Градус нямат свиневъдни ферми, или поне аз не знам да имат, а единствената индустриална ферма, която е засегната към този момент е на Свинекомплекс Николово АД (http://www.x3news.com/?x3id=130345). По начало България е голям нетен вносител на свинско и от местно производство се задоволява около 30% от потреблението.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Градус АД (GR6)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от margen Разгледай мнениеНяма никакво значение откъде им идва месото. Цените на суровините, като изключим някакви много краткосрочни движения, не се определят от това, какво се случва в България, а от далеч по-значими в глобален план събития. Ръстът на свинското през последните няколко месеца е основно по линия на епидемията в Китай. А като цяло проблемът с чумата е проблем единствено за свиневъдната индустрия. Болестта е напълно безвредна за потребителите, а мерките по ограничаването на чумата (евтанизиране на животни, зони за безопасност и карантина, т.н.) се вземат единствено с оглед на това да се спре разпространението ѝ, така че да се съхрани свиневъдството на дадената страна, а не за да се предпазят потребителите.
Last edited by Innocent; 23.07.2019, 18:06.
Коментар
-
Няма никакво значение откъде им идва месото. Цените на суровините, като изключим някакви много краткосрочни движения, не се определят от това, какво се случва в България, а от далеч по-значими в глобален план събития. Ръстът на свинското през последните няколко месеца е основно по линия на епидемията в Китай. А като цяло проблемът с чумата е проблем единствено за свиневъдната индустрия. Болестта е напълно безвредна за потребителите, а мерките по ограничаването на чумата (евтанизиране на животни, зони за безопасност и карантина, т.н.) се вземат единствено с оглед на това да се спре разпространението ѝ, така че да се съхрани свиневъдството на дадената страна, а не за да се предпазят потребителите.Мненията ми не са препоръка за търговия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Innocent
Статията е от април 2016г:
Всеки знае, че в момента над 80% от месото, което се обработва в предприятията в България, е внос. Ние сме от малкото, които работим в обратната посока - с 90% българско месо. Но огромната част от колегите ни работят с вносно, защото на пазара няма достатъчно родно месо. Вносът е от цяла Европа. Но има добра логистика и вече не е проблем да се достави отвсякъде необходимото количество месо.
"Градус" стартира продуктова линия със свинско месо https://www.standartnews.com/biznes-...o_-330781.html
Коментар
-
Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение
Колко процента от свинското месо е внос и колко се произвежда в Бг ? Има ли някъде подробна информация? Виждам, че Свинекомплекс Николово АД-Николово от няколко дни публикува инфо за проблема. http://www.x3news.com/
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
Бях чел че внасят свинското месо от Испания. Едва ли има някакъв риск от преки загуби. По-скоро ще купуват на по-висока цена, но това не е нещо което могат да контролират пряко.
Коментар
-
Първоначално изпратено от hamorphis Разгледай мнение
Еми съдейки по себе си -- ще наблегна на пилета следващите месеци, т.е. добре е за Градус. Вярно че имат и прасешко -- ама пилетата са доста повече. Така разсъждавам аз.
удари в следващите 5-10 г?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнениеИнвестиралите тук имат ли информация как се отразява африканската чума по свинете на компанията ?
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнениеИнвестиралите тук имат ли информация как се отразява африканската чума по свинете на компанията ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Иван Давидов Разгледай мнениеНикой ли няма да се похвали с получените дивиденти?
Коментар
Коментар