Първоначално изпратено от Bill-bg
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ребалансиране на SOFIX
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнениеВ "Кучетата" голям мармалад
-"Състава на BGTR30 напуснаха Неохим, Св. Св. Константин и Елена, Хидравлични елементи и системи, Индустриален Капитал Холдинг, Корадо-България, Тексим Банк, Синергон Холдинг, Агрия Груп Холдинг, Синтетика и Трейс груп холд.
На техните места бяха добавени - Велграф Асет Мениджмънт, Градус, Холдинг Света София, Инвестиционна Компания Галата, Химснаб България, Родна Земя Холдинг, Северкооп Гъмза Холдинг, Болкан енд Сий Пропъртис, 235 Холдингс, Актив Пропъртис АДСИЦ."
- 9 Харесвания
Коментар
-
В "Кучетата" голям мармалад
-"Състава на BGTR30 напуснаха Неохим, Св. Св. Константин и Елена, Хидравлични елементи и системи, Индустриален Капитал Холдинг, Корадо-България, Тексим Банк, Синергон Холдинг, Агрия Груп Холдинг, Синтетика и Трейс груп холд.
На техните места бяха добавени - Велграф Асет Мениджмънт, Градус, Холдинг Света София, Инвестиционна Компания Галата, Химснаб България, Родна Земя Холдинг, Северкооп Гъмза Холдинг, Болкан енд Сий Пропъртис, 235 Холдингс, Актив Пропъртис АДСИЦ."
Коментар
-
За дружество като Градус влизането в индекса по-малко от една година след листването на борсата си е голям успех. Сега остава да си изпълнят и обещанията за дивидент и скептиците ще намалеят значително.
А пък излизането на Монбат от индекса май се случва за първи път от съществуването му.... Надявам се, че няма да е за дълго.Last edited by Bill-bg; 07.03.2019, 12:26.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
Ама това със стария коеф на ФФ на ХВАР при новия капитал ... няма такава глупост според мен.Last edited by margen; 07.03.2019, 10:54.Мненията ми не са препоръка за търговия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
Ами то по тая логика да ползват Хима , Софарма и Стара планина холд за да се спекулира яко
Или да изкарат Хима пък да вкарат дръвчо за да станат и двете на левче,като е гарга да е рошава.http://forexnews.bg
Коментар
-
Първоначално изпратено от jorsibg Разгледай мнениеЗа Хима и Софарма няма да стане ама Планината е следващата ми се струва ,доколкото рабирам е била почти на кантар с Монбат.Last edited by Grosss; 07.03.2019, 10:45.
- 1 like
Коментар
-
Ами то по тая логика да ползват Хима , Софарма и Стара планина холд за да се спекулира яко
Или да изкарат Хима пък да вкарат дръвчо за да станат и двете на левче,като е гарга да е рошава.
Коментар
-
Първоначално изпратено от jorsibg Разгледай мнение
Според мен за спекулантите е чудесно да има "надолу" и после "нагоре" и т.н.
Или да изкарат Хима пък да вкарат дръвчо за да станат и двете на левче,като е гарга да е рошава.Last edited by Grosss; 07.03.2019, 10:29.
Коментар
-
Първоначално изпратено от margen Разгледай мнение
Това означава, че БФБ не разглежда Софарма и Доверие като емисии от една икономическа група. Това ми беше чуденето на мен.
Аз го разбирам, че ако не консолидират - значи не е група, явно и БФБ така. Аз имах пропуск покрай новите капитали на ХВАР и ЦКБ, които им помагат да спечелят по някоя точка. Ама това със стария коеф на ФФ на ХВАР при новия капитал ... няма такава глупост според мен.
Коментар
-
И какъв е смисълът от това сега да излизат и на следващото ребалансиране пак да ги върнат?
- 1 like
Коментар
-
Да, така стоят нещата с теглата. Имах даже лек спор с колега на тази тема, но там не исках да изпадам в конкретика. Сега може и да е осъзнал, какво исках да му кажа.
И за Монбата съм съгласен. Даже съм почти сигурен, че ще завърне, защото само сега покрай отиграването на новината и ребалансирането на фонда ще генерира значителен брой сделки, което пък му беше една от слабостите и причина за излизането сега.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
И при мен така. Дори и очакванията ми за някаква леко-осезаема промяна в теглата, вследствие влизането на градус, не се оправдават, защото съм пропуснал снощи да отбележа, че излизащите също са сравнително "тегловни". Монбатът има шанс и да се завърне на есен. От него си зависи.
И за Монбата съм съгласен. Даже съм почти сигурен, че ще завърне, защото само сега покрай отиграването на новината и ребалансирането на фонда ще генерира значителен брой сделки, което пък му беше една от слабостите и причина за излизането сега.
Мненията ми не са препоръка за търговия.
- 1 like
Коментар
-
Това означава, че БФБ не разглежда Софарма и Доверие като емисии от една икономическа група. Това ми беше чуденето на мен.Last edited by precakanoto; 06.03.2019, 19:57.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар