото думата наистина беше сгрешена. елементарно би казал някой. но се оказва че г-н toranaga не е в състояние просто да го коригира, а веднага решава че съм седнал да се заяждам с него

благодаря на съни (тя) за мнението че личните съобщения затова са лични, още повече че тона в моето въобще не е по-различен от тона в съобщението, което получих преди това от toranaga. аз за разлика от него си го запазвам в лични

поздрави и успехи

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя)
        Първоначално изпратено от Toranaga
        Eto kakwo polu4ih w li4nata po6ta ot g-n Forexov ...
        И аз не се кефя на граматическите забележки, някой нещо си, си избива...

Но, горната ти реплика ме провокира и аз да метна едно мнение...
        Ако си получил съобщение на личната ти поща, би следвало да е за ...лично ползване.Изнасянето ми се струва кофти...,повече от забележката
        az niama kakwo da kria i ne mi e prijatno da ob6tuwam s hora kato forexov.

ne wijdam ni6to nekorektno da zitiram niakoi...

Коментар

• Първоначално изпратено от Toranaga
          Eto kakwo polu4ih w li4nata po6ta ot g-n Forexov ...
          И аз не се кефя на граматическите забележки, някой нещо си, си избива...

Но, горната ти реплика ме провокира и аз да метна едно мнение...
          Ако си получил съобщение на личната ти поща, би следвало да е за ...лично ползване.Изнасянето ми се струва кофти...,повече от забележката

Коментар

• За да има корелация между българския пазар и някой друг, трябва да има международни инвеститори на българския пазар. През 2005 имаше много сериозна корелация между българския и румънския фондов пазар, но през 2006 нещата се промениха драстично, тъй като липсва критична маса чуждестранни инвестиции в България. В резултат на това борсата в Букурещ направи около 30% за първите 2-3 месеца на годината, движейки се в пакет с Истанбулската, Украинската, и руските MICEX и RTS, докато БФБ за това време направи едва 5-6%. За сметка на това обаче, големия отлив от развиващите се пазари през месец май не засегна БФБ.

Коментар

• Първоначално изпратено от forexov
              пич, думата е корелация, а не колерация
              pi4 4akam... i da mi obiasni6 kade sam naprawil prawopisna gre6ka... nali se podgotwia6 da prepodawa6 waw FAKULTETO? Tam gre6ki ne pro6tawat :-)

6te se radwam da me pokani6 w niakoi 4ass, kogato prepodawa6 za da se pou4a ot twoite madrosti i znania. Razbira se sre6tu zapla6tane $,?, ZAR w kakwoto ti kaje6!!!

Коментар

• Bih jelal da naprawia edno malko poiasnenie kam Forexov - az universitet naistina niamam- istina e. No universitetsko obrazowanie w 2 spezialnosti - da (ikonomi4eski). Moeto finansowo sastoianie sa6to ne bih jelal da komentiram, no edwa li g-n Forexov e preminal prez DOT-COM bubble i izleznal suh ...

Drugoto koeto bih jelal da pod4ertaia, 4e ne likwidnosta e re6awa6ta, a dohodnosta. Imal sam mnogo dobri trade-ove pri pozitsii s malka likwidnost. Towa sas sigurnost e ne6to nowo za teb....

Ako moje6e da 4ete6 6te6e da zabeleje6, 4e nikade ne sam naprawil gre6ka, koeto o6te wednaj pokazwa, 4e si waw foruma za da se zaiajda6 ... :-)

I tai kato obi4a6 da klassifizira6 - 6te kaja kato posledno - az ne jelaia niakoi da mi snassia ne6to, a bih jelal da obmenia mnenie. Ne6to koeto e mnogo wajno za uspe6en trading. Samo prazni sebelubzi mogat da misliat 4e wsi4ko znaiat nai- dobre i niamat nujda ot drugo mnenie. No naistina Twoeto mnenie edwa li niakoi go e iskal ... pone ne w tozi forum.

Li4no az sam lubopiten dali znae6 kakwo e KOLINEARITET? Dumata e napissana prawilno i bih se radwal da ia poiasni6 i dade6 primer, za da razberat wsi4ki waw foruma 4e az gre6a, a ne ti ....

ZELIAT FORUM 4AKA TWOETO POIASNENIE ......

Коментар

• Eto kakwo polu4ih w li4nata po6ta ot g-n Forexov ...

хахах

смешен си, защото изглежда ти и университет нямаш. защото ако имаше щеше да се сетиш че нашия пазар си е просто едно нищо в сравнение с другите (които си посочил в началото), щеше да си учил малко за ликвидност и други такива работи.

и на последно място щеше да знаеш че в безплатен форум платена информация или такава изискваща разходи да се сдобиеш с нея няма да ти снесат.

на мен пък ми е писнало от хора дето са прочели една книга или една статия, чули какво е колерация (пардон корелация) и след това решили да станат милионери. абе кво да ти кажа то и нивото на форума е такова.

можеш да продължиш да си повдигаш самочувствието с такива постинги

успехи

Коментар

• за добро или лошо няма корелация с други пазари.нашият пазар е много слабо развит(както и страната ни)и участниците в него сме много малко,уви.освен това интереса към страната ни не е голям и вероятно ще си останем малък регионален пазар.

Коментар

• Няма!Защото етапите на развитие са различни.Ако при нас е актуално строителството ,на други места е друго.Най-простичко казано.Т.е. ,тук можеш да печелиш повече от едни отрасли ,на друго място от други. Наистина стоковите пазари може да играят по съществена роля.

Коментар

• предполагам си забелязал чудесната взаимовръзка между американските, европейските и руските индекси
                        Ако пък си направиш 50 дневна пълзяща средна на тези индекси ще останеш очарован от взаимовръзката им .
                        Дори индексите на останалите страни от Източна Европа отразиха последната голяма корекция на щатските индекси.

Ако построиш 50-дневни пълзящи средни на SOFIX и BG40 ще останеш очарован не от приликата със световните индекси, а от оптимизма на българските такива.

СОФИКС наитина прилича малко на DJ, но пък BG40 няма нищо общо и крещи от оптимизъм, т.е. всички индекси падат само българските смело нагоре (е, все пак чуждите индекси се върнаха на нивото от май).

Обяснението го дават различни източници и е следното:
                        - Българският износ е толко нищожен на световния пазар, че пърформанса на българските компании няма нищо общо с потребителското доверие в щатите например, за да зависи от икономическото положение на САЩ и ЕС. Дори според мен СОФИКС продукцията (продукцията на компаниите в този индекс) се изнася в по-голям процент и затова този индекс е по-пасивен в последно време подобно на световните индекси
                        - Цари як оптимизъм отностно членството в ЕС. Все пак повечето активи на компаниите не са оценено все още "по европейски"

Затова, докато износа ни е малък и не се знае колко всъщност е бук велю-то на българските компании не може да се търси връзка между българските и световните индекси.

Честито

Коментар

• Не съм правил сериозни проучвания, но все си мисля, че много трудно може да се намери връзка в движенията на нашата борса с някоя от големите. Просто историята на БФБ е много къса, обемите са малки и влиянието на местните фактори е много силно.

Ако все пак се решиш да правиш такъв анализ би трябвало да извадиш от сесиите на БФБ някои "съмнителни" сделки (като например тези за по 1 акция в края на всеки месец).
                          Нашата борса, разбира се не е откъсната от света, но си мисля, че ще е по-интересно, ако се съсреточиш към корелациите със стоковите борси.

Успех.

Коментар

• Впечатлен съм.

Досега винаги съм се чудел какво да кажа на дребнавите хора, които не знаят какво друго да кажата, а се заяждат за случайни правописни грешки.

Торанага, мога ли да използвам отговора ти за свои цели ?

Коментар

• някой май пали бързо

Коментар

• Първоначално изпратено от forexov
                                пич, думата е корелация, а не колерация
                                Forexov, temata e iassna i ako ti ne moje6 da 4ete6 problema si e twoi. Pisna mi ot hora sas slabo samo4uwstwie, koito izbiwat komplexi poprawiaiki drugite. Ako iska6 da pi6e6 ne6to po temata molia. Ako ne - wij Sofiiskiat universitet i u4ili6tata w kwartal FAKULTETO tarsiat prepodawateli. Dano tam ozeniat twoeto znanie i talant :-)

Коментар

Working...
                                X