If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Хубаво е че го махнаха този паркинг и кеша който вземат за него не е малък - 1.37млн лв, при капитализация от 4.36млн лв, то това си е почти 1/3 от капитализацията на компанията.
А ценните според мен активи са си съвсем отделно!
Актив Пропъртис е продал останалия си дял от 60% в Актив Паркинг ООД на Лекс 2011 ЕООД, гр. Пловдив за сумата от 824 500 лв., съобщи АДСИЦ-ът чрез Бюлетин Investor.bg.
Преди два месеца Актив Пропъртис продаде 40% от Актив Паркинг на същия купувач за 547 600 лв. Цената на акция и при двете сделки е по около 1,01 лв., или общо 1,372 млн. лв.
Хубаво е че го махнаха този паркинг и кеша който вземат за него не е малък - 1.37млн лв, при капитализация от 4.36млн лв, то това си е почти 1/3 от капитализацията на компанията.
А ценните според мен активи са си съвсем отделно!
Актив Пропъртис е продал останалия си дял от 60% в Актив Паркинг ООД на Лекс 2011 ЕООД, гр. Пловдив за сумата от 824 500 лв., съобщи АДСИЦ-ът чрез Бюлетин Investor.bg.
Преди два месеца Актив Пропъртис продаде 40% от Актив Паркинг на същия купувач за 547 600 лв. Цената на акция и при двете сделки е по около 1,01 лв., или общо 1,372 млн. лв.
6. Активи, държани за продажба
31.03.2014 31.12.2013
BGN’000 BGN’000
УПИ ХХІV в гр.Свиленград 2 749 кв.м. 202 202
Сграда Библиотека и пералня /ЗП 1058 кв.м./ в УПИ ХХІV – Свиленград 409 409
Общо 611 611
В края на 2013г. ръководството на дружеството прави план за реализация на обект Свиленград. Имотът е включен
в състава на активите, държани за продажба.
Тази библиотека в Свиленград съдът не беше ли им я отнел?
Актив Пропъртис АДСИЦ е продало дела си от 40% в Актив Паркинг ЕООД
Купувач на пакета от 544 120 акции на стойност 547 600 лв. е Лекс 2011 ЕООД
6. Активи, държани за продажба
31.03.2014 31.12.2013
BGN’000 BGN’000
УПИ ХХІV в гр.Свиленград 2 749 кв.м. 202 202
Сграда Библиотека и пералня /ЗП 1058 кв.м./ в УПИ ХХІV – Свиленград 409 409
Общо 611 611
В края на 2013г. ръководството на дружеството прави план за реализация на обект Свиленград. Имотът е включен
в състава на активите, държани за продажба.
Тази библиотека в Свиленград съдът не беше ли им я отнел?
Искат да продават тези на летището. В парка може да смятат да правят нещо.
И аз така бих направил ако бях меринджея, но едва ли ще продадат толкова лесно земите на летището.
Земята в парка според мен си е супер за мн0го неща. Затворен комплекс, увеселителен парк, аквапарк, спортен център и т.н. Ако има колеги от Пловдив може да ни осветлят повече?
в смисъл, че не виждам причината... изглежда напълно счетоводна операция...
единствено се сещам, че така "инвестиционните имоти" добиват реално стойността си по баланс (тази в момента). и при евентуална продажба с по-висока стойност - веднага ще се отчете печалба от дружеството! Т.е. основание за начисляване на 20% такса за Управляващото дружество - за добро управление!! Което всъщност е добър вариант и за акционерите - защото останалите 80% от печалбата са дивидент за тях....
То управляващото си е 100% собственост на Актив, така че единствената полза остава по голям 90% /а не 80% / дивидент от евентуалнта печалба при продажба на някой имот
в смисъл, че не виждам причината... изглежда напълно счетоводна операция...
единствено се сещам, че така "инвестиционните имоти" добиват реално стойността си по баланс (тази в момента). и при евентуална продажба с по-висока стойност - веднага ще се отчете печалба от дружеството! Т.е. основание за начисляване на 20% такса за Управляващото дружество - за добро управление!! Което всъщност е добър вариант и за акционерите - защото останалите 80% от печалбата са дивидент за тях....
Коментар