IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Градус АД (GR6)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Градус нямат свиневъдни ферми, или поне аз не знам да имат, а единствената индустриална ферма, която е засегната към този момент е на Свинекомплекс Николово АД (http://www.x3news.com/?x3id=130345). По начало България е голям нетен вносител на свинско и от местно производство се задоволява около 30% от потреблението.
    Мненията ми не са препоръка за търговия.

Коментар

• Първоначално изпратено от margen Разгледай мнение
      Няма никакво значение откъде им идва месото. Цените на суровините, като изключим някакви много краткосрочни движения, не се определят от това, какво се случва в България, а от далеч по-значими в глобален план събития. Ръстът на свинското през последните няколко месеца е основно по линия на епидемията в Китай. А като цяло проблемът с чумата е проблем единствено за свиневъдната индустрия. Болестта е напълно безвредна за потребителите, а мерките по ограничаването на чумата (евтанизиране на животни, зони за безопасност и карантина, т.н.) се вземат единствено с оглед на това да се спре разпространението ѝ, така че да се съхрани свиневъдството на дадената страна, а не за да се предпазят потребителите.
      С изключение на първото изречение съм съгласен с написано. Основния приход на компанията за 2018 е формиран от продажбата на продукция с дял 80% от общия приход. Отчетни приходи по основни сегменти: Месо и местни продукти 47%, Разплодни яйца 31, Зърна и компоненти 21%, други 1%. На вътрешния пазар са реализирани 60% от продажбите. Въпроса е колко процента от Месо и местни продукти е формиран от продажбата на свински продукти ? Колко процента от свинското се произвежда в Бг? Има ли засегнати ферми на компанията от африканска чума, ако има какви ще са загубите за компанията ?
      Last edited by Innocent; 23.07.2019, 18:06.

Коментар

• Няма никакво значение откъде им идва месото. Цените на суровините, като изключим някакви много краткосрочни движения, не се определят от това, какво се случва в България, а от далеч по-значими в глобален план събития. Ръстът на свинското през последните няколко месеца е основно по линия на епидемията в Китай. А като цяло проблемът с чумата е проблем единствено за свиневъдната индустрия. Болестта е напълно безвредна за потребителите, а мерките по ограничаването на чумата (евтанизиране на животни, зони за безопасност и карантина, т.н.) се вземат единствено с оглед на това да се спре разпространението ѝ, така че да се съхрани свиневъдството на дадената страна, а не за да се предпазят потребителите.
        Мненията ми не са препоръка за търговия.

Коментар

• Първоначално изпратено от Innocent

Статията е от април 2016г:

Всеки знае, че в момента над 80% от месото, което се обработва в предприятията в България, е внос. Ние сме от малкото, които работим в обратната посока - с 90% българско месо. Но огромната част от колегите ни работят с вносно, защото на пазара няма достатъчно родно месо. Вносът е от цяла Европа. Но има добра логистика и вече не е проблем да се достави отвсякъде необходимото количество месо.

"Градус" стартира продуктова линия със свинско месо https://www.standartnews.com/biznes-...o_-330781.html
          Явно аз съм в грешка. Останало ми е в ума че внасят месото, но не мога да намеря информацията в интернет. Явно паметта ми изневерява.

Коментар

• Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение

Колко процента от свинското месо е внос и колко се произвежда в Бг ? Има ли някъде подробна информация? Виждам, че Свинекомплекс Николово АД-Николово от няколко дни публикува инфо за проблема. http://www.x3news.com/
            Мисля че цялото количество което им е нужно, идва от Испания.

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение

Бях чел че внасят свинското месо от Испания. Едва ли има някакъв риск от преки загуби. По-скоро ще купуват на по-висока цена, но това не е нещо което могат да контролират пряко.
              Колко процента от свинското месо е внос и колко се произвежда в Бг ? Има ли някъде подробна информация? Виждам, че Свинекомплекс Николово АД-Николово от няколко дни публикува инфо за проблема. http://www.x3news.com/

Коментар

• Първоначално изпратено от hamorphis Разгледай мнение

Еми съдейки по себе си -- ще наблегна на пилета следващите месеци, т.е. добре е за Градус. Вярно че имат и прасешко -- ама пилетата са доста повече. Така разсъждавам аз.
                Говори се ,че с топенето на ледниците в момента се освобождават микроби и бацили циркулирали преди 10 000-100 000г.Кой знае какво ще ни
                удари в следващите 5-10 г?

Коментар

Инвестиралите тук имат ли информация как се отразява африканската чума по свинете на компанията ?
                  Еми съдейки по себе си -- ще наблегна на пилета следващите месеци, т.е. добре е за Градус. Вярно че имат и прасешко -- ама пилетата са доста повече. Така разсъждавам аз.

Коментар

Инвестиралите тук имат ли информация как се отразява африканската чума по свинете на компанията ?
                    Бях чел че внасят свинското месо от Испания. Едва ли има някакъв риск от преки загуби. По-скоро ще купуват на по-висока цена, но това не е нещо което могат да контролират пряко.

Коментар

• Инвестиралите тук имат ли информация как се отразява африканската чума по свинете на компанията ?

Коментар

• Карол също

Коментар

• И моя дойде (Реал Финанс)

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение

Ами то няма още нищо......
                            Моя дойде. (Елана)

Коментар

• Първоначално изпратено от Иван Давидов Разгледай мнение
                              Никой ли няма да се похвали с получените дивиденти?
                              Ами то няма още нищо......

Коментар

• Никой ли няма да се похвали с получените дивиденти?

Коментар

Working...
                                X