IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Трагикомичните парадокси на БФБ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Друг вариянт е да нагрухаш фирмата със заеми и да я зарежеш на банките кредитори.

    Коментар


    • Тук не става дума само за Катекс. Тук става дума за нещо принципно. Не гледайте първосигнално на темата. Пуснал съм я, за да бъка в нея от примери за абсурди източвания на фирми, за абсурдни практики, за некадърно или преднамерено престъпно управление. Не може да искаме да се развива БФБ и да се държат такива дружества и да се неглижират тези процеси. Не може някой да прави такива неща и да има усещане за безнаказаност. Банев си позволи да източи дружествата, да дава заеми и дарения на футболни клубове, с ясното съзнание, че никой няма да ги върне и институциите се сетиха, след като някой им се скара.Говорим за абсурдите, как се източват дружествата и колко неадекватни са институциите. Одитори заверяват и не казват и изречение, че толкова много пари са завоалирано източени. Става дума за интереса на всички ни като миноритарни акционери във всички дружества.

      Както може би се разбира, аз нямам интереси в Катекс, имам стари сантименти. Става дума затова, че някой си позволява да източва фирмите безогледно и нагло. Преди време хората с опит и памет знаят, как се продадоха в Катекс акции на няколко дружества по номинал и ощетиха акционерите при десетки пъти по ниски цени от пазарните. Тогава някои пуснаха жалби до КФН, че има престъпления и тя не обърна никакво внимание. Някой си позволява да взема парите на дружеството с абсурдно обяснение и това се води публично дружество.И това десетки години.

      НАПЪЛНЕТЕ ТЕМАТА С ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ ИЛИ СЪМНЕНИЯ ЗА ИЗТОЧВАНЕ НА ДРУЖЕСТВАТА. ОГЛАСЕТЕ ЛОШИТЕ ПРАКТИКИ, НЕКА ВСЕКИ ДА Е НАЯСНО, ЧЕ ДЕЙСТВИЯТА МУ СЕ НАБЛЮДАВАТ. А АКО ИНСТИТУЦИИТЕ СЕ САМОСЕЗИРАТ И ЗАПОЧНАТ ДА СИ ГЛЕДАТ ПО-ДОБРЕ РАБОТАТА, ТОВА ЩЕ БЪДЕ ОЩЕ НЕЩО ПОЗИТИВНО.

      Коментар


      • Като четеш отчети, прочети и малко закони. Пази Боже КФН или т.н. "институции" да казват някому как да си инвестира парите! Кои институции? Президенството ли? Или Светия Синод? Ако имаш акции, значи имаш права - пишеш на мениджмънта, питаш, предлагаш... или гласуваш против. Ако не ти харесва - продаваш, с което оценяваш калпавото ръководство.
        Ама да откриваш цяла тема... за това дружество си има: Катекс.

        Коментар


        • Оказа се, че нещата са още по-комични на втори поглед. Явно бях малко несправедлив към инвеститора. С част от взетите пари преди 11-12 години за инвестиции -над 40 млн. лв., инвеститора вече е направил "супер инвестиция" в полза на дружеството. Купил е вземания (няма спор супер "атрактивна инвестиция" в цесии), но за срам на майстора (инвеститора), оказва се, че Катекс не може да си вземе вземанията по цесиите вече доста години. Останалите, още стоят неинвестирани. Абе момчета, има доста хора с опит, дайте идея, хората са взели доста пари като аванс за инвестиции, обаче, просто се затрудняват. Помагайте, явно се затрудняват, с малко пари всеки може, трудно е да се инвестират много пари.

          Коментар


          • Трагикомичните парадокси на БФБ

            На БФБ има много интересни трагикомични ситуации, които си струва да се отбележат поне с насмешка, след като КФН и прокуратурата не правят нищо за защитата на акционерите. Като начало ще започна с Катекс, в отчетите на които не съм се ровил, след като излязох от позицията, буквално от 2008 г., но сега любопитството ми беше провокирано.
            Дружеството има други вземания в размер над 41 милиона лева, които на времето оповестяваха като дадени аванси за инвестиция. Сега разбирам, че те продължават да се водят по баланс като вземания, явно набедения инвеститор още се чуди къде да ги вложи. Желателно е КФН да му препоръча поне да ги инвестира на БФБ, че малко да се раздвижи борсата. Интересно ми е как бездействат институциите. Какви са и тези одитори, които заверяват отчетите, без дори и да изискват поне едно изречение да има за оповестяване кой е взел парите и защо? Навремето някои дори и жалби пускаха да КФН, на които никой не обръщаше внимание. То не бяха черешови градини, то не бяха продажби на акции по номинал. Въобще защо се държат такива дружества на борсата за пълнеж?
            Last edited by Intern-trader; 30.03.2018, 18:50.
          Working...
          X