IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лихвоточките

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ЛИХВОТОЧКИте

Може песимистично да прозвучи след полунощ, но преди всичко съм реалист: всичко е в рамките на предизборната еквилибристика...Бих се радвал /и почерпил по бира първите 10, които проявят интерес/, ако практиката в следващите месеци ме опровергае, не се иска мнооооого, просто човек трябва постоянно да рабоооооооти /това, последното, беше прозявка, но се сетих, че няма и кой да ме приспи, от тема- в тееееема.../

Коментар

• ЛИХВОТОЧКИте

Лихвоточките са АНГАЖИМЕНТ на ДЪРЖАВАТА. И тя не бива да бяга от него!
      Процесът по трансформирането трябва да се санира и да се създаде единен регистър, по подобие на KZ, GKZ, GKZL, PKB, защото нито едно ведомство в момента не може да каже каква е общата маса на лихвоточките. Тежестта върху съставянето му и впоследствие и издаването, следва да се падне на общините. Останалото като модел вероятно ще откопирва модела на издаване и регистриране на КИ. По-адекватното решение на брадатия проблем с лихвоточките е да се даде възможност всички желаещи да могат да ги преобразуват в записи, като правата по тях се приравнят с IBON. Това ще доведе и до цени, близки до тези на IBON-ите. Аз така съумях да изтълкувам Проектозакона.

Коментар

• ЛИХВОТОЧКИте

Благодаря на dollar!

Al., това е точно онова, за което говореше - пазарът да определя цената на преобразуваните "лихвонули"(прощавай за иронията) в Компенсаторни Инструменти. Добре дошло! Ние с радост ще посрещнем старта на тази трансформация. Но кога ли ще се случи това като факт?! Едва ли ще е през настоящата 2005 година.

Коментар

• nedorazbral za VI -spisak - отговор

БРОЙ 63 - ЧЕТВЪРТЪК, 31 МАРТ 2005 г.

ритежателите на лихвоточки да получат възможност да ги продават и да си служат с тях като с компенсаторни инструменти, предложи Антонина Бонева от НДСВ, вносител на промени в Закона за уреждане на жилищните въпроси на гражданите с многогодишни спестовни влогове, в предаването "Портфейл" на Дарик радио. Тя обоснова предложението си с това, че при днешната пазарна икономика не е възможно държавата да раздава апартаменти, които да бъдат закупени с тези лихвоточки, нито пък държавата може да наложи на общините да продадат конкретни апартаменти на определени хора. По думите й предложението е подкрепено от 41 депутати от НДСВ.
          Цената на лихвоточката ще се определя от пазара на тези компенсаторни инструменти, обясни Бонева. Основната стойност не може да бъде фиксирана, ще зависи от пазарните условия в зависимост от търсенето, допълни Антонина Бонева.
          .

Коментар

• nedorazbral za VI -spisak - отговор

Щом си включен в някой от предишните по номерираност списъци не е необходимо да подаваш документи. Оставаш си служебно вписан като паравоимащ. Новият списък е за онези, които не са били вписвани досега. Ще завърша и аз с малко латиница - ENJOY !!!

Коментар

• nedorazbral za VI -spisak ?

zdraveite

bihte li me svetnali toia VI-ti okon4atelen spisak za koi se otnasia? za vsi4ki li ili samo za takiva koito ne sa popadnali v prednite spisaci? az sum odobren ve4e v edin spisak, IV-tia mislia (prolet 2002 mislia beshe)

t.e. triabva li sega pak da podavam molba za VI-ti spisak ??

sorry za latinicata
              "the trend is your friend until the end..."

Коментар

• лихвоточките- законопроект

Шефът на БФБ /мисля Драйчев се казваше/ изразява постоянно идеята/ пък и редно е да вземат по някой лев отгоре/, плащанията с компенсаторни инструменти да бъде извършвано през Борсата. Разбира се, те трябва да бъдат регистрирани в Банка-депозитар /която нарекоха Централен депозитар/...
                Хайде свържете горното с казаното в предните ми постове - всичко си идва на мястото.

Коментар

Ал,GKZ по ЗОСОИ се различават от тези,преобразуваниот лихвоточки,през 2000год.

Коментар

Да де, ама борсова търговия с GKZL все пак няма!
                    He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

В достатъчен брой сделки по приватизацията бяха използвани като платежно средство и GKZL, а реализацията на лихвочислата на правоимащите, аз я виждам с влючването им /законовата база все още липсва/ към GKZ. Ето ви и днешните данни от борсовия сегмент за търгуване на KZ:

Пазар на компенсаторни инструменти
                      Код Наименование Номинал Брой лотове Висока Ниска Oтваряне Затваряне Средна %промяна
                      GKZ Жилищни компенсаторни записи, издадени по ЗОСОИ 1,00 %BG 22700 72,50 70,50 74,91 71,99 71,99 -3,90%
                      IBON Инвестиционни бонове 1,00 %BG 253928 58,00 55,56 55,78 57,64 57,64 3,34%
                      KZ Компенсаторни записи, издадени по ЗОСОИ 1,00 %BG 116117 75,00 70,20 74,52 72,55 72,55 -2,64%
                      PKB Поименни компенсационни бонове, издадени по ЗСПЗ и ЗВСВГЗГФ 1,00 %BG 120625 73,02 70,00 74,20 70,91 70,91 -4,43%
                      Обобщени данни -> Количество: 513370 Оборот: 332 503,40 BGN

Коментар

Борсова търговия с GKZL няма!
                        He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

Това за първи път го чувам.
                          Мерси Ал, но за мен - пак не съм разбрал. Ще прочета постингите пак, някой ден, когато предишния е нямало мач, защото според мен ткова животно като борсова търговия на ЖКЗЛ няма. :-)

Коментар

В ал.2, ал.5/т.4/ и ал. 6- коя община ще игнорира продажбата по пазарни цени , и няма да напълни касата си, пред неясната перспектива да продаде собственост, като компенсира правоимащи, само заради "черните им очи" и то по цени, определени със закон. Някъде тук се намира и Законът за местното самоуправление, самофинансиране и т.н. За безработицата и финансирането- да не говорим. Неща, все в приоритетите на Общините...
                            За GKZL: тези, които успяха да хванат влака и си преобразуваха лихвочислата в тях, вече търгуват на Фондовата борса, а знаете че на БФБ има отделен сегмент за търговия с компенсаторни инструменти. Това трябва да е и стремежа на притежателите и правоимащите за законова база за горната трансформация, за да могат да излязат на БФБ, от строителството едва ли нещо ще се получи.
                            Всичко е в ръцете на държавата, защото и цената на БФБ ще зависи от това, доколко атрактивни предприятия ще се пуснат през БФБ срещу тези компенс. инструменти...
                            Да спирам, защото някои започнаха да се прозяват вече срещу монитора...
                            Поне си слагайте ръката пред устата, де... :-))))

Коментар

Ал, от къде е тази инфо за търгуване на ЖКЗЛ? Те не се търгуват на борсата? Да нямаш предвид ЖКЗ?

Коментар

ДО АЛ
                                КЬДЕ ПРОЧЕТЕ В ПРОЕКТА ЗАКОНА ЗА ПАЗАРНАТА ЦЕНА НА КОМПЕСАТОРНИТЕ ИНСТРУМЕНТИ,ИЛИ СЕ ОПИТВАШ ДА КОМЕНТИРАШ МОТИВИТЕ КЬМ НЕГО .

Коментар

Working...
                                X