IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Вашата лична класация за компании с добро корпоративно управление

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Както сте тръгнали, ще остане само "Фонд имоти" в класацията. Генчев ще е щастлив а акцията от 2 ст ще рипне на ...4ст...

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
      А това ЧЕЗ по какви критерии е там ?
      Най малкото няма история и твърда декларирана дивидентна политика...или аз поне не знам за такава.

Аз бих добавил и още 1 филтър - най малко 50% фф в дребните.
      Иначе са обречени вовеки да танцуват каквато музика му скимне на мажо да свири в даден момент.
      Естествено и прилична ликвидност, кат за бфб поне.
      Фрииий-75 най-малко!!!

Коментар

• А това ЧЕЗ по какви критерии е там ?
        Най малкото няма история и твърда декларирана дивидентна политика...или аз поне не знам за такава.

Аз бих добавил и още 1 филтър - най малко 50% фф в дребните.
        Иначе са обречени вовеки да танцуват каквато музика му скимне на мажо да свири в даден момент.
        Естествено и прилична ликвидност, кат за бфб поне.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
          подкрепям същото виждане
          Имам един въпрос - Дали някои собственици - мажоритари "изпаднали от класацията" ще прочетат този форум и ще направят макар и малки промени в положителна посока - "по-добро корпоративно управление"?!!!
          За мен отговорът е категорично НЕ!!!
          Това е и една от основните причини за състоянието на капиталовия ни пазар!!!

Коментар

• подкрепям същото виждане

Коментар

• Вашата лична класация за компании с добро корпоративно управление

Здравейте
              в петък Веселин Радойчев от ПФБК каза кои са компаниите с добро корпоративно управление за него
              http://www.investor.bg/novini-i-anal...jestva-202961/

Монбат, групите на Софарма, Стара планина холд и ЧЕЗ, както и Адванс Терафонд и Спиди
              Нека да уточня, че "В българския случай можем с прости думи да кажем, че корпоративното управление е мажоритарният собственик да не краде („точи“) компанията, да не я използва за собствени цели, да не я обсебва „до гроб“, а да споделя плодовете ѝ с малките акционери. И ако основният собственик не се справя с управлението (компанията губи постоянно), да я ликвидира, да смени мениджмънта с по-способен или да я продаде на по-грижовен стопанин. Тоест да има независимост между основния собственик и мениджмънта и да няма обсебване на компанията."

Кои компании са с добро корпоративно управление според вас? Да опитаме да отсеем зърното от плявата Със сигурност инвеститорите носят вина, за наливането на пари в некачествени акции и привличане на "мошеници" на пазара
              Last edited by mpy_yordanov; 27.09.2015, 13:22.
            Working...
            X