Първоначално изпратено от Protokol
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ребалансиране на SOFIX
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Bivol Разгледай мнение
А защо не предположение че пакета е купен вечеЗа спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от margen Разгледай мнениеСпоред теб, какво ще е поведението на ЕТФ-ът спрямо Доверие? Има ли кой да им продаде голям пакет, защото аз нещо не виждам, кой ще е това?
Коментар
-
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнениеАз се чудя първата седмица на Март как ще се взима за медиана на седмичният оборот. Имаме два работни дни от Март (1-ви и 2-ри) и дали те ще се вземат като седмичен оборот или?
Сирма са ми на 12-то място след Доверие.Keep going ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от margen Разгледай мнениеСпоред теб, какво ще е поведението на ЕТФ-ът спрямо Доверие? Има ли кой да им продаде голям пакет, защото аз нещо не виждам, кой ще е това?
Пазара все още не прави сметки а гледам и колко дребни продадоха ДОХ та ще има търсене.
Коментар
-
Първоначално изпратено от margen Разгледай мнение
Отново зависи, как се тълкува. Аз го тълкувам преди прилагане на теглови коефициенти и тогава ги надхвърлят.
Сирма нямам и няма да купувам. Там много рано се заговори за Софикс и влезнаха прекалено много фронт рънъри. От май месец досега има 90-100 нови акционера, голяма част от тях правещи си тънки сметки покрай Софикс. От една страна, очевидно тук ЕТФ-ът няма да има проблем да се сдобие с пакет, от друга, когато започнат да излизат всички ще им отеснее. Това поне е моята логига, но освен това не харесвам и компанията.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
тогава пък цената щеше да е доста по високадори при консолидация не минават 20%: Софарма 15% тегло + 5 %
Аз имам и Сирма и мисля че и те ще се класират като гледам маркет мейкърите какво правятАко към 1 март и 1 септември теглото на емисиите, издадени от дружества от една икономическа група, надхвърля 20 (двадесет) на сто от пазарната стойност на фрий-флоута на SOFIX, от базата на индекса се изваждат последователно една или повече емисии на компании от същата група до спадане под горепосочения праг.
Сирма нямам и няма да купувам. Там много рано се заговори за Софикс и влезнаха прекалено много фронт рънъри. От май месец досега има 90-100 нови акционера, голяма част от тях правещи си тънки сметки покрай Софикс. От една страна, очевидно тук ЕТФ-ът няма да има проблем да се сдобие с пакет, от друга, когато започнат да излизат всички ще им отеснее. Това поне е моята логига, но освен това не харесвам и компанията.Мненията ми не са препоръка за търговия.
Коментар
-
Така е! Единственото, което можеше да спре Доверие е, ако Софарма беше предприела стъпки и го консолидираше. Тогава щеше да е нарушено правилото за 20% от една група.дори при консолидация не минават 20%: Софарма 15% тегло + 5 %
Аз имам и Сирма и мисля че и те ще се класират като гледам маркет мейкърите какво правят
Коментар
-
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
За Доверие няма значение: и само да вземем 1-ви и 2-ри или цялата седмица оборота е все огромен!Мненията ми не са препоръка за търговия.
Коментар
-
И аз се чудих. Това е 9та седмица и за моите справки съм взел само дните от месец март. 27-28/02 съм ги изключил. Изобщо не е маловажен детайл това. Абе има пропуски в определени детайли в описаната в правилата методология.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнениеАз се чудя първата седмица на Март как ще се взима за медиана на седмичният оборот. Имаме два работни дни от Март (1-ви и 2-ри) и дали те ще се вземат като седмичен оборот или?Мненията ми не са препоръка за търговия.
Коментар
-
Аз не мога така...да предполагам.Просто явно имам някаква форма на OCD. Липсват ми данни за спредовете за само три дни и направо полудявам...
Та затова и въпросите за методологията.
Коментар
-
Но тогава в голяма степен малките тестове се обезсмислят, не мислиш ли. На практика, допуснатите за класиране само Зърнени храни няма 20к спред в 68% от тестовете. Много по-лесно би било да се тества само 20к и съответно тези извън доверителния интервал да се класират след всички останали на база на процента на наличен спред, например.
Коментар
Коментар