Първоначално изпратено от orakula
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
В коя точка е пазара - АНКЕТА!!!
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bezobraznobeden Разгледай мнениеПриемате ли мнение от новак?
Ако да; Малко над 19,гоним 20 следва 17 пак бързи 20,21 и после ."баси колко съм добър"
Коментар
-
Първоначално изпратено от ripwalk Разгледай мнениеНе ги разбирам много нещата та дано греша -> 18т.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от polki Разгледай мнениети нали продаде??? ..................... вече няма за какво да се притесняваш
Не се ли усетиха трусове на пазара?Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеТа затуй прекаления оптимизъм за сега ми се струва неуместен.
Не че не искам покачване на позициите, Пазил ме бог. С каквито и дребни суми да играя, то печалбата не е лошо нещо.fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Кой какво ще си признае няма значение. Повечето от старите спамери тук (позволявам си да се присъединя) си знаем и възрастта и професията и местожителството. И какво от това? Няма гаранция че старите са прави, нито пък че новите не са.
Това, което лично аз виждам за фондовата ни борса е, че пазарът е крайно ограничен. Купуват се акции за стотина двеста хиляди лева на Хима и цената скача с 50%. Купуват се акции за 40-50 хиляди на Евроинса и цената се вдига с 60%.
Подобно е положението и по другите по-ликвидни позиции.
Видно е от самолет, че на пазара няма големи инвеститори. Вижте само обемите. Ако махнеш някои пакетни сделки, то средния обем не надхвърля 2 милиона на ден. Това е смешна работа.
Та затуй прекаления оптимизъм за сега ми се струва неуместен.
Не че не искам покачване на позициите, Пазил ме бог. С каквито и дребни суми да играя, то печалбата не е лошо нещо.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от maximilian Разгледай мнениеНа мен ми е много интересно, а не помня дали е минавала анкета, какви са професиите на индивидуалните инвеститори и възрастта им! ...и местожителство!
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеАнкетата има огромно предимство, което е и недостатък. Тя обхваща само активно търгуващите индивидуални инвеститори на пазара. В България те са по-малко от процент от населението. Ние сме като цяло оптимисти. Гледайки само нас то пазара би трябвало да пада. Въпроса е по-скоро какво мислят институционалните инвестиитори и таксиджиите. Практически те не са обхванати от анкетата. Таксиджиите не са и помисляли за борса. Те счита, че акциите са гадно нещо, златото е върха, САЩ ще фалира а Русия ще бъде новия световен лидер. Редовно си говоря с такива хора. Почти винаги на въпроса в какво трябва да се инвестира отговарят в злато.
На практика банките нямат в балансите си български акции. Застрахователите са с още по-малко, като изключим купуването от свързани дружества.
Очевидния извод е, че нищожната част професионални спекуланти са оптимисти и като цяло са се набили в акции, а институциите и публиката са свръх песимисти. Извода е, ние няма как да купуваме повече защото сме се накупили, въпроса е дали банките, застрахователите, пенсионните фондове и таксиджиите ще пазарят в даден момент. Те имат десетки милиарди на разположение а ние сме с няколко стотин милиона. Въпроса е дали в даден момент ще поискат да ни купят акциите. Ще ми се да има подобна анкета и в не специлизиран сайт.
Коментар
Коментар