If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Евала ви правим как го качихте Софиксот!! Ово йе борса, инвестори, ово йе ликвидност!
Днес за първи път в историята си SOFIX затвори на ниво над 400 пункта. Така за почти 3 г. от базисната дата на изчисляването му, 20 октомври 2000 г., е поскъпнал 300%. Най-ниското ниво на индекса от 79 пункта бе реализирано през пролетта на 2001 г.
Ami az znam che farmako e listvana na islandskata borsa..No balkanfarma maj ne se targuva nikade,osven v temata kotirovki i komentari na nepublichni akcii.
ами имам си ситемка,която прилагам на нашия пазар..Макар че когато пазарът е низходящ не мога да скъсявам,но кво да се праи ..
Между другото тази системка работи и при форекс търговията,но там има огромен leverage,пък и търговията там е 24 часова..Което не ми допада..
TA те учи на дисциплина.Все пак трейдинга е zero sum game.Не знам как правите сделките си,но нчина по който ги правите,според вас
ще работи ли и след 10 години???
Ако погледнете внимателно този анализ на едно място автора казва че индекса можел да покори нови върхове, а може и да не покори преди да спадне отново. Ха-ха-ха. Ей тук наистина позна при всички случаи. Всеки може да каже че индекса или ще се качи или няма след което ще спадне.
Но щом им харесва на хората нека си чешат езиците.
Напълно се съгласявам за техническия анализ. По принцип, ако можеше само с математика да се прогнозира
индекса, всички математици щяха да са милионери.
Анализът на Ал. Николов е крайно любопитен, но напълно безсмислен.
Техническият анализ е губене на време. Винаги се намира ново обяснение за вече изминал период (досегашен тренд). Правят се прогнози, които понякога се сбъдват а понякога не.
После минава още малко време и се измисля ново обяснение на вече случилото се.
С една дума - техническият анализ е едно (от многото!) възможни обяснения на миналото, но е безполезен за прогнозиране. "Познаването" е възможно, но просто възможно.
Съвсем не стоят така обаче нещата при иконометричния анализ на динамичните редове!
Знам, че сме обсъждали тези теми и много хора няма да се съгласят с мене. Всеки има право на мнение.
към критик "Прочетохте ли анализа на А. Николов?! Значи според него когато настроенията са оптимистични, индекса трябва да пада?
Следователно когато очакванията са негативни, индекса ще расте...)))))
Коментар