IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как бихте инвестирали, ако току-що сте се пенсионирали?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Мариян Йорданов Разгледай мнение
    Объркал съм темата, извинявам се
    Ама, молятисе в забележката ми няма нищо укорително.
    Напротив.

Коментар

• Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение
      Този пост, чини ми се, е писан след яко сутрешнообеднохапванепийване
      в Ол Инклузив или дори, бих казал в Супер Ол Инклузив дестинация.
      Наздраве. И с мощна консумация компенсирайте това, което не могат децата и съпругите ви.
      Объркал съм темата, извинявам се

Коментар

• Първоначално изпратено от споменЪ Разгледай мнение
        буахахахах - ох, искрено ме разсмя
        чиче, едно е да искаш, друго е да можеш да го постигнеш
        що не кажеш и временния си резултат на човека, че да ти се посмее и да не допуска твоите грешки. я кажи дали успя да си запазиш стойността на капитала като се набуха на върха на Софикс 1950 и оттогава до ден днешен само осредняваш ли осредняваш вече 3 години.

я кажи и от кого прочете, че по време на криза целта е човек да си съхрани парите ?
        чиче, за теб май това е вече дългосрочната цел - да си избиеш загубите и да си на нула накрая, а моята цел е да ги съхраня по време на кризата и после пак яко газ, както правех преди кризата.

учи се чиче от тарикатите и не заблуждавай новобранките
        Хаххаааахахахах как да му каже бре бледолики.Мълчи кат е..н дирник . Много отворен иначе а до сега един правилен ход не направи.Я го питай дали е отиграл Еврохолда в тая ситуация Пак блял и е стискал пръсти на не падне цената Ххахахаххаха . Поне е забавно с него.Най ми е драго кога се обади от дупката си и се опитва да хапе с подигравателен тон.Смешен е та се късам от кеф да го навра пак в дупката му

Коментар

• Първоначално изпратено от Grigorius Разгледай мнение
          Как бихте инвестирали, ако току-що сте се пенсионирали?

В какви акции, облигации и т.н.?
          Човече първо ми кажи на колко си години ако искаш тук ако искаш на лични и после ще прикзваме.За сега мога да ти дам само един съвет и той е да не взимаш под внимание Столипенския шкембеджия ( Полки) понеже той е най-зле в инвестирането.Закопа родните си и само дето инфаркт не им докара от алчност и малоумие.Неговата сила е да променя написаното от съфорумците и да си измисля небивалици които казва че са истина като например че Споменъ продал на 258 Софикс.Не знам от де е толкова сигурен но според мен му е държал ..... когато Споменъ е натискал клавишите да продава

Коментар

• Living off Dividends In Retirement:

http://www.dividendgrowthinvestor.co...etirement.html
            http://www.dividendgrowthinvestor.com/

Коментар

Днес си купих дъска за плуване на дъщеря ми. Е потъва като камък, защото се оказва смешно малка.

По-късно ще ви пиша дали са ми я приели и след какво разтакаване
              Този пост, чини ми се, е писан след яко сутрешнообеднохапванепийване
              в Ол Инклузив или дори, бих казал в Супер Ол Инклузив дестинация.
              Наздраве. И с мощна консумация компенсирайте това, което не могат децата и съпругите ви.
              Last edited by vikhunter; 25.08.2010, 15:05.

Коментар

Днес си купих дъска за плуване на дъщеря ми. Е потъва като камък, защото се оказва смешно малка.

Да разбирам ли,че инвестираш в купуване и връщане на различни неща или инвестицията е някаква проучвателна компания?

Коментар

• Днес си купих дъска за плуване на дъщеря ми. Е потъва като камък, защото се оказва смешно малка.

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
                    Правилният въпрос е-в какво да инвестираш,за да станеш млад преуспял пенсионер.
                    Прав си само,че след това идва по трудното защото пари се правят лесно но трудно се управляват.
                    За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

• Правилният въпрос е-в какво да инвестираш,за да станеш млад преуспял пенсионер.
                      http://milom.blog.bg/

Коментар

• Много хората тук са прави само защото си се пенсионирал не означава, че нещо изведнъж трябва да се промени... Понеже ти се скъсява инвестиционния период, е добре да не експериментираш много. В каквото си инвестирал преди, продължавай, а в нови начинания по-малко ако въобще изобщо...

Акции, шмакции, понякога ми прилича като "тука има, тука няма"... не е лесна тази игра и няма нужда да се учиш сега. Ако имаш професия, която може да работиш след пенсия, инвестирай в това. Ако не намери нещо такова начинание.. Няма лесни пари на този свят и само защото си се пенсионирал, не очаквай някой да ти даде нещо без нищо... Успех.

Коментар

• Първоначално изпратено от XY Разгледай мнение
                          Ейо...! В гроба парите не важат! Инвестира се до пенсия... после се харчи !
                          А ако са повечко отколкото ти трябват да водиш нормален живот (доколкото може да е нормален в кенефистан)
                          За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

• Ейо...! В гроба парите не важат! Инвестира се до пенсия... после се харчи !
                            Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• Първоначално изпратено от p0lki Разгледай мнение
                              Grigorius , в тази тема всеки ще те посъветва да инвестираш в акции от които вече е купил, но доколкото разбирам ти нямаш намерение да купуваш акции, а мислиш да се насочиш към някакъв малък бизнес свързан със селското стопанство. Все пак моя съвет към теб е в никакъв случай да не взимаш под внимание чуждите мнения, и още по-малко воплите на пеньо-споменЪ който преди година и половина продаде всичките си акции при софикс 258 с надеждата да си ги купи обратно при софикс 200, но не му излезнаха сметките

пеньо появи ли се във форума и започне да пише за спад на цените това е сигурен бичи сигнал ---> всеизвестен факт....

Grigorius , много зависи на каква възраст си, каква доходност търсиш за инвестицията си и какъв ти е инвестиционния хоризонт. Аз например се пенсионирах преди 5 години когато бях 35 годишен. Доходността която искам да получа е 5% над реалната годишна инфлация в България - искам просто да запазя стойността на капитала ми. Инвестиционния ми хоризонт е 10-15 години когато децата ми ще станат пълнолетни. Имам сигурни ежемесечни доходи и всеки месец инвестирам пари на БФБ които ми остават от тези пасивни доходи в които съм инвестирал навремето. Когато отговориш на трите въпроса /на каква възраст си, каква доходност търсиш за инвестицията си и какъв е инвестиционния хоризонт/ тогава ще може да получиш и по-конкретни отговори и съвети.

Желая ти успех
                              буахахахах - ох, искрено ме разсмя
                              чиче, едно е да искаш, друго е да можеш да го постигнеш
                              що не кажеш и временния си резултат на човека, че да ти се посмее и да не допуска твоите грешки. я кажи дали успя да си запазиш стойността на капитала като се набуха на върха на Софикс 1950 и оттогава до ден днешен само осредняваш ли осредняваш вече 3 години.

я кажи и от кого прочете, че по време на криза целта е човек да си съхрани парите ?
                              чиче, за теб май това е вече дългосрочната цел - да си избиеш загубите и да си на нула накрая, а моята цел е да ги съхраня по време на кризата и после пак яко газ, както правех преди кризата.

учи се чиче от тарикатите и не заблуждавай новобранките

Коментар

• Коментар

Working...
                                X