IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БФБ - обзор на дневната търговия

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• лалемания

Не виждам да има някакви успехи и в прогнозирането на цените на акциите отвъд океана.

Коментар

• лалемания

Ако говориш за Ал.Николов, как не разбра тоя човек, че на БФБ техническия анализ просто няма никакво приложение.
      P.S. Иначе въобще не оспорвам теоритичната му подготовка и анализите му за акциите зад океана.

Коментар

• лалемания

точно в това е разликата между хората на пазара
        оценката за това дали е подценена или надценена една акция
        от 40 лева за Петрол си мислех че е надценена
        от 1,50 за Софарма
        оценката е твърде субективна защото се подпира от някакъв си собствен анализ
        бил той фундаментален или нещо дошло по кюто
        затова каквото и да кажеш за пазара аз пък ще ти кажа че не си прав и ще ти дам обратните примери
        варианта с акции на кило е толкова рисковано и свързано с непредвидимо големи разходи амортизиращи сделката, че за да се похвалиш с такова нещо трябва да си късметлия поне колкото Уорън Бъфет
        и цялото внушение с "мечка" те прави да си поне толкова смешен колкото прогнозите на един широко обсъждан във форума технически анализатор
        и предполагам си достатъчно грамотен за да знаеш че при мечи пазар невидимите и неликвидните компании "с голям потенциал" се сриват почти два пъти по-бързо от "надценените"
        така че при мечи очаквания се продава всичко а не се купува подценени, нали

Коментар

• лалемания

Съжалявам, не разкривам инвестициите си. Само ще кажа, че при добре премерена стратегия при покупки от приватизацията се печели в пъти повече, защото държавата продава на кило. Нещо в инвестициите ти не видях тези, които наричам (сега или в миналото) "надценени". С изключение на IHLBL (но той все пак в момента поскъпва и задържането му за момента е оправдано).
          Нямам никаква цел, никого от нищо не искам да предпазвам. Пиша понякога, защото да се наричат "ракети", "изтребители" и т.н. дружества с меко казано смущаващи резултати, показатели или дейност ми се струва глупаво и повърхностно.
          Настоящото мнение е лична прогноза и не представлява инвестиционен съвет или препоръка за покупка ил

Коментар

• лалемания

мечка, опитвам се да разбера защо постваш тук и не мога да открия
            ако се опитваш да ни предпазиш от загуби - радвам се че през последните 6 месеца не съм те послушал за нищо (не че си казал нещо конкретно)
            Ако говорим за добра доходност опитай се да бъдеш по конкретен и кажи как си се обогатил на мечия пазар за който все говориш
            лично за мен - хванах поскъпването на София БТ от 26 лева до 98 от началото на 2003, БТХ от 24 до 42, няколко търгови с поне 100% печалба, ИХЛБЛ от 31 до сега от юли месец, КДН от 8 до 26
            има и още но сега не се сещам
            нямам нито една позиция на червено и над 300% на година
            сега ти си наред

Коментар

• лалемания

Мечка прав си. Извинявай. Не намерих ти да си казвал че не търгуваш на БФБ.

Коментар

• лалемания

Това дали слушам тълпата или не си е твой извод. Аз за друго говорих, но явно ти не можеш да се сетиш. Това ми е дастатъчно да те преценя. Няма какво повече да обсъждам с теб в случая. Желая ти успех.

Коментар

• лалемания

Я как се оживи този форум на мой гръб.
                  За Тано: Никога не съм казвал, че ВСИЧКО е скъпо. Най-вероятно НИКОГА няма да го кажа. Позволявам си да ти пейстна цитат от долния постинг: "Едва ли са много хората на пазара докарали си по-висока доходност за последната година от мен." Не казвам, че съм изкарал НАЙ-ВИСОКАТА доходност. Много лошо говори за теб последния ти пасаж. Първо това означава, че винаги следваш тълпата и второ - купуваш относително скъпо (защото чакаш да хванеш движението). Бъди спокоен, нашия пазар се ръководи от точно същите фактори както всички останали пазари, просто участниците на него са все още доста недоразвити - основно в аналитично отношение.
                  За Трапер: Прав си - Софарма е типичен пример за "бурен" растеж. Е жалко, че се изявява основно в кредитирането на мажоритарния си собственик.
                  За Вальо: Не спекулирам на валутния пазар. Май се сещам за какво говориш. Темата беше за Sofix. Разгледай я и ще видиш моята позиция, (ако искаш разбира се).
                  Настоящото мнение е лична прогноза и не представлява инвестиционен съвет или препоръка за покупка ил

Коментар

• лалемания

Ne pi6ete gluposti vuv foruma.Vseki moze da ima razli4no mnenie, no trjabva da uvazava tova na drugija.Mislja , 4e sme pone sredno inteligentni hora tuk

Коментар

• лалемания

Е не защо така. На другото място интелигетно пишеше.

Коментар

• лалемания

MECKATA osven losh lajnian dyh v ustata si drugo niama znam i kyde raboti keliava rabota

Коментар

• лалемания

Абе Мечка не беше ли ти в един друг форум дето каза че не спекулираш на БФБ а само на валутния пазар? Или съм се много объркал. Там си изяснявахте с един господин кой показател как се казва и какво значи.

Коментар

• rastej

Hubavo e che SFARM flaga parite v biznesa si (izkupuva sashto konkurentni firmi) , oshte po-hubavo e che za parvi pat ot dosta godin dade divident. SFARM po-moq precenka e zadaljitelno za vsqko portfolio tarseshto stabilnost.

Коментар

• rastej

Mechka dumata 'rastej' neshto govori li ti ?

Коментар

• лалемания

Пазара ни е силно изкривен, но това е нормално за момента. Мечка е прав - постепено нещата ще се променят и ще има много сълзи.

Коментар

Working...
                                X