IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Компенсаторките от лихвоточки

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Жалко за делото. Вярно е, че има инерция и апатия, а и това НПО някой трябва да го движи, което не е лека задача, както бе посочено.

    Вариант е да се намери начин този някой да бъде коменсиран адекватно. Аз съм готов да споделя комисионна при евентуално възстановяване на записите.

    Кажете ако има "за" да помисли за някакъв crowdfunding да покрием предварителни разходи, вкл. и оперативна компенсация на екипа.

    Бързо забравяме, хора. Мнозина направиха големите далавери, вкл. и с тези КИ и в момента някои от тях продължават да ни тъпчат.

    Супата както винаги я духаме ние.

    Достатъчно е да си припомним само подобни заглавия:

    "Новината за пазара е факт от около шест месеца след решение на Върховния административен съд (ВАС), което не е придобило публичност и от информацията са се възползвали само група информирани."

    Честито.
    Само малцина спекуланти се възползвали от решение на ВАС, което дава възможност за изгодна продажба на жилищните книжа

    Коментар


    • За съжаление делото се провали..Много жалко, че златен лев се отказват..Остават открити въпросите - какво ще става със ЖКЗЛ..

      Коментар


      • Здравейте,за съжаление когато съм писал последните си коментари не съм имал впредвид получено на 03.01.2019 г писмо от Златен лев/копирам текста/Сумата,която е събрана и не е използвана е около 1700 лв. Говорих с Ирена Минова и тяхното намерение е да върнат сумите лично на всеки.
        Редиците оредяват за жалост!



        "Уважаеми притежатели на бонове,

        Честита Нова Година! Много здраве и успехи през Новата 2019 г.!

        Изминаха почти 10 години, откакто сезирахме съда в Страсбург и Омбудсмана на Р. България по казуса с жкзл-ите.

        Към момента нямам никаква обратна информация за някакво актуално движение по темата.

        Златен лев холдинг АД няма интерес да продължи да се занимава с казуса и/или да администрира някакви последващи процеси.

        Поради тази причина реших да организирам връщането на сумите, които са събрани в повече.

        Това е единственото, което можем да направим.

        Позволявам си да ви изпратя и списък с имената, телефоните и ел. пощи на всички, дали средства за делото, в случай, че имате нужда от връзка и комуникация.

        За връщане на парите, ще ви се обади, или вие се обадета на секретарката на Златен Лев Холдинг – Ирена Минова, на тел. 02 9654521. Можете и да пишете на този електронен адрес, който също се ползва от нея holding@zlatenlev.com . Връщането на парите ще става в офиса на Златен лев холддинг АД, на адрес ул. Постоянство 67Б вх. А в брой срещу представяне на лична карта.

        Надявам се да намерите време и в удобно за вас време /по възможност съгласувано с Ирена/ да минете през офиса и да получите надвнесените и неизползвани суми.



        Поздрави,



        П.Александров "
        мненията ми не са препоръка за каквито и да е действия

        Коментар


        • Не е лесно да се организира среща - аз за себе си съм наясно какво съм свършил и какво не!Нека се пробват и други!
          И не търся оправдания - просто това е реалността - интерес има , ама зад компютъра!
          мненията ми не са препоръка за каквито и да е действия

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Q35 Разгледай мнение
            Не ми се влиза в излишни разговори - това ,което трябва да се направи е НЕПОСИЛНО за сам човек ! И отдавна съм спрял да се заблуждавам ,че писането във форуми и соц. мрежи води до нещо съществено освен почесване на егото на комплексари и създаването на измамни представи на любители на самозаблуди ! Омръзнало ми е от приказки "Заставам зад Вас" - има нужда да се застане До ..... ,а не Зад.......... По отношение на НПО - как точно го виждате да стане без пряко участие на значим брой хора с имената им , лицата им и личното им участие?Оказа се ,че има останали пари от събраните преди време - ама трябва някой да свърши един куп друга физическа работа по организация,регистрация и заявяване на общите претенции пред институциите!
            Прав си, така е. За това заинтересованите се събират, както направихме в началото, обсъждат как и какво, и си разпределят задачите.
            Ако искаш нещо да не стане най-лесно се намират причините, които могат да попречат, без да направиш и едно усилие.
            Socialism -- You Make It, They Take It.

            Коментар


            • Не ми се влиза в излишни разговори - това ,което трябва да се направи е НЕПОСИЛНО за сам човек ! И отдавна съм спрял да се заблуждавам ,че писането във форуми и соц. мрежи води до нещо съществено освен почесване на егото на комплексари и създаването на измамни представи на любители на самозаблуди ! Омръзнало ми е от приказки "Заставам зад Вас" - има нужда да се застане До ..... ,а не Зад.......... По отношение на НПО - как точно го виждате да стане без пряко участие на значим брой хора с имената им , лицата им и личното им участие?Оказа се ,че има останали пари от събраните преди време - ама трябва някой да свърши един куп друга физическа работа по организация,регистрация и заявяване на общите претенции пред институциите!
              мненията ми не са препоръка за каквито и да е действия

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Q35 Разгледай мнение

                Нищо не се е променило - АПАТИЯТА е обхванала всички/включително и мен/. Всеки си гони ежедневието и чака някой друг да свърши нещо в негов интерес! Не виня никого и никого не оправдавам /вкл. и себе си/ !
                Не си прав! Ако инициираш нищо, дадеш идея, приканеш към активност и после всичко потъне в тишина, и дори не кажеш защо няма да стане, това което си предложил е най-малкото тъпо!

                Ако не искаш да е публично, изпрати съобщение по пощата до тези, които са приели твоето предложение. Защо започваш нещо, което нямаш намерение да довършиш?
                Last edited by Tomy; 04.01.2019, 12:29.
                Socialism -- You Make It, They Take It.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Tomy Разгледай мнение
                  Докато умните се наумуват ..... Честито на печелившите!




                  Та да питам какво стана с НПО-то?
                  Нищо не се е променило - АПАТИЯТА е обхванала всички/включително и мен/. Всеки си гони ежедневието и чака някой друг да свърши нещо в негов интерес! Не виня никого и никого не оправдавам /вкл. и себе си/ !
                  мненията ми не са препоръка за каквито и да е действия

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                    А ЗА ЖКЗЛ НИЩО НЕ СЕ СПОМЕНАВА..
                    Трябва да повикаме Неволята, ама няма кой да изока!
                    Socialism -- You Make It, They Take It.

                    Коментар


                    • А ЗА ЖКЗЛ НИЩО НЕ СЕ СПОМЕНАВА..

                      Коментар


                      • Докато умните се наумуват ..... Честито на печелившите!


                        Край на 30-годишната сага с лихвоточките
                        Демокрацията ще успее да обезщети 36% от спестявалите за жилище през социализма

                        Точно 30 години след началото на прехода държавата най-сетне смята да приключи окончателно с един от наследените проблеми от тоталитарния режим – осребряването на т. нар. лихвоточки.

                        До 31 декември 2019 ще бъдат изплатени числата на всички, които имат право на това според сегашния закон. Това са притежателите на оставащите около 2000 влога, които имат да получават от държавата около 12 300 000 лв.

                        Обещанието е на финансовия министър Владислав Горанов, дадено в отговор на парламентарен въпрос. "Считаме, че в рамките на определения срок 31 декември 2019 ще бъдат изплатени левовите компенсации на всички правоимащи, които са упражнили правата си, като са придобили или започнали изграждане на жилище в срок до 30 ноември 2016 г. включително", посочва Горанов.

                        След падането на тоталитарния режим у нас бе приет специален закон, който трябваше да компенсира хилядите граждани, спестявали с години в бившата държавна ДСК с цел да се сдобият с жилище.

                        Според действащия Закон за уреждане на правата на гражданите с многогодишни жилищно-спестовни влогове всички хора, отговарящи на определени изисквания – да нямат имот над 60 000 лв. и да не са прехвърляли имот след 1 януари 1981, бяха включени в т. нар. окончателни списъци на правоимащите, обявени още през 2010 г. Това бяха притежателите на 155 000 влога. Попадналите в списъците имаха окончателен срок до 30 ноември 2016 да подадат искане за осребряване на точките, стига да представят документ за покупка на жилище или започване на строеж. Всички, подали искания до 30 ноември 2016 г., ще получат парите си до 31 декември 2019 г. и с това веднъж завинаги ще се приключи 30-годишната сага с лихвоточките.

                        Останалите извън списъците от 2010 г. и 2016 г. вече окончателно са загубили възможността да получат компенсация за загубените си влогове. През годините от време навреме отделни депутати внасяха законопроекти с цел повторно да се отворят старите срокове, за да могат повече хора да получат пари, но повечето подобни предложения бяха отхвърляни..........
                        Та да питам какво стана с НПО-то?

                        Socialism -- You Make It, They Take It.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от grand Разгледай мнение
                          Здравейте, миналата седмица ходихме да се срещнем с един от представителите в коалицията. Препоръчаха ни да направим НПО и да защитаваме интересите си чрез него, като нещата отиват на нарочен законопроект.
                          Проведохме и някои други срещи за деклариране на интерес и от други притежатели, освен тези, които бяхме в жалбата.
                          За целта създадохме една поща:

                          gkzlnpo@gmail.com

                          Моля, който иска да участва в НПО-то, да си изпрати данните/имена, наличен/останал номинал в ЦД) и информация за контакт(мейл, телефон).

                          Също така се свържете с тези, които познавате да ги предупредите за заверата. След известно време като се преброим, кои сме останали, ще е добре да се видим на някое място.

                          Очаквам и предложения, как да обсъждаме различните идеи свързани с това, какво ще искаме и за какво ще се борим...На този етап избрахме да започнем с електронна поща, защото ще е най-лесно за някои, но има и други варианти-зависи какви хора ще се съберем.

                          Изхождаме от презумпцията за някаква конфиденциалност, защото както сте се убедили-враговете не спят-дано този път ги изненадаме.

                          На срещата ходихме с една от заинтересованите притежателки - Валя, която успя да се организира на време.
                          Ще осъществим и определена подготовка за среща с Мая Манолова, като имаме заявено готовност за помощ от народни представители да лобират за нас.

                          Поздрави и дано този път се съберем повече.
                          Здравейте, дали има развитие по темата?

                          Коментар


                          • Kz не са ли компенсаторни записи

                            Коментар


                            • АМИ НАЛИ КАЗВАШ , ЧЕ СА СКОЧИЛИ ЦЕНИТЕ- КАК СИ ГО РАЗБРАЛ ТОВА..

                              Коментар


                              • Да и аз това попитах кой. Ги купува и защо...?още по интересно?

                                Коментар

                                Working...
                                X