IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ИНВЕСТИЦИЯ за живот

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Седя си на вечер на масата , хапвайки и хвърлям едновременно едно око на новините на К1.
    По някое време на екрана излиза детенце на системи .
    Нуждае се от трансплантация на черен дроб.
    Следват призиви за помощ към зрителите , майката кърши ръце и гледа безпомощно.
    Апетита нещо ми се разваля.
    Гледам покъртителната картина и започвам да си задавам въпроси.
    И постепенно състраданието ми се замества с нарастващ гняв.
    Защо плащам данъци?
    Защо има такъв бюджетен излишък , а пък най- ценното човешкия живот се игнорира?
    Защо държавата с нейните институции /митници , данъчни и НОИ/ създавайки ми пречки за бизнеса през работното време , ми разваля апетита с тези материали по К1 и през времето ми за отдих ?
    Защо докато живях в чужбина 2 години един път не видях по тяхната централна телевизия едно такова излъчване ?
    Защо управляващите се канят да си раздадат 13 заплата?

Защото се получава така , че държавата която се издържа от твоите данъци, иска от тебе още и да се грижиш и за тези за които тя трябва да се грижи!
    Не товарете толкова добичето/ бизнеса/, господа държавници!
    А иначе ще помогнем с SMS на някое детенце ,но колко други ще останат.
    прекалените страх и алчност не са добри съветници

Коментар

• kif, подкрепям АЛФА в идеята й чрез форума да се напомни на инвестиционната общност, че освен инвеститори/спекуланти сме и ХОРА. Когато държавата ни е богата, ОК ще има за всички, и за тези деца. За съжаление не така и сега е момента всеки в рамките на възможностите си да бъде съпричастен на идеята.

Коментар

• Първоначално изпратено от RAFAL
        Да- АЛФА. Подкрепям те и изпращам SMS. Това е въпрос на избор и позиция.
        Браво на АЛФА, че пусна темата, за да ни напомни на всички, че живота е пълен със страдание и ние сме длъжни да не извъртаме главите си в другата посока.
        REFAL ти не подкрепяш АЛФА, а децата на България!
        АЛФА промени моля те заглавието, тъй като явно не е достатъчно привлекателно за пишещите във форума - да си призная и аз случайно я отворих. Нека всеки от нас да напише линка на тази тема във темите които посещава, за да достигне до повече хора.
        Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

Коментар

• Да- АЛФА. Подкрепям те и изпращам SMS. Това е въпрос на избор и позиция.

Коментар

• Преди две години и нещо отивах да обядвам в едно заведение за бързо хранене. На входа се разминах с две жени на пенсионна възраст и дочух следния разговор:"...ама какво ти пука, нали ще им изядем кебабчетата...". Докато чаках на опашката разбрах, че са събирали пари за болно дете. Споделих какво съм чул на входа и всички останаха като гръмнати. Оттогава 1лев не съм дал на гастролиращи "благотворители", колкото и драматичена да е историята им. При SMS-сите е нещо друго. С тяхната кампания се ангажират я Президента, я някоя друга обществена личност, която няма да остави да и опетнят името, а и медийното внимание е голямо и злоупотреби трудно стават. А за самите SMS-си съм чувал, че GSM операторите не вземат нито стотинка, само ДДС-то от 20ст. отива за държавата, защото технически било невъзможно да не се начисли.
            Поздравления за ALFA за благородната инициатива!

Коментар

• Това специално е под патронажа на Президентът, а той досега не се е издънвал, поне според мен. Дори дадоха точен отчет какво са направили с парите от миналата Коледа, ако гледате новините. Видяхме деца оперирани с парите и апаратура, закупена с тях. Друг е въпросът защо иначе не се прави... А за квотата съм напълно съгласна, но от друга страна кой ги познава тези граждани и кой стои зад тях? Никак не харесвам политиците, но поне знаеш с кого си имаш работа.
              tya

Коментар

• в сайна www.bgkoleda.bg е посочена и банковата сметка за дарения за "Българската коледа". Банките не събират такса за банковия превод, защото е дарение.

Коментар

• Съгласен. СМС-ите са много удобна форма, защото позволява да се направи дарение с минимално ангажиране на време. Единственото, което ме притеснява, че от този дарен 1 лев, поне 50 стотинки отиват в Мтел или БТК и по този начин подпомагайки хората в нужда пълним гушите на "народните изедници"

Коментар

• Не вярвам на правителств.Особено на товал .Искам да изпратя парил .Но искам да знам кой ги управлява и кой ги надзирава.С конкретни имена.Това според мен трябва да бъде на обществен принцип.С граждански квоти.

Коментар

• Големите начинания се нуждаят от платформа, позволяваща на много хора да се включат в тях. Ако решиш да купиш скенер трябва да си или много богат или да се кооперираш с много хора, затова благотворителни начинания, особено под патронажа на хора от правителството със сигурност ще ти помогнат да го направиш наистина. Пък и никой не те ограничава в сумата. Ако всеки си мисли, че нищо не зависи от него - никога нищо няма да стане. Ако само абонатите на единия мобилен оператор се лишат от един лев - ясно е каква е сумата. За съжаление детското ни здравеопазване е под всякаква критика, а богати или бедни всички опираме до него, когато имаме деца. Затова - пращайте!
                      tya

Коментар

• Купуваш индулгенция за един лев ... БРАВО АЛФА

Коментар

• Alfa, Адмирации за написаното подкрепям изцяло и безрезервно това, което си написала. Аз самият досега съм участвал в миналогодишната благотворителна акция, както и в тази след наводненията. За съжаление тази година съм се увлякъл в меркантилни и комерсиални мисли и действия и съм пропуснал да се включа. Твоят постинг ми идва, като инфо тъкмо навреме. Още един път адмирации!

Коментар

• Нека някой не смятат че с един СМС за левче са станали добри самаряни а да погледнем на живота и от другата страна по възможност по честичко [/quote]
                            "Бог е създал човека, а Самуел Колт ги направи равни"...

Коментар

• BRAVO ALFA- podkrepjam te 4e nie horata na riska trjabva da sme 6tedri

Коментар

• Съгласна съм, че на Илиенци можеш да купиш и директно да подпомогнеш с дрехи или защо не и с играчки конкретно дете за Коледа, но можеш ли да му купиш операция или здраве?! Затова начинания като Българската Коледа трябва да се подпомагат. Когато имате деца и не дай си боже се разболеят ще видите колко безпомощни и уплашени, разчитащи само на лекарите родители ще се превърнете независимо от всичките си пари или претенции.
                                tya

Коментар

Working...
                                X