мисля, че може да се намери корелация между БФБ и сходни борси, ако дръпнеш малко времевата скала - нещо като дежаву се получава Само на това да разчиташ за взимане на решение за мен е наивно (локалните фактори имат огромна тежест на подобни борси), но е резонно да му се обърне внимание.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корелира ли БФБ с други пазари и каква е връзката между тях?
Collapse
X
-
toranaga,
не откривам в последните ти три постинга нищо по темата. ако ще пишеш нещо по нея давай, ако си избиваш комплексите и се заяждаш пак давай. дотук само чакаш информация. ами сподели какви са твоите наблюдения иначе пак опираме до това да получиш нещо без да дадеш нищо в безплатен форум
забележката беше да се смени заглавието на темата, защото думата наистина беше сгрешена. елементарно би казал някой. но се оказва че г-н toranaga не е в състояние просто да го коригира, а веднага решава че съм седнал да се заяждам с него
благодаря на съни (тя) за мнението че личните съобщения затова са лични, още повече че тона в моето въобще не е по-различен от тона в съобщението, което получих преди това от toranaga. аз за разлика от него си го запазвам в лични
поздрави и успехи
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя)Първоначално изпратено от ToranagaEto kakwo polu4ih w li4nata po6ta ot g-n Forexov ...
Но, горната ти реплика ме провокира и аз да метна едно мнение...
Ако си получил съобщение на личната ти поща, би следвало да е за ...лично ползване.Изнасянето ми се струва кофти...,повече от забележката
ne wijdam ni6to nekorektno da zitiram niakoi...
Коментар
-
Първоначално изпратено от ToranagaEto kakwo polu4ih w li4nata po6ta ot g-n Forexov ...
Но, горната ти реплика ме провокира и аз да метна едно мнение...
Ако си получил съобщение на личната ти поща, би следвало да е за ...лично ползване.Изнасянето ми се струва кофти...,повече от забележката
Коментар
-
За да има корелация между българския пазар и някой друг, трябва да има международни инвеститори на българския пазар. През 2005 имаше много сериозна корелация между българския и румънския фондов пазар, но през 2006 нещата се промениха драстично, тъй като липсва критична маса чуждестранни инвестиции в България. В резултат на това борсата в Букурещ направи около 30% за първите 2-3 месеца на годината, движейки се в пакет с Истанбулската, Украинската, и руските MICEX и RTS, докато БФБ за това време направи едва 5-6%. За сметка на това обаче, големия отлив от развиващите се пазари през месец май не засегна БФБ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от forexovпич, думата е корелация, а не колерация
6te se radwam da me pokani6 w niakoi 4ass, kogato prepodawa6 za da se pou4a ot twoite madrosti i znania. Razbira se sre6tu zapla6tane $,?, ZAR w kakwoto ti kaje6!!!
Коментар
-
Bih jelal da naprawia edno malko poiasnenie kam Forexov - az universitet naistina niamam- istina e. No universitetsko obrazowanie w 2 spezialnosti - da (ikonomi4eski). Moeto finansowo sastoianie sa6to ne bih jelal da komentiram, no edwa li g-n Forexov e preminal prez DOT-COM bubble i izleznal suh ...
Drugoto koeto bih jelal da pod4ertaia, 4e ne likwidnosta e re6awa6ta, a dohodnosta. Imal sam mnogo dobri trade-ove pri pozitsii s malka likwidnost. Towa sas sigurnost e ne6to nowo za teb....
Ako moje6e da 4ete6 6te6e da zabeleje6, 4e nikade ne sam naprawil gre6ka, koeto o6te wednaj pokazwa, 4e si waw foruma za da se zaiajda6 ... :-)
I tai kato obi4a6 da klassifizira6 - 6te kaja kato posledno - az ne jelaia niakoi da mi snassia ne6to, a bih jelal da obmenia mnenie. Ne6to koeto e mnogo wajno za uspe6en trading. Samo prazni sebelubzi mogat da misliat 4e wsi4ko znaiat nai- dobre i niamat nujda ot drugo mnenie. No naistina Twoeto mnenie edwa li niakoi go e iskal ... pone ne w tozi forum.
Li4no az sam lubopiten dali znae6 kakwo e KOLINEARITET? Dumata e napissana prawilno i bih se radwal da ia poiasni6 i dade6 primer, za da razberat wsi4ki waw foruma 4e az gre6a, a ne ti ....
ZELIAT FORUM 4AKA TWOETO POIASNENIE ......
Коментар
-
Eto kakwo polu4ih w li4nata po6ta ot g-n Forexov ...
хахах
смешен си, защото изглежда ти и университет нямаш. защото ако имаше щеше да се сетиш че нашия пазар си е просто едно нищо в сравнение с другите (които си посочил в началото), щеше да си учил малко за ликвидност и други такива работи.
и на последно място щеше да знаеш че в безплатен форум платена информация или такава изискваща разходи да се сдобиеш с нея няма да ти снесат.
на мен пък ми е писнало от хора дето са прочели една книга или една статия, чули какво е колерация (пардон корелация) и след това решили да станат милионери. абе кво да ти кажа то и нивото на форума е такова.
можеш да продължиш да си повдигаш самочувствието с такива постинги
успехи
Коментар
-
предполагам си забелязал чудесната взаимовръзка между американските, европейските и руските индекси
Ако пък си направиш 50 дневна пълзяща средна на тези индекси ще останеш очарован от взаимовръзката им .
Дори индексите на останалите страни от Източна Европа отразиха последната голяма корекция на щатските индекси.
Ако построиш 50-дневни пълзящи средни на SOFIX и BG40 ще останеш очарован не от приликата със световните индекси, а от оптимизма на българските такива.
СОФИКС наитина прилича малко на DJ, но пък BG40 няма нищо общо и крещи от оптимизъм, т.е. всички индекси падат само българските смело нагоре (е, все пак чуждите индекси се върнаха на нивото от май).
Обяснението го дават различни източници и е следното:
- Българският износ е толко нищожен на световния пазар, че пърформанса на българските компании няма нищо общо с потребителското доверие в щатите например, за да зависи от икономическото положение на САЩ и ЕС. Дори според мен СОФИКС продукцията (продукцията на компаниите в този индекс) се изнася в по-голям процент и затова този индекс е по-пасивен в последно време подобно на световните индекси
- Цари як оптимизъм отностно членството в ЕС. Все пак повечето активи на компаниите не са оценено все още "по европейски"
Затова, докато износа ни е малък и не се знае колко всъщност е бук велю-то на българските компании не може да се търси връзка между българските и световните индекси.
Честито
Коментар
-
Не съм правил сериозни проучвания, но все си мисля, че много трудно може да се намери връзка в движенията на нашата борса с някоя от големите. Просто историята на БФБ е много къса, обемите са малки и влиянието на местните фактори е много силно.
Ако все пак се решиш да правиш такъв анализ би трябвало да извадиш от сесиите на БФБ някои "съмнителни" сделки (като например тези за по 1 акция в края на всеки месец).
Нашата борса, разбира се не е откъсната от света, но си мисля, че ще е по-интересно, ако се съсреточиш към корелациите със стоковите борси.
Успех.
Коментар
-
Bobi75
Впечатлен съм.
Досега винаги съм се чудел какво да кажа на дребнавите хора, които не знаят какво друго да кажата, а се заяждат за случайни правописни грешки.
Торанага, мога ли да използвам отговора ти за свои цели ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от forexovпич, думата е корелация, а не колерация
Коментар
Коментар