IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Градус АД (GR6)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Отдавна пиша, че Софикс и БФБ, Премуим пазара с акции като Птичи Грип, Радиатори, СГЩ, Молдован, ТСБ, Лещерко, е пълна пародия и гавра с интеректа на инвеститорите, Затова фондовете стоят празни, няма ниви попълнение дори в тези силни години за капиталовите пазари, а доверието в пенсиите е нулево. Никой нормален не би инвестирал в такива компании, на такива бомбастични капиталиции, това е някаква гавра, от рода на Спарки и ХДПАТ.

Коментар

• Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение

Как така се е знаело? Какво се е знаело? Кои сме ние всички? Аз например не знам за фирми с кухи обороти, които са публични компании. Ти ако знаеш, би ли ги казал?

Защо не се е говорело, за хипотезата, че Градус може и да няма продажбите, с които се качва на борсата? Да не би "едните всички" са искали да измамят "другите всички"? КФН знаела ли е, когато е одобрявала проспекта или не е била част от "всички"?

Съдейки по неизменния застой на цената под ИПО-то, вероятно "всички" институционални действитлено са имали подозрения, че нещо с бизнеса може и да не е наред, щом не поеха цялата емисия. В следващите години също не се появи институционално търсене, но не се появи и доходност за влезлите на ИПО-то - цената коригираше надолу с дивидента и всички крепяха пясъчния замък "нула на нула". Разумен избор, съвсем според теорията на игрите.

За мен много по-овчо е подобен огромен за нашите мащаби скандал да бъде игнориран с толкова лека ръка.
      Аз знаех, и отдавна пиша, че няма как да сложиш като фронт рънъри т.н. локомотиви компании като Птичи Грип, Лещерко, ТСБ, Молдован, компании които с приходите си и неясно бъдеща са като колоси на глинени крака, напълно рискови бизнеси с колосолани за БФБ капитализации, ами я вижте тук колко е? ами на Лещерко..естествено че при такива капитализации рано ли късно ще гръмне балона.
      Всеки го знае.

Коментар

• Първоначално изпратено от ert Разгледай мнение
        Големо разпродаване тука, големо чудо. Така и не мога да разбера защо, нищо не е станало, а какво е било всички си знаехме, макар и да не се говореше. Сега че се било казало не би трябвало да има значение, но хората се подлъгват и разпродават. Овчи манталитет.
        Как така се е знаело? Какво се е знаело? Кои сме ние всички? Аз например не знам за фирми с кухи обороти, които са публични компании. Ти ако знаеш, би ли ги казал?

Защо не се е говорело, за хипотезата, че Градус може и да няма продажбите, с които се качва на борсата? Да не би "едните всички" са искали да измамят "другите всички"? КФН знаела ли е, когато е одобрявала проспекта или не е била част от "всички"?

Съдейки по неизменния застой на цената под ИПО-то, вероятно "всички" институционални действитлено са имали подозрения, че нещо с бизнеса може и да не е наред, щом не поеха цялата емисия. В следващите години също не се появи институционално търсене, но не се появи и доходност за влезлите на ИПО-то - цената коригираше надолу с дивидента и всички крепяха пясъчния замък "нула на нула". Разумен избор, съвсем според теорията на игрите.

За мен много по-овчо е подобен огромен за нашите мащаби скандал да бъде игнориран с толкова лека ръка.

Коментар

Големо разпродаване тука, големо чудо. Така и не мога да разбера защо, нищо не е станало, а какво е било всички си знаехме, макар и да не се говореше. Сега че се било казало не би трябвало да има значение, но хората се подлъгват и разпродават. Овчи манталитет.
          Не си прав. 1. Има бая смешници, които си вярват, че "инвестират в бизнес".

То е ясно, че залагаме на крадеца с надеждата да има плячка и за нас, ама не могат да си го признаят. Може да играят със смешни суми, ама то и оборотите са смешни.

2. Други са на вълна: хванаха ги, значи няма вече да има плячка и за мен. Бизнесът в България съществува само защото краде или експлоатира евтин труд и липсата на контрол. Публично им излязоха кирливите ризи и съответно вече не им работи ангелът хранител.

Аз съм от вторите и съответно продадох. Акцията няма бъдеще. Парите на братята ще отиват за подкупи и за нас малките няма да остане. Дори да върне до 1,6-1,7 де факто изостава от инфлацията.

Коментар

Ти колко акции държиш? Купувай, когато се лее кръв по улиците. Не бъди с овцете дето продават.

Коментар

• Големо разпродаване тука, големо чудо. Така и не мога да разбера защо, нищо не е станало, а какво е било всички си знаехме, макар и да не се говореше. Сега че се било казало не би трябвало да има значение, но хората се подлъгват и разпродават. Овчи манталитет.

Коментар

• Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
                Забравихте ли? Това ИПО беше дългоочаквано, като "голяма" "дивидентна" компания, "точно от каквато БФБ има нужда да се съживи".
                Така ви разправяха тогава на 1.80 ли беше? Сега леко обърнаха, че трявало да са "растежни", ама такива растежни, че бъдешият растеж да е просто една фантазия за бъдешето, без никаква връзка с реалността. Хак да ви е. нали от това имахте нужда.
                Баце, стой си при пиба. Тук поне истински дивидент дават.
                Пък по спомен парите от ипо-то бяха за модернизации и развитие. Поне половината де. Другата се разкеши на мажовците.

Коментар

• Аз кешта от Градус я сложих на 7 други позиции купува, е от ляво нали ама все пак купува Ако върже - върже -- ако не заминава в Interactive Brokers и напуска БФБ

В тази връзка защо само за Градус няма бид/аск в момента по време на Opening Call-a?

Коментар

Тоя можел да се разприказва, онзи можел... Спокойно, колеги, КФН се е самосезирала и ще извърши "проверка на дейността". Даже вече са готови със заключението, че няма кухи обороти в Градус и като цяло нищо нередно, ама от кумува срама не го обявяват още. Имало няколко реда за редактиране...

Знам, че нашият надзорен орган, който е известен с независимостта си и високата степен на доверие в него, има необходимите лостове, за да осъществи качествен контрол. Ще отворят книгите, ще засекат продажби, склад, всичко, Ще поискат пълната документация на одиторите, които са заверили отчетите и ще открият несъответствията още от първо четене.

Това, че са ги листнали на борсата с проспект, (може би) базиран на фалшифицирани изходни данни, ще го отдадат не нещастно стечение на обстоятелствата. В крайна сметка към днешна дата и час няма доказани факти, а само твърдения, така че Градус е on the safe side. А и институционалните подложиха тела, за да не удари лайното вентилатора, така че всичко е наред, няма да се притеснявате.
                    И имаме участник познал верният отговор!

Коментар

Тоя можел да се разприказва, онзи можел... Спокойно, колеги, КФН се е самосезирала и ще извърши "проверка на дейността". Даже вече са готови със заключението, че няма кухи обороти в Градус и като цяло нищо нередно, ама от кумува срама не го обявяват още. Имало няколко реда за редактиране...

Знам, че нашият надзорен орган, който е известен с независимостта си и високата степен на доверие в него, има необходимите лостове, за да осъществи качествен контрол. Ще отворят книгите, ще засекат продажби, склад, всичко, Ще поискат пълната документация на одиторите, които са заверили отчетите и ще открият несъответствията още от първо четене.

Това, че са ги листнали на борсата с проспект, (може би) базиран на фалшифицирани изходни данни, ще го отдадат не нещастно стечение на обстоятелствата. В крайна сметка към днешна дата и час няма доказани факти, а само твърдения, така че Градус е on the safe side. А и институционалните подложиха тела, за да не удари лайното вентилатора, така че всичко е наред, няма да се притеснявате.
                      Чудесна ирония, както винаги Напомня ми за онези, дето се сетиха, че маляките са фалшифицирали данните за влизането си в еврозоната, но това не им попречи да им налеят огромно количество милиарди, плюс отписавания за още по-огромно количество милиарди, щото "ми те вече са вътре, кво да ги правим" Та и тук така - мислиш ли, че им е лесно на ПФ-тата - хем да угодят да БХ 0 кликата му, щото иначе ства страшно, хем уж някаква мижава доходност за пред КФН. Абе шоу на колела - кой евал, евал, кака се ожени
                      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Тоя можел да се разприказва, онзи можел... Спокойно, колеги, КФН се е самосезирала и ще извърши "проверка на дейността". Даже вече са готови със заключението, че няма кухи обороти в Градус и като цяло нищо нередно, ама от кумува срама не го обявяват още. Имало няколко реда за редактиране...

Коментар

• Забравихте ли? Това ИПО беше дългоочаквано, като "голяма" "дивидентна" компания, "точно от каквато БФБ има нужда да се съживи".
                          Така ви разправяха тогава на 1.80 ли беше? Сега леко обърнаха, че трявало да са "растежни", ама такива растежни, че бъдешият растеж да е просто една фантазия за бъдешето, без никаква връзка с реалността. Хак да ви е. нали от това имахте нужда.

Коментар

• Ето така се правят парички в бг от приближените на боко фирми

Запис на разговор между директор в АПИ и неизвестна дама от Автомагистрали ЕАД разкрива схемата и механизма, по които ще се усвояват парите за Автомагистрала Хемус – чрез непрозрачни възлагания на фирми, без обществени поръчки, но на “наши хора”, на които влиятелни лица “дават едно рамо”. Тази схема работи и в момента на обектите, поддържани от Автомагистрали ЕАД, а в АПИ са напълно наясно какво става.

В края на миналата година АПИ сключи договор с Автомагистрали ЕАД за 1 124 880 000 лв. без ДДС за строежа на 124 км. от Автомагистрала “Хемус”. Държавната фирма няма право да наема подизпълнители, но обяви, че ще наема хора и техника, за този огромен инфраструктурен проект.

На Иван трябва да му се даде едно рамо, защото се старае и “дава всичко от себе си”. Става ясно, че ако мине добре пилотният проект и Бойко Борисов успее да му резне лентата преди изборите, Иван го очакват големи дела.

Жена: Мисълта ми е такава. Той… за Мало Бучино знаеш, че… и премиера го знае тва и даже идеята беше да реже лента там преди изборите, ама не знам дали ще стане тва, щото, сега се оказа, че тия изкопи за постаментите, вероятно ще… това си е сложна система, нали Иван ще се справи с всичко, явно и това ще му вменим и на него, той да копа и той да такова, да се ангажира… ще се справи. Но, само където не сме ние и където сте си говорили…

Мъж: Добре, как го виждаш във времето Мало Бучино да стане?

Жена: Ще стане, точно така, както е. Срокът, който сте ни дали е до 31 май. Ще стане при всички случаи в тоя срок. Колкото може по-напред във времето, но…

Мъж: Щото аз ся, проблеми имам. Аз проблеми имам на Мало Бучино.

Жена: Знам, знам, там некакви неща.

Мъж: Стената падна. Стената падна.

Жена: Да, да, но факт. Но това ще е…

Мъж: Не, това е ясно, той ще участва.

https://bivol.bg/api-avtomagistrali.html

Време е да си припомним за герберските свинщини и кражби. На изборите сме длъжни да ги изритаме тези гнусни крадливи калинки

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

А представяш ли си някой китайски ребрандировач да се разприказва или някой инфлуенсър, дето се е снимал с 10-15 празни опаковки и се е постанл в някоя социална мрежа. те тогава ще видиш жална майка и рев до небесата
                              Няма какво да каже ребрандировача. Софтуера е опън сорс. Може и хардуера леко да хо направят като онея в Олимекс, но те па са в никоя ниша, докато Алтерко е в уникална позиция която за твое съжаление няма как да схванеш

Коментар

• Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение

Помните ли като ни разправяха 2018, че пазара имал нужда от такива компании като Птичият Грип? те щели да съживят пазара. Сега същото разправят и за Лещерко.
                                Птичия е тръгнал към цените на СГЩ, нали Хари?

Коментар

Working...
                                X