IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

SEE Link - БОРСОВА платформа на Западните Балкани!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• язека разговарях с каролци казаха че тече работа, изготвят правят-струват - за ползване към края на годината.. предполагам че тъй като е интересна инициатива ще се борят да предоставят възможно най-бързо подробна и адекватна информация, да не бъдем нетърпеливи

Коментар

• Писах по-долу.
      ИП са оставени да се спасяват/оправят поединично.
      Има един софтуер за рутване, т.н. SeeLink. От там нататък трябва да се сключват договори м/у ИПтата в различните държави, да се пише софтуер за да почнат да си говорят програмите на борсата и ИП /клиринг, сетълмент и т.н./, после да интегрират платформата в брокерските си платформи и др.

Общо взето БАЛКАНСКО изпълнение, по най-високите критерии?!

Коментар

• яко може и някой да каже кога най-после тръгва фактически тази система
        destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Здравейте, ето още малко по темата:

http://www.investor.bg/bloomberg-tv/...enada--214839/

Коментар

• Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнение
            Май, май има някакъв малък напредък.
            От публикуваното ми се струва /кой да ти каже/обясни?!/, че вече Елана има договор и може да търгува на Македонската борса, а македонското ИП ilirika има договор за БФБ.

[ATTACH]6792[/ATTACH]
            Привет!

Да, ЕЛАНА Трейдинг има договор с македонския инвестиционен посредник. Предстои да обявим търговията на македонския пазар за клиенти.

Коментар

• Май, май има някакъв малък напредък.
              От публикуваното ми се струва /кой да ти каже/обясни?!/, че вече Елана има договор и може да търгува на Македонската борса, а македонското ИП ilirika има договор за БФБ.

Click image for larger version

Name:	SEE Link   For brokers.jpg
Views:	1
Size:	15.9 КБ
ID:	3041379

Коментар

• Първоначално изпратено от Boicho Popov Разгледай мнение
                В InvestOR на 10 април от 20 часа водещата тема ще бъде SEELink и капиталовите пазари в региона. Водещият Димитър Вучев ще коментира темата с изпълнителния директор на „Конкорд Асет Мениджмънт“ и член на Управителния съвет на Българската асоциация на управляващите дружества (БАУД) Петко Вълков. По телефона коментар ще направи и Гено Тонев от УД Юг Маркет Фонд Мениджмънт АД.
                Ще гледаме.

Коментар

• InvestOR на 10 април от 20 часа

В InvestOR на 10 април от 20 часа водещата тема ще бъде SEELink и капиталовите пазари в региона. Водещият Димитър Вучев ще коментира темата с изпълнителния директор на „Конкорд Асет Мениджмънт“ и член на Управителния съвет на Българската асоциация на управляващите дружества (БАУД) Петко Вълков. По телефона коментар ще направи и Гено Тонев от УД Юг Маркет Фонд Мениджмънт АД.

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
                    Днес има ли сключена сделка с някой бг папир на тази SEE LINK
                    Досега имаме ли сетълмент с купувачи от Балкания ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

Не исках да ви го пиша ,да не ви попарвам надеждите....
                      Но в Инвестора го пуснаха...
                      Аз рядко търгувам с акции извън ЕС / където няма данъчно облагане/поради това че там имат друго данъчно облагане...
                      В момента това важи за македония и Сърбия....
                      Днес има ли сключена сделка с някой бг папир на тази SEE LINK

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
                        Днес е ден на лъжата и майтапа ,така че всеки може да лъже и да се изпичка
                        както може.Един ще ги лупка,друг ще ги хрупка,трети ще лъже като дърт ром
                        и накрая блогодържим за участието балъци такива.

Не исках да ви го пиша ,да не ви попарвам надеждите....
                        Но в Инвестора го пуснаха...
                        Аз рядко търгувам с акции извън ЕС / където няма данъчно облагане/поради това че там имат друго данъчно облагане...
                        В момента това важи за македония и Сърбия....

Коментар

• Днес е ден на лъжата и майтапа ,така че всеки може да лъже и да се изпичка
                          както може.Един ще ги лупка,друг ще ги хрупка,трети ще лъже като дърт ром
                          и накрая блогодържим за участието балъци такива.

Коментар

• Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение
                            Добре върви, дано се присъедини и Гърция.

На мен ми е интересно какви ще са таксите, да не са прекалено високи и обезсмислят нещата. Намекнаха ми, че ще имаме отделна сметка за всяка държава - в куни, денари, като захранването на сметката ще е на принципа на IB и съответните високи такси. Няма да коментирам редицата неудобства, но е по - просто ако си продължим с левовата сметка и превалутирането се извършва в момента на покупката.

Някой с различна информация, няма да е лошо от Елана, Карол, Бенчмарк, Еврофинанс и т.н. да се включат?
                            Това е един от сериозните проблеми/неясноти. Поставих въпроса доста отдавна.
                            За мен няма логика да търгуваме в националните валути на другите държава, има валути и курсове, които просто не стават. Да не говорим, че ще има проблеми и със самите курсове, валутни рискове, волатилност и т.н. Към момента БНБ обявява обменни курсове само на Хърватска куна и Нова румънска лея от балканските проекто участници на SeeLink, на другите /Сърбия, Македония, Словения/ няма!
                            По логичното ще е кръстосани курсове през еврото /не, че ще е евтино или изгодно. Ще имаме лев/евро/куна, лея/евро/лев и т.н.. Още повече, че БФБ изчислява двата борсови индекса в евро.

Поздрави!

Коментар

• Добре върви, дано се присъедини и Гърция.

На мен ми е интересно какви ще са таксите, да не са прекалено високи и обезсмислят нещата. Намекнаха ми, че ще имаме отделна сметка за всяка държава - в куни, денари, като захранването на сметката ще е на принципа на IB и съответните високи такси. Няма да коментирам редицата неудобства, но е по - просто ако си продължим с левовата сметка и превалутирането се извършва в момента на покупката.

Някой с различна информация, няма да е лошо от Елана, Карол, Бенчмарк, Еврофинанс и т.н. да се включат?
                              Last edited by k.o.; 01.04.2016, 16:34.
                              Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• Toва написах вчера:
                                Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнение
                                Моето мнение е, че ИП преди края на годината няма да предложат търговия в реално време и/или борсова платформа.
                                Все още се водят преговори между ИП в различните страни /кой с кого ще работи и при какви условия/, после ще се подписват договори и т.н.
                                Може би малце по-бързо ще можем да подаваме оферти през брокер на ИП.
                                До колкото знам няма дори бета тестове проведени от нашите ИП с новия софтуер.
                                Да не забравяме, че ние работим с XETRA, другите борси с други платформи, сиреч софтуер /не мисля, че някой друг на балканите търгува с немската платформа/, за SEE Link нямам инфо, но предполагам също е различен.

От цялото изтекло инфо, оставам с убеждението, че е тествано единствено свързването между БФБ, Македонската и Хърватската борси със SEELink, но не и между ИП, SEELink, борса и т.н.

А най-глупавото е, че вместо да ни залеят с реклама, информация, да ни ухажват и т.н. ние сами си търсим и се добираме по единично до инфо?!!!!!
                                За съжаление се потвърди, но пак умишлено се омаловажава сложността на реалното свързване и времевата рамка. За сметка на това отново е беден на съдържателна и практична информация:
                                По думите му платформата е готова технически, но търговията все още не е започнала, защото трябва да се подпише и задвижи междуброкерско споразумение.
                                http://www.investor.bg/novini-i-anal...e-link-214277/

Качили са и вече в реално време, както обещаха можем да наблюдаваме: SeeLinX, SeeLinX EWI, SOFIX, MBI и Crobex.
                                http://www.see-link.net/
                                Last edited by Konsultant; 01.04.2016, 16:22.

Коментар

Working...
                                X