IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Комисионни на БФБ - Нормално ли е Карол да имат 0.55% комисионна?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение

Според мен този % е твърде нисък и мисля, че трбва да се целиш в поне едни 15% (още по-добре 20%) средногодишно в дългосрочен план. Но нека да са 15%, пък каквото е отгоре - добре дошло. Лично мое мнение. Като поемаш рискове, трябва да търсиш и подобаваща възвръщаемост насреща.

Напълно порива заложените ми критерии от времето на пренастройки след 2011-12г. и консумацията не закъсня

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение

Според мен този % е твърде нисък и мисля, че трбва да се целиш в поне едни 15% (още по-добре 20%) средногодишно в дългосрочен план. Но нека да са 15%, пък каквото е отгоре - добре дошло. Лично мое мнение. Като поемаш рискове, трябва да търсиш и подобаваща възвръщаемост насреща.
      Ако беше толкова лесно да правиш по 15% дългосрочно половината Софиянци да са си ипотекирали апартите и да живеят от борсата

За над 90% от хората единственият начин да спечелят от борсата дългосрочно е да купуват и да забравят (това спрямо предната криза за 12г щеше да им донесе въпросните около 6%, въпреки че няма никаква гаранция ще ше им ги носи и в следващите 12г) техните опити активно да търгуват на борсата и да гонят дългосрочно 15% са обречени на фалит

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
        Високи са им таксите, ама при тези обороти е разбираемо. За рядка търговия стават, ама за повече сделки може и да се обезмисли търгуването.
        Ще е забавно някой брокер, примерно Интерактив, да започне да предлага БФБ.
        Можеше, ако бяха я приватизирали борсата

Коментар

• 15 % е супер, ако се постигне трайно във времето - това учетворява парите за 10 години.

Коментар

• Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение

да правите много повече от 6% дългосрочно

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

... и ... съм на 0,35% , а до колкото знам Батя ти е 0,25%
              Живи и здрави да въртите много повече от милион и да правите много повече от 6% дългосрочно
              Last edited by RUBLA; 05.12.2021, 13:48.

Коментар

• Високи са им таксите, ама при тези обороти е разбираемо. За рядка търговия стават, ама за повече сделки може и да се обезмисли търгуването.
                Ще е забавно някой брокер, примерно Интерактив, да започне да предлага БФБ.

Коментар

• ...но ми идваш с веселие...
                  ...и... съм на 0,35% , а до колкото знам Батя ти е 0,25%
                  Last edited by RUBLA; 05.12.2021, 13:47. Причина: Изтрито мение.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

С 270% доходност за годината!
                    А ти вероятно правиш по 270 празни поста на ден
                    Евала, гоУем си!
                    Батя 100% от нищо са си пак нищо - 10% от милион на година дългосрочно са друго нещо

Въпроса е колко ти е средната доходност от както си започнал и какъв капитал управляваш

Дали можеш с това да се издържаш или ходиш та лъскаш некое бюро от 8 до 5 и после вечер се кефиш че тая година си направил 50 бона на хартия ама реално не можеш да ги изтеглиш и да им се радваш щото ще останеш без капитал

Не визирам специално теб а изказвания от твоя тип,

Защото за що годе нормален живот в БГ ти трябват поне 5000лв на месец за сам човек без особени екстри - Тоест трябва да управляваш поне 1 милион със средна дългогодишна доходност от около 6% та да си подсигуриш поне минимален стандарт

Ако ти се вписваш в горните показатели дай боже и отгоре - Аферим да си жив и здрав

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Само спамърите са ни на ниво тук

и ловците на дъна,най-големите риби на форума
                      С 270% доходност за годината!
                      А ти вероятно правиш по 270 празни поста на ден
                      Евала, гоУем си!

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                        Да, само хейтърите ни са на ниво
                        Само спамърите са ни на ниво тук

и ловците на дъна,най-големите риби на форума
                        Last edited by petrg5s; 05.12.2021, 11:42.

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Ествествено,че не е нормално.Но кое е нормално в БГ?
                          Да, само хейтърите ни са на ниво

Коментар

• Първоначално изпратено от forexar Разгледай мнение
                            Покрай нулевите такси на РобинХуд се замислих за таксите тук - растат вместо да намаляват (при намаляващ оборот!)
                            Ествествено,че не е нормално.Но кое е нормално в БГ?

Коментар

• Няма обективен отговор....при някои СП старите кленти или по-едрите имат по-изгодни условия.
                              Едно време Мариян правеше едни таблици със сравнителен анализ на повечето посредници в БГ, дали не е врем пак да направи, защото интереса към БФБ и търговия ще нарастне многократно в следващите месеци и десетилетие!
                              Ще се натрупат нови планини от капитал!!! Амин да кажете всички!

Коментар

• Бенчмарк взимат 0.7 % ... което за сделка от 1000 лв=> таксата е 10 лв ... т.е. ако тръгнеш да продаваш 2% от движението остава за борсата, посредици и ЦД .. което е ненормално .затова последните 2 години не съм зареждал нови пари на БФБ ..

Коментар

Working...
                                X