язека разговарях с каролци казаха че тече работа, изготвят правят-струват - за ползване към края на годината.. предполагам че тъй като е интересна инициатива ще се борят да предоставят възможно най-бързо подробна и адекватна информация, да не бъдем нетърпеливи
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
SEE Link - БОРСОВА платформа на Западните Балкани!
Collapse
X
-
Konsultant
Писах по-долу.
ИП са оставени да се спасяват/оправят поединично.
Има един софтуер за рутване, т.н. SeeLink. От там нататък трябва да се сключват договори м/у ИПтата в различните държави, да се пише софтуер за да почнат да си говорят програмите на борсата и ИП /клиринг, сетълмент и т.н./, после да интегрират платформата в брокерските си платформи и др.
Общо взето БАЛКАНСКО изпълнение, по най-високите критерии?!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнениеМай, май има някакъв малък напредък.
От публикуваното ми се струва /кой да ти каже/обясни?!/, че вече Елана има договор и може да търгува на Македонската борса, а македонското ИП ilirika има договор за БФБ.
[ATTACH]6792[/ATTACH]
Да, ЕЛАНА Трейдинг има договор с македонския инвестиционен посредник. Предстои да обявим търговията на македонския пазар за клиенти.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Boicho Popov Разгледай мнениеВ InvestOR на 10 април от 20 часа водещата тема ще бъде SEELink и капиталовите пазари в региона. Водещият Димитър Вучев ще коментира темата с изпълнителния директор на „Конкорд Асет Мениджмънт“ и член на Управителния съвет на Българската асоциация на управляващите дружества (БАУД) Петко Вълков. По телефона коментар ще направи и Гено Тонев от УД Юг Маркет Фонд Мениджмънт АД.
Коментар
-
InvestOR на 10 април от 20 часа
В InvestOR на 10 април от 20 часа водещата тема ще бъде SEELink и капиталовите пазари в региона. Водещият Димитър Вучев ще коментира темата с изпълнителния директор на „Конкорд Асет Мениджмънт“ и член на Управителния съвет на Българската асоциация на управляващите дружества (БАУД) Петко Вълков. По телефона коментар ще направи и Гено Тонев от УД Юг Маркет Фонд Мениджмънт АД.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнениеДнес има ли сключена сделка с някой бг папир на тази SEE LINK
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
Не исках да ви го пиша ,да не ви попарвам надеждите....
Но в Инвестора го пуснаха...
Аз рядко търгувам с акции извън ЕС / където няма данъчно облагане/поради това че там имат друго данъчно облагане...
В момента това важи за македония и Сърбия....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнениеДнес е ден на лъжата и майтапа ,така че всеки може да лъже и да се изпичка
както може.Един ще ги лупка,друг ще ги хрупка,трети ще лъже като дърт ром
и накрая блогодържим за участието балъци такива.
Не исках да ви го пиша ,да не ви попарвам надеждите....
Но в Инвестора го пуснаха...
Аз рядко търгувам с акции извън ЕС / където няма данъчно облагане/поради това че там имат друго данъчно облагане...
В момента това важи за македония и Сърбия....
Коментар
-
Konsultant
Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнениеДобре върви, дано се присъедини и Гърция.
На мен ми е интересно какви ще са таксите, да не са прекалено високи и обезсмислят нещата. Намекнаха ми, че ще имаме отделна сметка за всяка държава - в куни, денари, като захранването на сметката ще е на принципа на IB и съответните високи такси. Няма да коментирам редицата неудобства, но е по - просто ако си продължим с левовата сметка и превалутирането се извършва в момента на покупката.
Някой с различна информация, няма да е лошо от Елана, Карол, Бенчмарк, Еврофинанс и т.н. да се включат?
За мен няма логика да търгуваме в националните валути на другите държава, има валути и курсове, които просто не стават. Да не говорим, че ще има проблеми и със самите курсове, валутни рискове, волатилност и т.н. Към момента БНБ обявява обменни курсове само на Хърватска куна и Нова румънска лея от балканските проекто участници на SeeLink, на другите /Сърбия, Македония, Словения/ няма!
По логичното ще е кръстосани курсове през еврото /не, че ще е евтино или изгодно. Ще имаме лев/евро/куна, лея/евро/лев и т.н.. Още повече, че БФБ изчислява двата борсови индекса в евро.
Поздрави!
Коментар
-
Добре върви, дано се присъедини и Гърция.
На мен ми е интересно какви ще са таксите, да не са прекалено високи и обезсмислят нещата. Намекнаха ми, че ще имаме отделна сметка за всяка държава - в куни, денари, като захранването на сметката ще е на принципа на IB и съответните високи такси. Няма да коментирам редицата неудобства, но е по - просто ако си продължим с левовата сметка и превалутирането се извършва в момента на покупката.
Някой с различна информация, няма да е лошо от Елана, Карол, Бенчмарк, Еврофинанс и т.н. да се включат?Last edited by k.o.; 01.04.2016, 16:34.Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Konsultant
Toва написах вчера:
Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнениеМоето мнение е, че ИП преди края на годината няма да предложат търговия в реално време и/или борсова платформа.
Все още се водят преговори между ИП в различните страни /кой с кого ще работи и при какви условия/, после ще се подписват договори и т.н.
Може би малце по-бързо ще можем да подаваме оферти през брокер на ИП.
До колкото знам няма дори бета тестове проведени от нашите ИП с новия софтуер.
Да не забравяме, че ние работим с XETRA, другите борси с други платформи, сиреч софтуер /не мисля, че някой друг на балканите търгува с немската платформа/, за SEE Link нямам инфо, но предполагам също е различен.
От цялото изтекло инфо, оставам с убеждението, че е тествано единствено свързването между БФБ, Македонската и Хърватската борси със SEELink, но не и между ИП, SEELink, борса и т.н.
А най-глупавото е, че вместо да ни залеят с реклама, информация, да ни ухажват и т.н. ние сами си търсим и се добираме по единично до инфо?!!!!!
По думите му платформата е готова технически, но търговията все още не е започнала, защото трябва да се подпише и задвижи междуброкерско споразумение.
Качили са и вече в реално време, както обещаха можем да наблюдаваме: SeeLinX, SeeLinX EWI, SOFIX, MBI и Crobex.
http://www.see-link.net/Last edited by Konsultant; 01.04.2016, 16:22.
Коментар
Коментар