Б*си майката, сега фортиса в ПОИ ли ще се мести?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Градус АД (GR6)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от dilyan82 Разгледай мнение
Втората половина на Юли се очаква мисля.
препоръки не давам
Коментар
-
Първоначално изпратено от iv_cho Разгледай мнениеКолеги, някой знае ли кога ще стартира търговията?
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
на тези цени е скъпа, но нека бъркам и успеят идните 2-3-4г да изкарат добри печалби и да раздават добри дивиденти.
Доверие ме изненадаха с тия 20 милки - дано са премерили правилно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
Такава ни е борсата в момента! пак добре че нещо ново и то голямо излиза че да има игра на БФБ. Компанията е поне за мен с добър потенциал а пък кво ще стане ще видим с времето. Дори глобална криза да дойде пак ще се хапва пилешко и свинско
Доверие ме изненадаха с тия 20 милки - дано са премерили правилно.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
Няма що да казвам , на всички е ясно нема такава борса.. Четири играча държат 60 процента от акциите. Големите ако стоят мирно пак баничарницата, Ако настане паника , и решат да продават , няма кой да поеме пакетите и отново врата ще отеснее. Външни големи до колкото разбрах пак нема и нищо не се е променило. Тук си остава само вярата. Между другото бутчетата в кауфлант отново са под 2 лева, бахти рентабилния бизнес. Ако нещо бъркам поправете ме, щот не съм чел нещата подробно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
Няма що да казвам , на всички е ясно нема такава борса.. Четири играча държат 60 процента от акциите. Големите ако стоят мирно пак баничарницата, Ако настане паника , и решат да продават , няма кой да поеме пакетите и отново врата ще отеснее. Външни големи до колкото разбрах пак нема и нищо не се е променило. Тук си остава само вярата. Между другото бутчетата в кауфлант отново са под 2 лева, бахти рентабилния бизнес. Ако нещо бъркам поправете ме, щот не съм чел нещата подробно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнениеПенсионни и договорни фондове са записали 75% от акциите на "Градус"
От публикувания списък става ясно, че големият купувач е УПФ "Доверие". Общо фондовете на ПОК "Доверие" са записали акции за 22,005 млн. лв. или 27% от предлагането. Без тях сумата от 65 млн. лв. нямаше да бъде достигната и предлагането нямаше да се увенчае с успех.
На второ място с дял от 18,43%, или 15 млн. лв., са пенсионните фондове на ПОД "Алианц България". Следват фондовете на "Ен Ен" с 9,88 млн. лв., на "ДСК-Родина" със 7,9 млн. лв., на "Съглaсие" с 990 хил.лв., на "ЦКБ-Сила" с 500,4 хил. лв., УПФ "Бъдеще" със 126 хил. лв. и УПФ "Топлина" с 90 хил. лв.
https://www.investor.bg/novini-i-ana...radus--263784/
Коментар
-
Пенсионни и договорни фондове са записали 75% от акциите на "Градус"
От публикувания списък става ясно, че големият купувач е УПФ "Доверие". Общо фондовете на ПОК "Доверие" са записали акции за 22,005 млн. лв. или 27% от предлагането. Без тях сумата от 65 млн. лв. нямаше да бъде достигната и предлагането нямаше да се увенчае с успех.
На второ място с дял от 18,43%, или 15 млн. лв., са пенсионните фондове на ПОД "Алианц България". Следват фондовете на "Ен Ен" с 9,88 млн. лв., на "ДСК-Родина" със 7,9 млн. лв., на "Съглaсие" с 990 хил.лв., на "ЦКБ-Сила" с 500,4 хил. лв., УПФ "Бъдеще" със 126 хил. лв. и УПФ "Топлина" с 90 хил. лв.
https://www.investor.bg/novini-i-ana...radus--263784/Last edited by SoHo; 29.06.2018, 14:43.
Коментар
-
Да не мислим по нашенски на запад се случва ежедневно и това е нормален процес за привличане на свеж ресурс за развитие на компанията а личните акции за каквото си искат мажовците в крайна сметка те са се блъскали да го развиват тоя бизнес и в проспекта ясно си пиши какви са условията за участие в ИПО-то. Личните ако искат да си ги пръскат за яхти, палати, и коли важно е бизнесът да е успешен и да разделят обещаният дивидент!
ако ставаше дума за западна борса / компания - тогава може и да мислим как се случават нещата там
много е наивно ако някой си мисли че 3мата най-големи участници тук са инвестирали просто защото " са повярвали " !!
Коментар
-
Да не мислим по нашенски на запад се случва ежедневно и това е нормален процес за привличане на свеж ресурс за развитие на компанията а личните акции за каквото си искат мажовците в крайна сметка те са се блъскали да го развиват тоя бизнес и в проспекта ясно си пиши какви са условията за участие в ИПО-то. Личните ако искат да си ги пръскат за яхти, палати, и коли важно е бизнесът да е успешен и да разделят обещаният дивидент!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от newkid Разгледай мнение
Кредитите трябва да се връщат, а дивитент - каквото реши ОСА. Познат текст - "Сумата за дивидент се прехвърля към неразпределената част от печалбата."
ПС: Извинете, 8 стотинки, бях твърде оптимистичен, ама това ми е желаниетоLast edited by Boncho; 26.06.2018, 21:51.
Коментар
-
Коментар
Коментар