IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Владислав Горанов

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Проблемът с въпросния 'данък уикенд' е, че енергията изразходвана за коментирането му измерена в пари ще е по-голяма от реалния ефект за хазната на РБ. Това всъщност е проблем на повечето мерки на популисткото правителство, което ни управлява.

Здравната на Москов, съдебната на Иваное, фискалната на Горанов ... все реформи и накрая все същата тромава,раздута и неефективна Държавна Администрация.

Ето няколко неща, които според мен ще вкарат много повече пари в хазната само благодарение на това, че ще подобрят средата за реалния бизнес...дебелашкия бизнес е ок щото е безотчетен..

1. Регистър на всички фактури (примерно над 500лв) на регистрианите по ЗДДС лица в който регистър да са отразени падеж! и плащане!, а не само дневници по ддс както е сега. Това може да се получи с една съпътстваща декларация за получените по фактури плащания и напраените такива и да се подава заедно с дневника по ДДС.

ефект - пълна яснота на междуфирмената задлъжнялост + основа на която да се създаде агенция по разплащанията, която бързо и ясно да може помага на бизнеса да си събира задълженията, а не както е сега да се разчита на съд и тегави процедури.

2. Засилване на контрола над ревизорите на НАП защото във всяка схема за точене на ДДС има замесен данъчен...това е ясно и макар и да са намалили уж точенето на ДДС пак има един буфер от стотин милиони, които може да се спасят.
    В момента ако ви се наложи да възстановите голяма сума ДДС и сте нова фирма, която не се е сблъсквала с държавата....шанса да ви мотаят и направо да ви вгорчат живота и бизнеса е много голям...

3. Фирмите бушони през които се правят измами...не са изчезнали и никой не мисли как да се направи така, че да може да се предпази 'здравия' бизнес от контакт с тях. Това също може да се ограничи с малко повече мисъл от стана на НАП като например - влезе ли фирма в сивата страна (пропусне вноска на дължим ДДС и подаване на дневник).. моментално булстата и да се блокира и всеки контрагент опитал се да подаде дневник с фактури за покупка от въпросната фирма да бъде уведомяван, че кредита по фактури 1,2,3,4, от фирма Х не се признава...а не както е сега да ходят да тормозят фирмите след 1 година, че и 2 че някой ги е ушил с факрури менте.

и тн и тн

Обаче е много по-лесно да се говори за яхти вили и тн... при положение, че най-дебелите такива НИКОЙ няма да ги пипне защото са наши хора....

Прости, ясни правила и работа... това ни липсва в БГ.
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от marto76 Разгледай мнение
      Остава! и то с пълна сила!
      Всъщност се разрових и този данък е приет още 2005 година в ЕС, просто ние го приемаме малко със закъснение. Така или иначе трябва да се рамонизира законодателството на всички страни членки.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mammita Разгледай мнение
        Някъде не излезе ли информация, че този данък ще отпадне или аз нещо не съм разбрала.
        Остава! и то с пълна сила!

Коментар

• Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнение
          владко-хижаря твърди нагло по телевизията, че ДДС се отнася за къщи, коли, яхти и тем подобни големи инвестиции, но не казва нищо за служебния телефон, лаптоп и прочие. Аз като имам фирма и ми се налага на пътувам през уикенда, но пак работа 24/7 какво да правя? Защо аз да плащам за това, че мин фина и данъчнито са толерирари подобни кражби на ДДС през годините? Нека просто си свършат работата, а не да товарят редовния бизнес, както го правят вече пет години.
          Някъде не излезе ли информация, че този данък ще отпадне или аз нещо не съм разбрала.

Коментар

• владко-хижаря твърди нагло по телевизията, че ДДС се отнася за къщи, коли, яхти и тем подобни големи инвестиции, но не казва нищо за служебния телефон, лаптоп и прочие. Аз като имам фирма и ми се налага на пътувам през уикенда, но пак работа 24/7 какво да правя? Защо аз да плащам за това, че мин фина и данъчнито са толерирари подобни кражби на ДДС през годините? Нека просто си свършат работата, а не да товарят редовния бизнес, както го правят вече пет години.

Коментар

• Първоначално изпратено от potten Разгледай мнение
              Виж, тук не съм съгласен. Ясно е, че продажбите ще спаднат, но реално от тези продажби сега в хазната не влиза и лев ДДС. Отделно, хората все пак ще купят някаква част от новите автомобили които са били купувани през фирми сега директно и ще платят ДДС, т.е. все пак дори следва да се покачат приходите от ДДС.
              Поначало не симпатизирам на Горанов, но някакси не е морално автомобилите(главно джипове) да са освободени от ДДС, а храната у нас все още да се облага на общо основание с 20% ДДС. Че то дори в Румъния ДДС-то за храна падна на 9%.
              Не е толкова елементарна сметката. Нека оставим на страна диференцираната ставка. Нея трябва да я има. За храни, здравеопазване, детски стоки, туризъм, култура и образование.
              От тук нататък сметките ти са грешни. При горивото данъчните постъпления идват главно от акциз. Намаляването на потреблението на гориво, ще донесе намаляване на приходите в хазната.
              Много по голям ефект за хазната ще има, ако лицето Горанов за възстановяване на справедливостта въведе данъчен кредит за физическите лица в размер от 2-5% от потребеното срещу данъчно признат документ.

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                На това недоразумение ясно ли му е с колко ще спаднат продажбите на нови автомобили? Ясно ли му е, че всъщност ще му спадне прихода от ДДС и акциз? Защо си мисли, че като ми сложи данък уикенд, аз ще продължа да си използвам автомобила със същите темпове??? Колко ДДС ще спечели и колко акциз ще загуби??? Защо е толкова ограничен? Може би защото цял живот е работил в държавната администрация Такива в махалата ядяха бой
                Виж, тук не съм съгласен. Ясно е, че продажбите ще спаднат, но реално от тези продажби сега в хазната не влиза и лев ДДС. Отделно, хората все пак ще купят някаква част от новите автомобили които са били купувани през фирми сега директно и ще платят ДДС, т.е. все пак дори следва да се покачат приходите от ДДС.
                Поначало не симпатизирам на Горанов, но някакси не е морално автомобилите(главно джипове) да са освободени от ДДС, а храната у нас все още да се облага на общо основание с 20% ДДС. Че то дори в Румъния ДДС-то за храна падна на 9%.

Коментар

• Първоначално изпратено от nuclear power plant Разгледай мнение
                  Господин Попов моля ви заемете се с модераторите.На лична основа налагат банове.Отказаха сума ти стойностни хора.останали са само няколко луди.Не може да се налага бан щото не харесваме мнение.И питам ви в този форум може ли да се пише против ЕС НАТО РБ и ГЕРБ.Ако не може кажете го ясно и категорично.Кажете ясно и категорично нилът Маранди на модератор ли е?
                  Срещу цитираните - неможе (пише се слято)
                  Само срещу Виктор Орбан може
                  За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от Boicho Popov Разгледай мнение
                    Господин Попов моля ви заемете се с модераторите.На лична основа налагат банове.Отказаха сума ти стойностни хора.останали са само няколко луди.Не може да се налага бан щото не харесваме мнение.И питам ви в този форум може ли да се пише против ЕС НАТО РБ и ГЕРБ.Ако не може кажете го ясно и категорично.Кажете ясно и категорично нилът Маранди на модератор ли е?

Коментар

• Първоначално изпратено от Boicho Popov Разгледай мнение
                      На това недоразумение ясно ли му е с колко ще спаднат продажбите на нови автомобили? Ясно ли му е, че всъщност ще му спадне прихода от ДДС и акциз? Защо си мисли, че като ми сложи данък уикенд, аз ще продължа да си използвам автомобила със същите темпове??? Колко ДДС ще спечели и колко акциз ще загуби??? Защо е толкова ограничен? Може би защото цял живот е работил в държавната администрация Такива в махалата ядяха бой

Коментар

• Горанов: Данък "уикенд" възстановява справедливостта

http://www.investor.bg/biudjet-i-fin...vostta-208644/

Коментар

• току що гледах влади-уикенда по телевизията. Водещата го пита как така преди две години се отказа да е депутат, тъй като не му стигаше заплатата, а сега е министър с 20% по-висока заплата от предишната. Влади-оставката каза, че благодарение на НЯКОЛКО МЕСЕЧНАТА му работа в общинска банка, вече не може да се оплаче!
                          Оставка Владко, Оставка сега!

Коментар

• Първоначално изпратено от Mito Karamitov Разгледай мнение
                            Никой не те пита теб - друсай джанката всяка сутрин и пази РОГите
                            Воеводо разбирам благородната кауза която си яхнал ама ако всички са на твоето мнение дали няма да олекнем със зеленото дето накупихме.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mito Karamitov Разгледай мнение
                              Прав е министър Горанов че няма да подава оставка. То не може всеки да му иска оставката оше повече някакъв си Радан. Той трябва да продълвжи да ни води през трънливия път на прехода
                              Ама разбира се че не трябва да подава оставка - да оплеска още по-добре нещата че тъкмо цялото правителство да им аповод да си замине - след година две де - няма бърза работа

Коментар

• Първоначално изпратено от Perun Разгледай мнение
                                Ами г-н Горанов си е финансист, и то с дългогодишен опит. Той самият започва работа като финансов експерт по министерства още преди даже да е завършил образуванието си в Свищов, защото е ценен кадър. После има много години опит по различни министерства, дори и депутат беше преди да напусне заради работа в една финансова институция преди 2-3г. Няма как да се отрече, че г-н Горанов е финансист с име и признат по света.
                                И как са разбрали, че е ценен преди да е работил нещо бе?
                                Я кажи колко ти плаща...?

Коментар

Working...
                                X