Ако търсиш 6% и си дългосрочен, по добре си купи един ETF на SP500 , за 10 г прави доста по-висока доходност от 6%, при по-нисък риск и такси
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Комисионни на БФБ - Нормално ли е Карол да имат 0.55% комисионна?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
Според мен този % е твърде нисък и мисля, че трбва да се целиш в поне едни 15% (още по-добре 20%) средногодишно в дългосрочен план. Но нека да са 15%, пък каквото е отгоре - добре дошло. Лично мое мнение. Като поемаш рискове, трябва да търсиш и подобаваща възвръщаемост насреща.
Напълно порива заложените ми критерии от времето на пренастройки след 2011-12г. и консумацията не закъсня
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
Според мен този % е твърде нисък и мисля, че трбва да се целиш в поне едни 15% (още по-добре 20%) средногодишно в дългосрочен план. Но нека да са 15%, пък каквото е отгоре - добре дошло. Лично мое мнение. Като поемаш рискове, трябва да търсиш и подобаваща възвръщаемост насреща.
За над 90% от хората единственият начин да спечелят от борсата дългосрочно е да купуват и да забравят (това спрямо предната криза за 12г щеше да им донесе въпросните около 6%, въпреки че няма никаква гаранция ще ше им ги носи и в следващите 12г) техните опити активно да търгуват на борсата и да гонят дългосрочно 15% са обречени на фалит
Коментар
-
Първоначално изпратено от melon Разгледай мнениеВисоки са им таксите, ама при тези обороти е разбираемо. За рядка търговия стават, ама за повече сделки може и да се обезмисли търгуването.
Ще е забавно някой брокер, примерно Интерактив, да започне да предлага БФБ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение
да правите много повече от 6% дългосрочно
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
... и ... съм на 0,35%, а до колкото знам Батя ти е 0,25%
Last edited by RUBLA; 05.12.2021, 12:48.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
С 270% доходност за годината!
А ти вероятно правиш по 270 празни поста на ден
Евала, гоУем си!
Въпроса е колко ти е средната доходност от както си започнал и какъв капитал управляваш
Дали можеш с това да се издържаш или ходиш та лъскаш некое бюро от 8 до 5 и после вечер се кефиш че тая година си направил 50 бона на хартия ама реално не можеш да ги изтеглиш и да им се радваш щото ще останеш без капитал
Не визирам специално теб а изказвания от твоя тип,
Защото за що годе нормален живот в БГ ти трябват поне 5000лв на месец за сам човек без особени екстри - Тоест трябва да управляваш поне 1 милион със средна дългогодишна доходност от около 6% та да си подсигуриш поне минимален стандарт
Ако ти се вписваш в горните показатели дай боже и отгоре - Аферим да си жив и здрав
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
Само спамърите са ни на ниво тук
и ловците на дъна,най-големите риби на форума
А ти вероятно правиш по 270 празни поста на ден
Евала, гоУем си!
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеДа, само хейтърите ни са на ниво
и ловците на дъна,най-големите риби на форумаLast edited by petrg5s; 05.12.2021, 10:42.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
Ествествено,че не е нормално.Но кое е нормално в БГ?
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от forexar Разгледай мнениеПокрай нулевите такси на РобинХуд се замислих за таксите тук - растат вместо да намаляват (при намаляващ оборот!)
Коментар
-
Няма обективен отговор....при някои СП старите кленти или по-едрите имат по-изгодни условия.
Едно време Мариян правеше едни таблици със сравнителен анализ на повечето посредници в БГ, дали не е врем пак да направи, защото интереса към БФБ и търговия ще нарастне многократно в следващите месеци и десетилетие!
Ще се натрупат нови планини от капитал!!! Амин да кажете всички!
- 5 Харесвания
Коментар
Коментар