If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Валутните опции са финансов инструмент, който се търгува както със спекулативна цел, така и с цел застраховане от валутен риск. Основното предимство на този вид финансови инструменти е ограниченият риск от потенциални загуби спрямо неограничени възможности за печалба.
Валутната опция представлява договореност, даваща на купувача на опцията право, но не и задължение, да купи или продаде определена валута спрямо друга на фиксирана цена (strike price) на определена дата в бъдеще. Американският тип опция позволява на купувача да упражни правото си във всеки един момент до падежа. Европейският тип опция позволява на купувача да упражни правата си единствено на датата на падежа (expiry date).
Видове опции
Call Option
купувачът на опцията има правото, но не и задължението, на падежа да закупи една валута спрямо друга. Максималният риск от загуба е платената премия (цената на опцията) спрямо възможността за неограничена печалба при покачване на курса на базовата валута, предмет на сделката.
Put Option
купувачът на опцията има правото, но не и задължението, на падежа да продаде една валута спрямо друга. Максималният риск от загуба е платената премия (цената на опцията) спрямо възможността за неограничена печалба при понижаване на курса на базовата валута, предмет на сделката.
$, ochevidno naistina ne si v chas. Kolkoto i da si dobar v opciite - riska vinagi e po-visok ot drugite instrumenti. To zatova pri tqh dohodnostta e po-golqma. Ako naistina beshe prav i nqmashe golqm risk - vseki shteshe da targuva opcii i da stane milioner be, baby.
anti1,благодаря,че ме светна колко "много" рискови са валутните опции...
Ти купил ли си някога и една опция, бе!!!
Като гледам изброените от АМАН,неща като акции и КИ... всичко е от най сигурната и безрискова инвестиция на света...
Рискова инвестиция е: - всяка такава, когато не знаеш какво и защо го правиш!
Но ти си отворено момченце и ги "знаеш" тези работи...........
Коментар
аман
Коя е най-добрата доходност?
Боби, виж предния ми постинг относно инфлацията.
Коментар
аман
Инфлацията изяжда всякаква доходност.
Предложи ми по-добра реална доходност.
да не мислиш, че тези 10% са реални? виж как новите компютри, софтуер, автомобили, книги, туристически услуги, ОБРАЗОВАНИЕ поскъпват, на кои му пука за доматите и черешите дето изчислява НСИ
Коментар
аман
Въпросът ми е съвсем добросъвестен и добронамерен.
Искам да обсъдим коя е най-добрата доходност за едно по-пасивно инвестиране, просто ако човек има спестявания.
Предлагам ви конкретен пример - идеалното съотношение доходност/безрисковост: облигациите на Овъргаз (доход от 10% годишно)
$ ako naistina beshe podgotven shteshe da znaesh che opciite ne sa investiciq koqto pasva na tezi, koito tarsi aman na parvo mqsto zashtoto sa mnogo riskovi.
Коментар