IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво ще бъде следващото правителство?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Какво ще бъде следващото правителство?

Ignat,
    Много добра метафора!
    Когато казваш,"в началото СДС направи доста.." какво имаш пред вид под "в началото"?

Коментар

Стояне, прав си че в началото СДС направиха много (между другото през 97 бях студент и съвсем баезплатно бях на площадите защото исках нещата да се променят), но ако ти си студент и си вземеш всички изпити с изключение на 1, нали няма да ти дадат диплома. А СДС се издъниха не само на един.
      Разбираш ли ме на къде бия.

Коментар

Следващото правителство при този парламент ще бъде същото с малки козметични промени, като е възможно да видим и още един министър близък до БСП. Следващите избори ще бъдат спечелени от БСП и коалиция и заедно с ДПС и останките от НДСВ ще направят правителство. Мин. председателят няма да бъде историк а технократ близък до БСП като Паскалев например.Познавам Пъванов,Станишев и Овчаров и смятам че са разумни хора и че успяха да изолират харлаинерите от вземането на управленските решения в БСП.
        Междувременно можем да бъдем спокоини поне за бъдещето на капиталовия пазар защото БСП е показала че е радетел за неговото развитие. Между другото това че лявото може и да поуправлява не е тревожен факт.

Коментар

Игнате, защо си си мислил, че по-лошо от СДС не може да има. Това е необективност. Толкова много направиха хората за стабилизирането на БЪлгария. Иначе, днес нямаше да може да се постигне облигационна емисия на 7.5% доходност.
          Вярно е че са и откраднали, но какво да се прави, светци едва ли ще се намерят. Важно е все пак откраднатото да е малко парче от баницата, да речем 1-2%

Коментар

Много е трудно в настоящата ситуация да се прогнозира политическия живот в България. Все пак се изкушавам да ви предложа няколко общи разсъждения. След падането на първото правителство на СДС се формира кабинетът Беров. Той беше марионетен, дирижиран от мафиотските групировки и представляваше езуитска политическа формула- мандат на ДПС, министри- бивши хора на СДС, формула- "национално съгласие", парламентарна опора- ПГ на БСП. Втория и третия ешалон в правителството на Беров бяха бързо запълнени с хора на БСП и групировките. При тази схема в обществото се създаваше впечатление, че управлява нещо като СДС (все пак част от лицата някога бяха депутати от СДС, а и икономическата реторика беше доста пазарна и различна от типичната за БСП. )Целта на този кабинет, беше БСП и групировките, т.е. политическото и икономическо руско лоби в страната да управляват задкулисно и в комфорт колкото може повече време. И наистина Беров бе на власт близо 2 години. След като енергията в това правителство се изчерпа, имаше избори, които БСП спечели с мнозинство. Вече обърнах внимание, че за много от хората Беров беше "нещо като СДС"- т.е. лица от бившата опозиция, говоещи за пазарна икономика, свободен пазар и демокрация.." В този смисъл в периода Беров имахме управление на БСП+Г13 от името и за сметка на дясната идея. Икономическите и административни ползи от властта ползваше загряващата около терена БСП, а политическите негативи обираше дясната идея на "демокрацията" и "пазарната икономика". С тази подготовка, БСП дойде на власт за да управлва още 3 години, до падането на Виденов. Равносметката е 5 години икономическо господство на групировките и бизнеса около ДС и БСП.

Знам, че ще пожъна скептични коментари, но мисля, че днес се развива много подобен сценарии. С всеки изминал ден виждаме, че новото Г13 владее икономиката, ключовите бизнеси и реди пешките в администрацията. Хазарта, застраховането и митниците са обвити в мъгла и явно обслужват някого. Втория и третия ешалон отново е на БСП и групировките. С две думи мисля, че НДСВ е параван за печелене на време. Време за подготовка на БСП за управление (президентските избори и избирането на Станицев са тласъци в тази посока). Когато формулата НДСВ се изхаби и обере негативите (отново за сметка на дясната идея, пазарната икономика и този път, евроинтеграцията) очквам два възможни варианта, които могат да се реализират последовтелни или всеки поотделно.
            1. вариант. Преструктуриране на политическото пространство, разцепване или изронване на НДСВ, формиране на ПГ на Софиянски от депутати на НДСВ. ДПС вероятно ще изиграе обида. БСП ще даде мълчалив гръб чрез неясна формулировка (например доверие за 6м.срещу ангажимент за някакви стъпки в социалната област) отново без да влезе в коалиция. Ще имаме ново "национално съгласие" -остатък от НДСВ+Софиянски с подкрепата на БСП. Това ще бъде опит да се съживи част от надеждата у най-наивните хора. Ще има силна пропаганда, че това правителство се прави за да не дойде БСП на власт (въпреки, че негласно ще е така) С тази схема ще оцелеят още 6м. до 1година. При промените в НДСВ ще си отиде икономическия екип и Соломон Паси за сметка на Стоян Ганев. Този кабинет ще доизхби и компрометира оончателно дясната идея.

2. вариант. При силно акумулирано недоволство, кабинета ще се оттегли- например Симеон ще се обиди от престрелките между своите и ще си тръгне, което автоматично значи край на НДСВ. Ще се насрочат предсрочни избори, които ще бъдат сечелени от БСП. СП ще нарави правителство с ДПС и някои от конюктуните малки партии, подкрепяни финансово от групировките. Правителството ще е с мандат на БСП, но ще има поредната блудкава формула "на националното съгласие"

Всеки от така изложените варианти може да се случи, възможно е също двата кабинета да се случат един след друг. При всички положения няма повод за оптимизъм. По моето скромно мнение грубата схема за това, което се случва в момента и онова, което предстои, е започнала да се готви още през 1999-2000 и оттогава до днес се изпълнява стриктно от страна на всички играчи- БСП, Г13, ДПС, Симеон, Бакърджиев+Бисеров+Софиянски. Държа да подчертая, че всеки от тезииграчи има различни подбуди и интереси за участие в схемата, но е намерен онзи вариант, удобен за всички.
            На онези, които ще ме обвинят в параноя или поредната световна конспирация ще кажа, че настоящия анализ е само хипотеза, на базата на ежедневни близки наблюдения върху политиката през последните 10 години. Дали е вярно ще покаже времето.

Коментар

За съжаление, споделям мнението на Иво...това е нещото, което винаги си мисля, когато искаме да бутнем това правителство, проблема е, че ще гледаме отново упражнението идване на неопитни хора да ни управляват, няма ли начин да излезем от този омагьосан кръг
              Страх ме е историци да управялват икономиката ни, а вас ?

Коментар

Следващото правителство на България ще бъде ляво, вероятно коалиционно но доминирано от БСП.

Коментар

Със сигурност ПО-ДОБРО от настоящето с "Високият Морал"

Коментар

Тук ще си позволя да пейстна няколко любопитни пасажа от mediapool, ей тъй за разтуха:
                    "...дните от първите половини на месеците март и декември. Полето, заемано от Луна и Марс в хороскопа сочи, че евентуалната изява на този принципен сблъсък не би се отразила добре както на активността на местните индустриалци, така и на отношенията с международните финансови институции.
                    ...Като цяло стандартните договорни отношения са взаимоизгодни...
                    Спекулативният бизнес, въпреки добрата си база и проверени взаимоотношения, крие рискове от загуби и ликвидация на отделни звена, особено ако оперира с не-собствени средства. Критични са периодите, обхващащи края на април и началото на май, 10-25 юни, както и 5-15 септември. Добрата позиция на Венера в Стрелец в близост до южен Лунен възел предполага успешна реализация за търговията с установени ценности, трайни стойности, антикварни предмети и произведения на изкуството, особено в края на годината"

Някой да предлага годишен хороскоп на индексите?

Коментар

да ама ако те ги припознаят за какво ще живеят тогава?
                      Цикълът според мен е като през 93-94 пада Беров пардон Симеон идва БСП - пада с трясък защото мафията съсипва всичко идва Костов на бял кон - завесата пада изнасят умрелите....

Коментар

Eдно е ясно мафиотската КобурГаневска власт "ке падне".
                        Страх ме е какво ще дойде след това. По рано си мислех, че по -лошо от това на СДС не може да стане, но както казват оптимистите - "може, можеее".
                        Сега ме е страх, какво ще дойде след това разочарование. И според мен най-лошия вариант не е Станишев, а хардлайнерите от БСП, а недай си боже от някоя организация от фашиски тип (смятам второто за по -малко вероятно).
                        Иначе виждам следващото правителство доминирано от БСП и други популисти.
                        Проблемът е, че независимо на кого е правителството реално ще управлява мафията или както някои обичат да я наричат "едрият български бизнес". Единствения изход който виждам е да припознаят държавните интереси като свои и само тогава ще имаме шанс.

Коментар

Мариане, всичките ти коментари са извън темата (освен че очакваш коалиция ала Симеон), въпроса е какво ще бъде следващото правителство, а не кой какво е правил.
                          Мен това ме вълнува, а не какво е правил съпруга на този, онзи и Надето!

Коментар

Факт е, че цените на тока у нас са по ниски от регионалните, а към либерализиран енергиен пазар се върви как? .... (кажи ти тото)

Може би като Аржентина със таван на цените.
                            Ще бутнете борда момчета?

Коментар

хайде сериозни хора сме
                              да погледнем фактите - стига сме плюли

Коментар

Стига с тази демагогия!
                                Въпроса не е в парното и тока (това е пазарна икономика), а в корупцията и нерегламентирания лобизъм.

Виж .... Надежда Михайлова какъв съпруг има. Вуйчо ми, като бивш служител в гаража на ЦК на БКП и отявлен комунист ми е разказвал многократно за престъплението с продажбата на занижени цени на гаража, при това пълен с автомобили и в сейфа му е имало огромна сума пари. Само сградите са продени 3 пъти по-ниско от оценката. А колите в гаража собственост на БКП?

.....

Коментар

Working...
                                X