If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Незнам вие какво си мислите ,но според мен- утре понеделник ще заръмжат големите МЕЧОЦИ ,защото ако не видим утре нов връх над 1982 за Софикс става " интересно "
Може би причината си е просто съвсем лесно обяснима - ИДВА ПСИХОЛОГИЧНОТО НИВО от 2000 -преди което задължително трябва да има корекция -и то според мен ще стигне минимум до 1690
така че утре ще имаме интересен ден
Все пак става дума за индекс - психологическите нива нямат такова значение. Ако въобще имат?
+ От къде дойде това магическо число 1690 ?
май имат - и то голямо значение -последен пример -македонската борса - до 10000 - после надолу
освен това вижте гапа на SOFIX който се образува -не вещае нищо хубаво следващите 10 дена
Незнам вие какво си мислите ,но според мен- утре понеделник ще заръмжат големите МЕЧОЦИ ,защото ако не видим утре нов връх над 1982 за Софикс става " интересно "
Може би причината си е просто съвсем лесно обяснима - ИДВА ПСИХОЛОГИЧНОТО НИВО от 2000 -преди което задължително трябва да има корекция -и то според мен ще стигне минимум до 1690
Все пак става дума за индекс - психологическите нива нямат такова значение. Ако въобще имат?
+ От къде дойде това магическо число 1690 ?
Искате да кажете, че по-големият процент на капиталовия пазар идва от спестяванията, а не от чуждите инвестиции?
Да, дори се наблюдава един феномен, който се е наблюдавал например в Гърция –използването на кредитен ресурс за покупка на акции. Това е обяснимо поради простата причина, че доходността от акции изпреварва многократно лихвата по заема, който ползва съответния инвеститор. Тази тенденция не би трябвало да продължи дълго и както виждаме БНБ е предприела различни действия за рестриктиране на кредитната политика на търговските банки.
щом взеха да дават пари на кредит за да подкрепят пазара -СТАВА МНОГО ЛОШО ПОЛОЖЕНИЕТО
уфффффффф ако знаете какво ни чака ........ ама споко сега ще има много малка корекцийка от 15 % -това е оптимистичния вариант
да не говорим за другия още .. )) ама гответе се от сега .......
нали знаете -когато всички си мислят ,че не може пазара да пада -точно тогава става
[/quote]...на нашата борса се търгуват дружества с добър фундамент , които имат качествени акции и перспективно производство с потенциал да се развива и за в бъдеще.... А що се отнася до новите дружества, които навлизат на българския пазар, там интересът е обясним. Това са предприятия с добър мениджмънт, които показват отлични резултати и сега, отваряйки се за публиката, тя има интерес да се сдобие колкото може повече акции от подобни динамичноразвиващи се дружества.
[/quote]
Относно често споменавания фундамент- ами заради по евтина приватизация или инерция активите на дружествата - земи, сгради, съоръжения са многократно по ниско оценени (последните преоценки са от края на миналия век), а също мисля, че все още не се показва цялата печалба.
Коментар