Първоначално изпратено от XP1
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Градус АД (GR6)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Ох Николчо, и тук ли те настъпих по мазола!? Извинявай, не се сетих че се набиваш само в дървета на БФБ
Не знам колко е малоумно мнението ми, но хората на които държа го ценят, а обективния показател - доходност на портфейла е трицифрен. Мен това ме устройва и твоето пищене не ми пречи
п.п. както казах първия път, в полемики няма да визам.. интереса ми към акцията е нулев!
И за каква доходност и какъв портфейл, бе. Ти си фалирал повече пъти от Аржентина.
The weak are meat and the strong do eat.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Boncho Разгледай мнениеИ вие одобрявате това, което се случи с поредна публична компания? На закрито заседание излъчвано наживо от Галева във фейса да се хвърлят обвинения без доказателства? Това ли е новото, което търсят всички врагове на Герб? С тези действия ли ще оправим умрелия ни и без това пазар? Какво е по-различното на удара срещу Градус, от този срещу Монбат, Софарма, ЧЕЗ, Гагарин, Атера и тн, с изключение на това, че се прави този път от умни и красиви, Галеви и Хаджигеновци?
За оценката на Градус - еми тя от самото начало бе мнооого надута. Провери и пиърите и да ги сравним с други на БФБ. Да не говорим и за обещанията - щяха да дават дивидент от 7%, след това обещаха минимум 5%. Еми 5% от 1,80 - 2,30 са около 10 ст. Къде са? И сега идва въпросът - след като при всички тези протекции и дарове от Боко, Градус не можа да си спази обещанията, какво ще стане ако вземе, че Той /да се свети името Му/ не се върне на бял кон...?
П.П. И аз съм гласувал някога за ГЕРБ. Но мъжко дупе би трябвало да се лъже веднъжLast edited by 15%; 27.05.2021, 13:17.Пътека се прави камък по камък!
- 8 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнение
Ти защитаваше ли всяка една от изброените компании които не бяха удобни на властта, или виеш сега в частност за градусите щото са спонсори на гроб?
За никоя от другите компании не се е говорело че са искали да точат пенсиони фондове чрез съмнителни IPO а на градусите беше мащабно, реклами по телевизия, радио, интернет.
Ако имаш доказателства,че някоя от другите компании е искала да този пенсиите, излез и го кажи. Но само болните герберски мозъци , не наяли се, не накра ли се могат да грабят от всичко което видят. Време е да бъдат изчегъртани!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Boncho Разгледай мнениеИ вие одобрявате това, което се случи с поредна публична компания? На закрито заседание излъчвано наживо от Галева във фейса да се хвърлят обвинения без доказателства? Това ли е новото, което търсят всички врагове на Герб? С тези действия ли ще оправим умрелия ни и без това пазар? Какво е по-различното на удара срещу Градус, от този срещу Монбат, Софарма, ЧЕЗ, Гагарин, Атера и тн, с изключение на това, че се прави този път от умни и красиви, Галеви и Хаджигеновци?
- 4 Харесвания
Коментар
-
За никоя от другите компании не се е говорело че са искали да точат пенсиони фондове чрез съмнителни IPO а на градусите беше мащабно, реклами по телевизия, радио, интернет.
Ако имаш доказателства,че някоя от другите компании е искала да този пенсиите, излез и го кажи. Но само болните герберски мозъци , не наяли се, не накра ли се могат да грабят от всичко което видят. Време е да бъдат изчегъртани!!!
- 7 Харесвания
Коментар
-
И вие одобрявате това, което се случи с поредна публична компания? На закрито заседание излъчвано наживо от Галева във фейса да се хвърлят обвинения без доказателства? Това ли е новото, което търсят всички врагове на Герб? С тези действия ли ще оправим умрелия ни и без това пазар? Какво е по-различното на удара срещу Градус, от този срещу Монбат, Софарма, ЧЕЗ, Гагарин, Атера и тн, с изключение на това, че се прави този път от умни и красиви, Галеви и Хаджигеновци?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от top Разгледай мнение
Успех на всички, които инвестират на база кризисен пр от която и да е компания!
- 1 like
Коментар
-
Играл ли е карти Иван Пилето с Боко Тулупа? Играл е! Боко тулупа помагал ли е на пилето? Помагал е! Всеки който е замесен с боко тулупа е ясно че участва в схеми.И хайде да не се правим на ощипани и морални след като на много от хората тук е ясна алчноста на вожда и кръга от белотаджии, дебелян и прочие.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Nikola Разгледай мнение
Ти не можеш да имаш обективно мнение по темата, защото си доста далеч от финансите като цяло, а и нямаш когнитивния капацитет да асимилираш и анализираш информация. Абсолютно съм сигурен, че не си прочел нито един от прес рийлизите им с цялата счетоводна информация, която са предоставили, но това изобщо не ти пречи да си изказваш малоумното мнение.
Аман...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Nikola Разгледай мнение
Ти не можеш да имаш обективно мнение по темата, защото си доста далеч от финансите като цяло, а и нямаш когнитивния капацитет да асимилираш и анализираш информация. Абсолютно съм сигурен, че не си прочел нито един от прес рийлизите им с цялата счетоводна информация, която са предоставили, но това изобщо не ти пречи да си изказваш малоумното мнение.
Аман...
Не знам колко е малоумно мнението ми, но хората на които държа го ценят, а обективния показател - доходност на портфейла е трицифрен. Мен това ме устройва и твоето пищене не ми пречи
п.п. както казах първия път, в полемики няма да визам.. интереса ми към акцията е нулев!
- 5 Харесвания
Коментар
-
Искам да подкрепя опитните анализатори Boncho и Nikola - при задълбочен анализ на документацията и прес релийзите, повече от очевидно е, че всичко е наред, компанията е справедливо оценена, не може да се говори за политически чадър или други подобни, мениджмънтът е висококачествен и надежден, пазарът е необятен, майсторски се транзактира дори с екзотични продукти като норки и фурми. Какъв, прочее, е дивидентът, който опитните анализатори очакват да се разпредели след една толкова успешна за компанията година?
- 8 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Boncho Разгледай мнение
Леле, направо не мога да повярвам какво чета. И това излиза от устата на "великия" инвеститор Батя. Пълен смях. Десет пъти се каза, че продажбите нямат никакво отношение към определяне на праиз рейнджа. Той е определен на база P/E, EV/Ebitda и P/B. Никой не гледа продажбите, като определя стойността на енда компания в такава фаза. Това не е стартъп. Точно ти трябва да го знаеш си мисля. Да не говорим, че се говореше за 60-70 милиона фиктивни сделки, а после аграра развяваше някакви листчета за сделка за 2 милки. Пълен смях. Казаха, кои са им контрагентите, Каргил АДм и тн. И тези компании ли са били във великата схема за надуване на оборотите? А за натиск към пенсионните (твои любимци от много време, чиято вина е, че не наливат пари в шитовете в които си се набил) няма никакви доказатлства. Как разбра, че е така? от думите на аграра ли? Или заради твоята неприязън към тях това те устройва?
Нещо да кажеш за цените? Повечето цени от Илчовски даже са по-вискоки от средните им. Как точно си е плащал рушветите бизнесмена от Кнежа?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеКакво точно има да коментираме? Всичко си стана съвсем ясно.. Илчовски видя че ГЕРБ са вече пътници и повече няма да имат лостовете да го изнудват и излезе човека в национален ефир и си каза мъките които е преживял.
Има много доказателства за думите му. Вкл. от Градус неволно ги потвърждават, защото от справките им се вижда че точно 2017-та оборотите в търговията им са надути.. Ама те нямали отношение към оценката.. Хайде пък инвеститорите да ги определят тези неща а!?
Да не говорим че при ИПО-то си беше обществена тайна по пазара, че ПФ са били притиснати от високо да участват и да купят акции.. Няма не искам, няма недей!
Ангелов пък още повече се омаза като в последствие взе да отрича думите които неволно изтърва в комисията за връзките си с Боко.. Пълен смях и фарс!
Нямам акции тук и това е обективния ми поглед върху ситуацията! В полемики няма да влизам.
Аман...
The weak are meat and the strong do eat.
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар