Колеги, как точно става участието в ИПО-то. Досега не съм участвал, и смятам да го направя чрез платформата на Елана. Някой ще може ли да ми обясни как точно става, че да съм подготвен. Доколкото разбрах самото публично предлагане ще се случи в средата на другия месец.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Градус АД (GR6)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от dici Разгледай мнениеТова изречение много ми харесва, това е истината
.... а Българска фондова борса (БФБ) заслужава играч като нас“ ....
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от dici Разгледай мнениеТова изречение много ми харесва, това е истината
.... а Българска фондова борса (БФБ) заслужава играч като нас“ ....))))))))))))
Бройлери..., които не могат да летят....?!?
Коментар
-
На мен ми изглежда много съмнителна цялата работа с дивидент от 90 %. -
То това е странното в цялата работа - за какво й е на компания с 40 млн. печалба да излиза на борсата, за да набере 100 млн.
Споделям големите съмнения на колегата, които се пораждат след такава печалба.
Определено НЕ мисля , че компанията си заслужава.
Някой има ли инфо за това какви са били печалбите на Градус за последните 5 години
Коментар
-
Първоначално изпратено от johny-bravo Разгледай мнениеАбсолютно съм съгласен, няма угодияИ сметките не са ви правилни. Нали при 20-25% фрийфоут те ще си прибират 70-75% от този дивидент. Мен засега ме спечелиха.
- 2 Харесвания
Коментар
-
При дивидентна сгода поне около например 4.4%, може да се включа в.
Зависи и какво ще става по света с пазари - дали ще мога да се нагувича с нещата, които си бях намислил - засега заради скокът на слузта - сечено - защото исках основно слузесто-газови акции да си купя.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеЕеее, ама не знаете какво искате - ако има дивидент, що има дивидент, ако няма дивидент - що няма дивидент. Ако има планирано ИПО - що има ИПО, ако няма - що няма, никой не ни харесва, скапана борса сме и т.н.
Досега хората дават почти всичко, което се очаква от тях, ако и цената е добра, мен ме печелят, пък ако не е - ще чакаме да видим как ще тръгне и тогава ще решавам
Коментар
-
Ееее, ама не знаете какво искате - ако има дивидент, що има дивидент, ако няма дивидент - що няма дивидент. Ако има планирано ИПО - що има ИПО, ако няма - що няма, никой не ни харесва, скапана борса сме и т.н.
Досега хората дават почти всичко, което се очаква от тях, ако и цената е добра, мен ме печелят, пък ако не е - ще чакаме да видим как ще тръгне и тогава ще решавамNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от zap Разгледай мнениеГрадус иска да разпределя 90% от печалбата си като дивидент
Дружеството е готово да поеме този агнажимент, тъй като спецификата на бизнеса и на средата го позволява
https://www.investor.bg/novini-i-ana...vident-260778/това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
Попрестарават се в опит да пласират цялата емисия !
Сега е по интересно имат ли въобще нужда от тези пари за каквито и да било инвестиции, след като ще раздават почти цялата печалба или се търси по скоро кеширане на част от бизнеса.
Ама щом се опитват да се пласират като АДСИЦ - няма лошо, винаги е добре да има дивиденти.
- 1 like
Коментар
Коментар