Първоначално изпратено от SoHo
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ребалансиране на SOFIX
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от margen Разгледай мнение
И аз се чудих. Това е 9та седмица и за моите справки съм взел само дните от месец март. 27-28/02 съм ги изключил. Изобщо не е маловажен детайл това. Абе има пропуски в определени детайли в описаната в правилата методология.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнениеАз се чудя първата седмица на Март как ще се взима за медиана на седмичният оборот. Имаме два работни дни от Март (1-ви и 2-ри) и дали те ще се вземат като седмичен оборот или?Мненията ми не са препоръка за търговия.
Коментар
-
Аз не мога така...да предполагам.Просто явно имам някаква форма на OCD. Липсват ми данни за спредовете за само три дни и направо полудявам...
Та затова и въпросите за методологията.
Коментар
-
Но тогава в голяма степен малките тестове се обезсмислят, не мислиш ли. На практика, допуснатите за класиране само Зърнени храни няма 20к спред в 68% от тестовете. Много по-лесно би било да се тества само 20к и съответно тези извън доверителния интервал да се класират след всички останали на база на процента на наличен спред, например.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнениеЗамислих се че не знам, а предполагам с голяма доза вероятност защото ясно са афиширали намерения за влизане в Софикс, а това от своя страна минава през процент над 68.Просто явно имам някаква форма на OCD. Липсват ми данни за спредовете за само три дни и направо полудявам...
Та затова и въпросите за методологията.
Мненията ми не са препоръка за търговия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
почваш да си втълпявашидеята е да се класират по най голям издържан тест а не да се осреднява!
Коментар
-
На мен ми липсват данни за 3 дни, но Сирма ми излиза да има Спред20к в 87% от тестовете. Така ли е и при теб?Keep going ...
Коментар
-
Да, на практика, към момента аз точно така правя класацията, но нещо тази точка 7.2 ме притеснява, че може да означава друго.идеята е да се класират по най голям издържан тест а не да се осреднява!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнениеНа мен лично ми се струват малко тези 68%, но предполагам си има причина да са толкова.
Давам пример: Доверие издържа теста за 20 000 лв във всеки ден от 2 март насам, а Сирма да речем от 10 април до 27 април не издържа теста за 20 000 лв, но общо дните в които не издържа са по-малко от 32% и като цяло не търпи негативи от това.
С две думи този процент за мен би трябвало да е поне 90%, но може би такива са реалностите за нашата борса в момента.
Коментар
-
На мен лично ми се струват малко тези 68%, но предполагам си има причина да са толкова.
Давам пример: Доверие издържа теста за 20 000 лв във всеки ден от 2 март насам, а Сирма да речем от 10 април до 27 април не издържа теста за 20 000 лв, но общо дните в които не издържа са по-малко от 32% и като цяло не търпи негативи от това.
С две думи този процент за мен би трябвало да е поне 90%, но може би такива са реалностите за нашата борса в момента.
Keep going ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
Не се взимат общо за трита размера! Това което ще има значение за Софикс е теста на 20 хил лева и там ще подреждането. Ако дадена компания не отговаря на теста за 20 хил тя ще се постави след всички които отговарят на този тест.Мненията ми не са препоръка за търговия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнениеПрави се тест за 20 000 лв и ако има такъв в 68% от случаите емисията се класира при тест от 20 000 лв със съответната стойност. Ако няма се прави тест за 15 000 лв. Не може емисия без издържан тест за 20 000 лв да е пред позиция с издържан тест за 20 000 лв.Мненията ми не са препоръка за търговия.
Коментар
Коментар