IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Градус АД (GR6)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
    Каквото и да си говорим - ако покрай Градус на БФБ дойдат нови участници - това ще е + за борсата като цяло. Човек никога не знае от къде ще изскочи заек. А ако посредника е намерил и чужденци да метнат някое и друго милионче евра все е +. Не е казано, че всички трябва да ни кефи дружеството - по-важно е ИПО-то да мине успешно, че белким повлече крак за нови листвания + нови участници да погледнат към БФБ.

    успех

    ПП ще се радвам ако Градусите засрамят като успеваемост и корпоративна култура Доневите дружества - това ще означава само едно, че БФБ е на прав път към развитие като нормален пазар за нормални дружества и коректни участници - а дано!
    Дано! Изцяло се присъединявам към твоето мнение

    Коментар


    • Каквото и да си говорим - ако покрай Градус на БФБ дойдат нови участници - това ще е + за борсата като цяло. Човек никога не знае от къде ще изскочи заек. А ако посредника е намерил и чужденци да метнат някое и друго милионче евра все е +. Не е казано, че всички трябва да ни кефи дружеството - по-важно е ИПО-то да мине успешно, че белким повлече крак за нови листвания + нови участници да погледнат към БФБ.

      успех

      ПП ще се радвам ако Градусите засрамят като успеваемост и корпоративна култура Доневите дружества - това ще означава само едно, че БФБ е на прав път към развитие като нормален пазар за нормални дружества и коректни участници - а дано!
      Last edited by bertram; 18.06.2018, 13:31.
      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

      Коментар


      • Първоначално изпратено от johny-bravo Разгледай мнение
        Грую, атаката е от придворните на Мумията, защото се чувства застрашена за господството и като “синия чип” на Бфб. Личи си кои пишат и хранят.

        ПС: Не му прави чест на оги, при положение, че със сигурност работи с тези хора в болниците. Или причината е, че са му секнали схемите в болниците и са го отсвирили.
        Балъците да си дават парите на Мумията. Няма да забравя, как в Шоуто на Слави преди 10 години пожела на българите да купуват повече от неговите продукти, т.е. ни пожела на всички да сме все по-болни.
        Мумията е без коментар. Софарма въпреки него работи. Просто генерира голям кеш флоу, който даже Оги не може да скапе

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Грую
          Егати крайният негативизъм, честно! Нека да започнем честно сами към себе си, пък тогава да търсим проблема в тази акция. Ето, аз си казвам - на 99,9% няма да участвам в ИПО-то, ще обясня и защо: - имам акции на БФБ само на ЧЕЗ и Хим - при едните очаквам Гинка да плати, при другите чакам някакви техни си врътки, които и аз не знам точно какви са, но действам по усет. Имам и едни бройки в евана агро, но тях не ги броя, защото са в графата шит за продажба. - считам, че дружеството (Градус) не заслужава подобна агресия, особено от хора, вЕрващи на комуноидната Мумия във фармата, Евереста в евана, Бобиците в Мунчо на Батя (да не се бърка с нашия форумец), Тимимпорт, Цеко от Алеко и "българската" фибанка и т.н. Колеги, хайде по-полека, че наистина става смешно. Кажете си го в прав текст - Набълбукали сме се с шитове, затова, дори и да излезе златна кокошка на БФБ, аз пак няма да участвам и толкова!
          Ето ще ти споделя защо се въздържам на 99.9 и аз, като теб - Кокошката може да е златна, но на диамантена цена - ц не ми допада златото ))) Просто и ясно (виж по-долу въпросът. който Кубрат зададе достатъчно лаконично) А за това дали идва спад или не - отделна тема, не го коментираме сега.))) Ти гледай дали да не стане като при евереста,!?))) - и там ти харесваше много, и цената и перспективите ама .... евереста не го ли остави на пазара и г'лей кво се оказа после!? - лош стана !?)) (да си признаеме честно, че имахме други очаквания)) ) А никого не беше карал на сила, сам да се бута при него, нали!?)) (шегувам се, не го тълкувай като негативизъм, само ненужни размисли) )))
          Не е препоръка... !!!
          "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

          Коментар


          • Хората имат бизнес. Не им харесва колко ще им даде друг инвеститиор и са решили да разкешат на борсата. Същата схема като Сирма. И дивидентите очаквам да са същите.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от maretoff Разгледай мнение

              Те навремето и КТБ подкрепяха кого ли не
              Ботев Пловдив още не могат да се съвземат от тази подкрепа, а "Колежа" ще се строи още 1-2 десетилетия.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от maretoff Разгледай мнение

                Те навремето и КТБ подкрепяха кого ли не
                Желязна логика

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                  Егати крайният негативизъм, честно!



                  - Градус може да са всякакви, но имат добри инициативи (социални), имат и сериозни спонсорства, подкрепят спорта и т.н., което не може да се каже нито за Мумията, нито за Бобоци, нито за фибанки (освен за разни ски, щото нали Цеко от Алеко и т.н.)
                  Те навремето и КТБ подкрепяха кого ли не

                  Коментар


                  • Пожелавам успех на ИПО-то,защото ако е успешно, всички ще извлекат полза.Може да даде искрата и други големи компании да се листнат и да живне тая борса.
                    В банките има адски много депозирани пари ,който трябва да се развъртят в нещо.А не да се купуват нискокачествени бетонни кочини и да се презастроява като за световно и да няма една зелена полянка вече.

                    Аз лично няма да участвам в ИПО,поради това ,че грам идея нямам за финансовото състояние,планове за бъдещето и т.н. за тази фирма.Аз даже чух за тях за първи път от рекламата на ТВ.Каквито и да са,с тая реклама показаха ,че са големи.
                    А и отделно,всяка една компания с 40млн годишна печалба,заслужава уважение.Моето го имат и им пожелавам успех

                    Коментар


                    • Грую, атаката е от придворните на Мумията, защото се чувства застрашена за господството и като “синия чип” на Бфб. Личи си кои пишат и хранят.

                      ПС: Не му прави чест на оги, при положение, че със сигурност работи с тези хора в болниците. Или причината е, че са му секнали схемите в болниците и са го отсвирили.
                      Last edited by johny-bravo; 18.06.2018, 10:25.

                      Коментар


                      • Егати крайният негативизъм, честно!

                        Нека да започнем честно сами към себе си, пък тогава да търсим проблема в тази акция. Ето, аз си казвам - на 99,9% няма да участвам в ИПО-то, ще обясня и защо:

                        - имам акции на БФБ само на ЧЕЗ и Хим - при едните очаквам Гинка да плати, при другите чакам някакви техни си врътки, които и аз не знам точно какви са, но действам по усет. Имам и едни бройки в евана агро, но тях не ги броя, защото са в графата шит за продажба.

                        - считам, че дружеството (Градус) не заслужава подобна агресия, особено от хора, вЕрващи на комуноидната Мумия във фармата, Евереста в евана, Бобиците в Мунчо на Батя (да не се бърка с нашия форумец), Тимимпорт, Цеко от Алеко и "българската" фибанка и т.н. Колеги, хайде по-полека, че наистина става смешно. Кажете си го в прав текст - Набълбукали сме се с шитове, затова, дори и да излезе златна кокошка на БФБ, аз пак няма да участвам и толкова! Кажете си го и ще ви олекне, другото са тинтири-минтири!

                        - собствениците не са нищо по-различно от останалите на БФБ - нито по-лоши, нито по-добри

                        - Градус може да са всякакви, но имат добри инициативи (социални), имат и сериозни спонсорства, подкрепят спорта и т.н., което не може да се каже нито за Мумията, нито за Бобоци, нито за фибанки (освен за разни ски, щото нали Цеко от Алеко и т.н.)

                        - Прегледах им проспекта и да, има еднократни ефекти, вероятно и коефициентите са завишени, но не това е основната ми причина да не участвам - просто се чака срив или поне спад в световен мащаб, поради което кешът е цар, така че стискаме и чакаме

                        И за финал - това ИПО ще е барометър за БФБ, аз лично им желая огромен успех, дано са се научили от Колчо Евереста как се прави ИПО и да измъкнат кинтите от ПФ-тата по "онзи" начин - дали ще сложат пари тук, или ще са някъде другаде - все тая, както казах, Градус не се различават с нищо от останалите на БФБ. А пилешко у нас винаги ще се яде и ще се купува - и в Билла, и в Кауфланд, и в малките магазинчета. Успех!
                        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                        Коментар


                        • Може и да сте прав, както и да е - Желая им успех днес и дано има толкова търсене, че да пускат и утре!

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение

                            Да не се изплаши, че ще изпреварят Софарма като номер 1 по пазарна капитализация
                            Това ли е движещата сила на играчорите в тази позиция, !???? Ами пазарът къде е !!?!? Щом пазарът е свалил фармата, как мислиш, дали ще направи изключение за градус 1,2,3 и тем подобни сложни структури!?!?. Не мисля, че е правилна насока, Да не говорим, че Никиту е в отлична възможност да вземе нужните му за следване на индекса артии на пазарна цена, ако мине съответното време и е вече в софикс и ако реши да купува. Т.е. цялата идея "дайте да купим, защото никиту ще набалончва" според мен е лишена от смисъл. Вместо да се сравняваме предварително по фармата, да се молим пазарът да не слиза още (защото кой ще купува нови книги, с предварително опредлена не от пазара цена, ако може да си купи по-евтини и с по-дорби показатели. Щото какви ще са показателите на градуса, изключая еднократния ефект !?!? - я ги сравни с печалбата, ебитда,приходи и т.н. на фармата и хима) Но сори, извинявам се за непремереното включване - парите са си ваши, идеите също. Играйте, според както сте си решили, утре е ден на ипо-то, така или иначе ще се разбере, дали цената е добре пресметната, и дали ще е по-скъпа от фармата едва след като направи значително време в реална търговия. Дано е успешно и да няма разочарования
                            (не е каквато и да е препоръка за участие или неучастие)
                            Last edited by precakanoto; 18.06.2018, 09:36.
                            Не е препоръка... !!!
                            "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

                            Коментар


                            • Баценки, тоя форум стана като антибарометър. Квото се пише - наобратно е правилното
                              Не знам нивото ли е толко зле, или просто всеки гледа да изкяри нещо и лъже на поразия (за да докопа ниската цена).

                              Тони, ако целта беше разкешване, щяха да теглят едно кредитче от дебелия или грозния, и да си го раздадат като дивидент (всякакви вариации на тая тема имаше в близкото минало). Друга е целта на IPO-то, ама мамка му, не е много логично.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от S600AMG Разгледай мнение

                                Бертраме, Пикадили беше сгънало бая време преди да го купят. И отгоре на всичко, Пикадили гръмна в ръцете на тези които го купиха от тях след това. Повтаряш като латерна едно и също заради онзи принцип, че като повториш една лъжа 100 пъти, става истина. Не съм им адвокат, ама и ти не струваш като прокурор
                                виж, ако еди колко си доставчици ме чакат зад един бизнес , които съм купил омазан или не...факт, че съм го купил и ми е гръмнал в ръцете , а в същото време ти казвам аз съм супер дай ми едни 100 милки от борсата, че не остана... не ми седи сериозно.

                                доверие се гради не с обещания и реклами, а с действия.

                                спирам !
                                успех на всички, които ще запишат!
                                искрено се надявам критичността ми в случая да е грешка и да съжалявам, че не съм купил на ипо-то. - ще е полезно за бфб.
                                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

                                Коментар

                                Working...
                                X