IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Опомнянето на пазара идва скоро

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Опомнянето на пазара идва скоро

Na men cqlata istoriq s na6iq pazar mnogo vze da mi napomnq istoriqta s balona v USA i nai ve4e s NASDAQ.Ne e lo6o 4ovek da popoglejda i nastrani i da se u4i ot opita na drugite minali ve4e prez podobni situacii.V kraq na 90-te i v Amerika bqha re6ili 4e akciite 6te rastat ve4no,osobenno tehnologi4nite,vklu4eni nai ve4e v indeksa NASDAQ.I tova pri polojenie,4e na WallStreet imat edna pogovorka No tree grows to the sky.Ta NASDAQ prejivq slednata interesna evoluciq-na 28.12.1998-2192.69,na 27.12.1999-4069.31,na 06.03.2000 -5048.62,na 26.01.2001 -1840.26 , 25.03.2002-1845.35, na 03.02.2003 - 1282.47 i v4era 23.02.2005 zatvori na 2031.25.Toest sega indeksa e na nivata ot 1998 godina,pri vse 4e predi tova za dve godini e narastnal 3 pyti .
    Dano tuka ne se povtori tazi situaciq no mi se struva 4e mnogo si prili4at.Ina4e absolutno sym syglasen 4e v dylgosro4en plan akciite sa nai dobriq na4in za spestqvane,osobenno ako se investira po konservativno-t.e. kakto tova pravi Buffet.

Коментар

Доколкото разбрах акции на бившите приват. фондове предимно.

Коментар

Kakvo prodavat be pich? KI ili akzii?

Коментар

Junache, kude si vresh nosa kudeto ne ti e rabota? Ajde vurvi da spish i ne se burkaj kudeto ne razbirash!

Коментар

А вчера пред офиса на един брокер видях опашка от "инвеститори" (50 - 60 годишни) чакащи да продават. Е , питам: нов импулс ли следва или crowd-a в Булгаристан е заел мястото на спекулантите и дългосрочните търговци ?

Коментар

Реституте, баба ти не те ли е учила да не продаваш това което нямаш, камо ли да даваш обещания? ; )
              Всеки ход е грешен!

Коментар

Oh, abe zasto njakoj ne iska da mi zaeme njakoe gotino silno poskupvasto drujestvo. Obestavam da mu vurna sustia broj akzii i 7% lihva otgore sled godna! Kato njama kusi prodajbi, kakvo drugo mi ostava .. Trjabva po tozi nachin da skusjavam ...

Коментар

Мдам, за да държиш вечно една акция, тя трябва да е вечно печелеща. Но и ний си имаме секси компании все пак.

БЪДИ ПИЧ - ИЗБЕРИ БЪЛГАРСКОТО!!!
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Бъфет инвестира в доста по-различни компании от тези на БГ пазара едва ли Кока кола или Жилет са добър пример за сравнение

Коментар

Ха-а-а-аха-ха-ха, тоя Бъфет!!!
                      Трябва да му прочета някоя книжка, явно сме на един акъл !!! )

Коментар

Ей, Буров какви по-добри времена чакаш? Този сегашен ръст на индексите от 17% за 20 дни ти се вижда малко ли. И как ще изглеждат тия по-добри времена, които чакаш. Ако имаш някакви спекулативни позиции - излизай. Но както е казал Уорът Бъфет - Най-доброто време за продажба на една добра акция е никога.

Коментар

Az ve4e 6te gledam otstrani.ostavih si 1,2 poziicii i 6te 4akam po dobri vremena!!!

Коментар

Може да има почти масов апокалипсис... Ако гръмне АЕЦ Черна вода например... пу-пу - пепел ми на езикът!

Коментар

Надценявате ролята на вестникарските статии и не виждам защо трябва непременно да виждате някакъв сценарий или зла умисъл у автора. И защо трябва да са балъци тези, които влязат в момента. Напротив, почти няма такива моменти в борсовата търговия, които са неподходящи за влизане. Индексите могат да спадат, но добрите компании няма да станат по-лоши от това, че акциите им поевтиняват и рано или късно ще се върнат на подобаващите им нива. Така че в дългосрочен план инвестициите в акции винаги са най-изгодни, стига да имаш нерви да чакаш. Въобще според мен всички тези апокалиптични предсказания са на хора без дисциплина, залагащи на разни позиции, защото така правят всички или защото някой голям купувал на едро. Не може да се слагат всички компании под един знаменател - всичко ще пада или всичко ще се качва. И именно това ще е отрезвяването, което кой знае кога ще дойде - тогава ще станат ясни кои са балоните и кои - дружествата с бъдеще. Всеки си има различно мнение по този въпрос и затова бъдещето на всички играчи ще е различно. Някои ще загубят всичко, други ще намалят активите си, трети ще ги запазят и увеличат. Но не може да има апокалипсис, който да помете всички. Тези, които залагат на сигурно /на стабилните, добре работещи, макар и скъпи компании/, може и да не го усетят.

Коментар

)), a kato nqma short kakvo pravqt?..
                                Inache statiqta e tochno v stil da vpechatli masovata publika i verno, che e nqkakyv signal. Obache ot momenta na izlizaneto na takiva statii i realen po-seriozen spad, moje da minat godini. Primerno 2.. V kraina smetka novite hora shte vkarat novi pari, a moje da ima i takiva s po-golemi sumi.
                                Osven podobni statii, cenite i dinamikata im syshto sa vajni za da pokajat koga e dobre chovek da izleze po-stabilno i da izchaka /pri lipsata na kysi prodajbi/. Tuk bih vmetnal razsyjdenieto na Mechkata, che toi ne bi izlqzal na 100% i smqtam, che po-golemite igrachi /eventualno chujdi fondove i podobni/ syshto nqma da razprodadat napylno, tyi kato biha izgubili poziciite si. Totalna razprodajba bi napravil samo nqkoi, koito e reshil da ne tyrguva poveche na nashiq pazar, no dori i togava edva li bi prodal na pazar /kakto se pisheshe po-nadolu/ zashtoto ne e "lud" da si izqde sam pechalbite, postignati do momenta na razprodajbata si.

Коментар

Working...
                                X