IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ребалансиране на SOFIX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • кога чакаме новинЪтЪ?

    Коментар


    • Първоначално изпратено от margen Разгледай мнение

      Днес! Те изманипулираха Алкомет. Смениха си местата в класирането по ФФ с Трейс. Не мисля, обаче, че това променя нещо. Ще трябва да се сметнат и другите критерии, все пак...
      Продадоха Трейс и купиха Алкомет за да си сменят местата по този показател в последните секунди на сесията

      Коментар


      • Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
        Днес ли беше последният ден в който може да се изманипулира цената на дружествата вземана за изчисление за новият Софикс........?
        Би трябвало вече да е ясно, кои дружества са в индекса!

        Но дали от БФБ ще съобщат веднага не се знае

        Коментар


        • Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
          Днес ли беше последният ден в който може да се изманипулира цената на дружествата вземана за изчисление за новият Софикс........?
          Днес! Те изманипулираха Алкомет. Смениха си местата в класирането по ФФ с Трейс. Не мисля, обаче, че това променя нещо. Ще трябва да се сметнат и другите критерии, все пак...
          Мненията ми не са препоръка за търговия.

          Коментар


          • Днес ли беше последният ден в който може да се изманипулира цената на дружествата вземана за изчисление за новият Софикс........?

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

              То затова може да влязат някой подценени.
              За могат да изпаднат след 6 месеца нали?
              общо взето търговията да върви ...

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Fackelmann17 Разгледай мнение
                По мое мнение: Като гледам от цялото това РЕбалансиране на Софикса печелят най-вече брокерите , особенно както го правят на всеки 6 месеца .

                Но аз съм лаик...
                То затова може да влязат някой подценени.

                Коментар


                • Днес, 16:44
                  Този коментар от Чичо Уорън е изтрит от Andi11

                  Причина: Неприемливо съдържание.
                  Човек като види ще си помисли, че съм написал кой знае какво или съм сложил порнографско съдържание, а то просто тук си има цензура ....
                  Last edited by Чичо Уорън; 31.08.2017, 18:19.

                  Коментар


                  • По мое мнение: Като гледам от цялото това РЕбалансиране на Софикса печелят най-вече брокерите , особенно както го правят на всеки 6 месеца .

                    Но аз съм лаик...

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнение
                      Precakanoto, заседнало ти е в гърлото това Доверие и няма оправия. Казваш, че щяли да го надуят? Никой няма полза да го надува с много над справедливата стойност защото съществува риск от търгово на тази цена. До достигането й тази акция е по-апетитна от останалите и ще допринесе за повишаване на Софикс и ще го пази от набалонизиране. За колко от останалите компоненти на Софикс можеш да кажеш същото?

                      Точно заради горенаписаното аз съм един от хората, които гласуват с парите си за Доверие.
                      Апетитката щяла да го пази от балониране
                      Дрън дрън ярина.
                      Така се изразяваше едно време повелителя на буболечките за словоблудците.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                        Иначе известни размествания може да направят разни от бившите приватизационни на тимджии, ясно е че няма да влязат но може да променят по някоя точка тук-там в класациите, имам предвид Холдинг Сила, Нов Век, Света София, Химснаб и други такива перли.
                        Разгледах ги тези. Има интересни сред тях, които в момента отговарят на всички условия, с изключение на изискването за наличен спред. Прав си, че и да отговаряха на всички изисквания, нямат шанс, но пък да - могат да разместят класирането леко, най-вече в последната петица.
                        Мненията ми не са препоръка за търговия.

                        Коментар


                        • Precakanoto, заседнало ти е в гърлото това Доверие и няма оправия. Казваш, че щяли да го надуят? Никой няма полза да го надува с много над справедливата стойност защото съществува риск от търгово на тази цена. До достигането й тази акция е по-апетитна от останалите и ще допринесе за повишаване на Софикс и ще го пази от набалонизиране. За колко от останалите компоненти на Софикс можеш да кажеш същото?

                          Точно заради горенаписаното аз съм един от хората, които гласуват с парите си за Доверие.
                          Keep going ...

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от johny-bravo Разгледай мнение
                            Ама, със сигурност, трябва борсата да има някаква форма на червен картон, за да спира в индекса да влизат някакви недуразомения
                            Ама, със сигурност, борсата има "държава", в която би следвало да има институции. Правила има доста, хора няма.. И държавата става от 3тия свят, в която ВС обикаля из курортите и въздава "справедливост" на дръзналите да се набутат тук. Сори за офф-топика, но мисля, че все пак има връзка със сегашното ниво на Софикс.
                            Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от johny-bravo Разгледай мнение

                              Бих се съгласил с теб. Истината е някъде по средата. Прав си, че критериите в момента въобще не засягат дали едно дружество е читаво или не. Много трудно е да направят такъв критерий обаче. Ама, със сигурност, трябва борсата да има някаква форма на червен картон, за да спира в индекса да влизат някакви недуразомения като Холдинг Варна например (за Доверие няма да кажа нищо ). Спомням си преди време, Енергони отговаряше на критериите за Софикс, не знам как не го вкараха, явно тогава са имали някакви лостове, дано имат и сега и най-важното е, тези лостове да се използват правилно, защото създават предпоставки за манипулации. Съмнения винаги ще има, както и сърдити
                              Ти приказваш все едно на БФБ има стотици читави,ликвидни, и евтини компании и някой манипулира пазара да влизат само определени компании. Няма голям избор няма какво да се лъжем . От потенциални други нови за Софикс сега или в бъдещи - Сирма, Трейс, Холдинг България, Синергон или Зрънчо кои точно са с добри резултати а и по евтини и ликвидни?

                              Виж медианата на седмичният оборот! Колко компании имат над 30 хиляди лева на БФБ? 30 хил лева са дори много та за какво говорим. Това е нашият пазар но вярвам с времето ще се промени а дори и в момента има възможност за правене на добри пари.

                              Успех! ! !

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Johny
                                Бих се съгласил с теб. Истината е някъде по средата. Прав си, че критериите в момента въобще не засягат дали едно дружество е читаво или не. Много трудно е да направят такъв критерий обаче. Ама, със сигурност, трябва борсата да има някаква форма на червен картон, за да спира в индекса да влизат някакви недуразомения като Холдинг Варна например (за Доверие няма да кажа нищо ). Спомням си преди време, Енергони отговаряше на критериите за Софикс, ...
                                Така си е. идеята ми беше да се добавят и фундаменти критерии някакви за иде по средата. А не само борсови. Всъщност преди малко си дадох равносметка, че мен лично ме устройват повече това че няма фундаментни критерии а да са само такива оценяващи борсовото дихание на папирата))) Да - за мен е по-добре, защото ми дава възможност да правя по-голям профит, ако правилно отчитам ефекта. С подобни критерии очаквам по-големи амплитуди между мин и макс, на влизащи-излизащи а какво по-добро за нуждите на профита!?!?))) Но не е честно спрямо оценката за състоянието на дружествата оттам и на индекса. Дадох си равносметка че са различни неща и д-р Каро заслужено беше номиниран тук във форума за принос към икономическата иновация))) - Спомени от някога..
                                Не е препоръка... !!!
                                "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

                                Коментар

                                Working...
                                X