Значителни пакети с акции на трите нови в СОФИКС - Уайзър, Телематик и Смарт органик, бяха разменени в последния час от борсовата сесия. От понеделник трите компании официално стават част от най-стария борсов индекс на БФБ.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ребалансиране на SOFIX
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от inteIIect Разгледай мнение
И това как прави индекса представителен?! Ами ако икономиката забуксува и повечето са на загуба...?! Индексът вечно ще расте, докато с реалната икономика се случва незнайно какво. Това малко ми прилича на теорията на професор Каро за чистите акции.
Коментар
-
Първоначално изпратено от m_nedev Разгледай мнение
От трите нови, най-неподходяща според мен е Уайзер. Според мен в СОФИКС трябва да направят още един критерий - компании с текуща загуба през изминалата година да се изваждат от индекса. Когато излезе на печалба, пак да се връща.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от dido_yord Разгледай мнениеСмарт органик няма и 1 година на регулиран пазар и вече в SOFIX !
Ненормална работа ;-)
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
3 / аут / 3 ин
но не очаквай сътресения
Без изненади, но да си е в темата
- 2 Харесвания
Коментар
-
С 533бр акционери , не се разглежда за софикса
- 3 Харесвания
Коментар
-
Пробвай пак, че нищо не разбрах.
С 533бр акционери , не се разглежда за софикса
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнение
Благодаря ти! А кои според теб са влизащите?
Wisr , SO , TIB , -нооо- без препоръка!
Коментар
-
Това не в разглежданите,(11C)- трябва да се пропусне
Коментар
-
ATER SLYG DUH HVAR BREF SFA SFT AGH 11C WISR EAC BSE SO SGH TIB CHIM TBS FIB CCB IHB ALB SPDY EMKA GR6 BGAG T57 FPP EUBG MSH MONB NEOH BACB PET BMTL SCOM ALCM ODES SPH ZHBG BBRD LOMP BPF HES KBG YGAG MAK
Коментар
-
Без "спредовете" - ми е трудно да съм сигурен на 100%ATER SLYG DUH HVAR BREF SFA SFT AGH 11C WISR EAC BSE SO SGH TIB CHIM TBS FIB CCB IHB ALB SPDY EMKA GR6 BGAG T57 FPP EUBG MSH MONB NEOH BACB PET BMTL SCOM ALCM ODES SPH ZHBG BBRD LOMP BPF HES KBG YGAG MAK
- 1 like
Коментар
-
Без "спредовете" - ми е трудно да съм сигурен на 100%, но по останалите 3 сбора ,- отпадат Агрия по брой акционери СофТрейд и ЕланаАгро
влизащите са ясни
Коментар
Коментар