IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БФБ - обзор на дневната търговия

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• BUROZ

И какво като имат "контролни" пакети? И какво според теб означава "контролен" пакет? Това да не е като определението за независим - някой от който нищо не зависи? ))

Коментар

• BUROZ

Sled kato stana vidno che Nadejda i Rozin imat kontrolni paketi v BUROZ, tuk ochakvam sledvashtata intriga .

Коментар

• Петрол -Софикс

Хобитчо, прочети какво си написал и тогава може и да разбереш какво ти казвам
        Мястото на Петрол не е в Софикс

Коментар

• Доверие

Плевен, индексът ми служи да мери общото движение на цените на най-ликвидните и капитализирани компании. Ако на теб ти служи за друго, ще се радвам да ни светнеш.
          От горното определение предполагам ти е ясно защо КИ не се включват в Софикс, както между другото пшеницата или Голф 2-ките - щото става дума за акции.
          Не знам от кога се занимаваш с търговия с акции, така че може и да не помниш момента, когато можеше да се търгува с пакети, търговците прескачаха висящите оферти и сключваха сделки "всичко или нищо" далеч от пазарната цена. Е в те такива случаи си прав - такава цена като влезе в индекс, келфайда от индекса, като не можеш да продадеш на високата и не можеш да купиш на ниската.
          Да, ама сега не е така - който и защото и да качва/сваля някоя цена, му се налага да го прави с кинти/с акции.
          Всъщност много си прозрачен бе приятелю. Много ни подценяваш, като си мислиш че като наплюеш едно и похвалиш друго дружество, ще хукнем да го продаваме и купуваме съответно.
          Тва пък последното за "Доверие си няма Бедо" ме хвърли в оркестъра - че що му е? Щот няма кой да го точи, или щото няма кой да манипулира цената? И в двата случая е добра новина за Доверие.

Коментар

• Доверие

Доверие все още си няма своя Бедо... и пак казвам - още не са показали колко са добри, нямат основен играч и т.н. ама... това си е работа на вашия малък кръжец

Коментар

• Доверие

За Албена инвест консолидираните приходи за първото тримесечие са ниски, но не забравяй, че там приходите са сезонни, както и печалбата.

Коментар

• BLABT

пелвен, ти май не разбираш от намеци
                Айде тогава да посмятаме малко, като ми ги хвалиш толкова Синергон:

Доверие
                Q1"03/ Q1"02
                консолидираните приходи от дейност - ръст от 7.36% до 30.163 млн. лв.
                Загубата намалява до 584 хил. лв. от 1.432 млн. лв.
                Основен капитал 575 млн. акции.

Синергон
                Q1"03/ Q1"02

консолидираните приходи от дейност - понижение с 11.1% до 47.14 млн. лв.
                консолидираната печалба се понижава (забележи !!!) до 1.2 млн. лв. от 2.6 млн. лв. година по-рано.
                Основен капитал 10.528 млн. акции.

Според мен цена от много над левче за Синергон е нереална, акцията става надценена
                Чисто информативно ти пействам и АЛБХЛ. За сравнение и за да се ориентират останалите, които сега влизат в темата:

Албена инвест холдинг
                Q1"03/ Q1"02
                консолидираните приходи от дейност - 3.3 млн. лв.
                печалба - 2.26 млн. лв. (главно от пакета в Шератон)
                Основен капитал - 5.5 млн. акции

Коментар

• BLABT

заради такива очаквания цената на БЛАБТ се повиши от 44 на 64 след като казаха продажба на парче
                  А че цена от 800 млн долара (дори 800 млн лева) е много няма спор. щото като нищо Филип Морис можеха да жертват 110 млн за целия БТ холдинг и да го крепят 5 години със всичките му социални програми и пак щяха да са на кяр. Много ми е смешно тва 800 млн долара.
                  А ти, драги клипсе, си се доверявай на Доверие, парите са си твои, само не ми обяснявай че са по-добри от Синергон

Коментар

• BLABT

CIGARATA ot koga ti e informaciqta za BLABT 2001 ) Kakto i da e tova pravi 500lv na akcia !

Коментар

• BLABT

CIGARATA ot koga ti e informaciqta za BLABT 1992 ) Kakto i da e tova pravi 500lv na akcia !

Коментар

• ДОверие

Плевен, много ме кефиш, направо бих те черпил едно )

По твойта логика, че е достатъчно да прочетем какво пише във форума, за да се светнем кое е инфо за паникьори и кое е сериозна информация, излиза, че досега всички трябваше да сме разпродали GAZ.
                        Нали точно ти се беше разписал многоздраво там, как а-ха цената ще стане 30 лева защото търга ще се появат купувачите и 20.2 лв. била само за ориентир...
                        Може да стигне, а можже и да не!!!

Докато при доверие посоката е ясна - само нагоре и то с по няколко процента на ден. Говори ми после че ГАЗ осигурява по-добра възвраащемост, примерно на месечна база.
                        В най-лошия случай и двете са добри дружества, ама да ми пробутваш изявлениея от рода на това, че ГАЗ е по-добра инвестиция от DOVUHL - не на мен.
                        И стига вече с това доверие, че се оляхме. И да не забравя - на позиция съм и в двете дружества, така че не можеш да ме обвиниш в пристрастност. До миналата седмица обаче купувах Доверие.

Коментар

• BLABT

ами че тя печалбата за деветмесечието и на миналата година си бе приблизително толкова

Коментар

• BLABT

Цигара ли си, пура ли си, де да те знам, но тази новина е от няколко дена. Така че пробвай с нещо друго да надуваш цените. ))))))))))))))))))))))))))))

Коментар

• BLABT

Na pechelivshite chestito
                              от Philip Morris давали $800 млн за Благоевград БТ

Чиста печалба от 9 млн. EUR се очаква да приключи деветмесечието най-голямата цигарена фабрика у нас Благоевград БТ АД, научи в. ПАРИ. Приходите от продажби основно на вътрешния пазар надхвърлят 135 млн. лв. За периода са реализирани над 5500 тона цигари. Ръст има в износа на цигари и преработени тютюни - общо над 2000 т за около 20 млн. лв. От началото на годината са инвестирани над 10 млн. EUR за закупуване на нови технологични линии и оборудване от лидера в бранша - фирма Хауни от Германия. С тях се изработват новите модификации на марките цигари Viktory, GD, Prestige и др., които ще се появят и като слим.Най-големи количества цигари са изнесени за Израел и страните от Средна Азия.

Тази година единствените две дружества от холдинга, които ще изкупуват ранозреещите сортове тютюни Бърлей и Вирджиния - общо около 18 000 т, ще бъдат Благоевград БТ и Плевен БТ. Фабриката в Благоевград има пари, а ако се наложи, може да тегли кредит без проблем за закупуването им. Тези сортове тютюни се отглеждат в Северна България и натоварването на манипулационната фабрика в с. Ясен край Плевен /т. е. дружеството Плевен БТ/ с такива сериозни количества тютюни ще даде възможност при евентуалната й приватизация собственикът да погаси най-малко половината от цената й с тези тютюни, казват експерти от бранша. Практиката от предходните години бе Бърлей и Вирджиния да се изкупуват от няколко дружества на БТ холдинг. Повечето от тях обаче в момента нямат пари, а пък ръководството на холдинга взело решение предвид новата стратегия за приватизация да не ги натоварва с кредитна задлъжнялост.

Сред потенциалните реални купувачи - външни инвеститори за закупуване на Благоевград БТ, с най-дълготраен и сериозен интерес от 1992 г. насам е световният тютюнев лидер Philip Morris. При посещението на над 100 експерти на концерна през 2000 г. в Благоевград представителите на Philip Morris били готови да преговарят за цена от около 800 млн. USD за благоевградската фабрика. Ако Иван Костов не беше толкова уверен, че ще спечели изборите през юни 2001 г., той щеше да я продаде, признаха запознати с тютюневия бизнес. Защото производството й отговаря на световните стандарти, вътрешният пазар е сигурен - близо 50% е делът й, а външните пазари са динамично разширяващи се.

Коментар

• Софикс vs. Петрол

Петрол вън от Софикс!
                                Никой няма нужда от изкривен пазар

Коментар

Working...
                                X