Седя си на вечер на масата , хапвайки и хвърлям едновременно едно око на новините на К1.
По някое време на екрана излиза детенце на системи .
Нуждае се от трансплантация на черен дроб.
Следват призиви за помощ към зрителите , майката кърши ръце и гледа безпомощно.
Апетита нещо ми се разваля.
Гледам покъртителната картина и започвам да си задавам въпроси.
И постепенно състраданието ми се замества с нарастващ гняв.
Защо плащам данъци?
Защо има такъв бюджетен излишък , а пък най- ценното човешкия живот се игнорира?
Защо държавата с нейните институции /митници , данъчни и НОИ/ създавайки ми пречки за бизнеса през работното време , ми разваля апетита с тези материали по К1 и през времето ми за отдих ?
Защо докато живях в чужбина 2 години един път не видях по тяхната централна телевизия едно такова излъчване ?
Защо управляващите се канят да си раздадат 13 заплата?
Защото се получава така , че държавата която се издържа от твоите данъци, иска от тебе още и да се грижиш и за тези за които тя трябва да се грижи!
Не товарете толкова добичето/ бизнеса/, господа държавници!
А иначе ще помогнем с SMS на някое детенце ,но колко други ще останат.
По някое време на екрана излиза детенце на системи .
Нуждае се от трансплантация на черен дроб.
Следват призиви за помощ към зрителите , майката кърши ръце и гледа безпомощно.
Апетита нещо ми се разваля.
Гледам покъртителната картина и започвам да си задавам въпроси.
И постепенно състраданието ми се замества с нарастващ гняв.
Защо плащам данъци?
Защо има такъв бюджетен излишък , а пък най- ценното човешкия живот се игнорира?
Защо държавата с нейните институции /митници , данъчни и НОИ/ създавайки ми пречки за бизнеса през работното време , ми разваля апетита с тези материали по К1 и през времето ми за отдих ?
Защо докато живях в чужбина 2 години един път не видях по тяхната централна телевизия едно такова излъчване ?
Защо управляващите се канят да си раздадат 13 заплата?
Защото се получава така , че държавата която се издържа от твоите данъци, иска от тебе още и да се грижиш и за тези за които тя трябва да се грижи!
Не товарете толкова добичето/ бизнеса/, господа държавници!
А иначе ще помогнем с SMS на някое детенце ,но колко други ще останат.
Коментар