If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
за бфб специално трябва графиката да се начертае малко по различно.16 не трябва да е точка а линия прекарана права встрани от около период 1-1.5 години .в случая смятам че сме във 16
ти нали продаде??? ..................... вече няма за какво да се притесняваш
Продадох малка част. По малко от половината и то само по една позиция. Ама имам по други. Всъщност продадох и 2/3 от една друга, ама пък ги вмъкнах по две, да не стоят бадева.
Не се ли усетиха трусове на пазара?
Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Та затуй прекаления оптимизъм за сега ми се струва неуместен.
Не че не искам покачване на позициите, Пазил ме бог. С каквито и дребни суми да играя, то печалбата не е лошо нещо.
ти нали продаде??? ..................... вече няма за какво да се притесняваш
Кой какво ще си признае няма значение. Повечето от старите спамери тук (позволявам си да се присъединя) си знаем и възрастта и професията и местожителството. И какво от това? Няма гаранция че старите са прави, нито пък че новите не са.
Това, което лично аз виждам за фондовата ни борса е, че пазарът е крайно ограничен. Купуват се акции за стотина двеста хиляди лева на Хима и цената скача с 50%. Купуват се акции за 40-50 хиляди на Евроинса и цената се вдига с 60%.
Подобно е положението и по другите по-ликвидни позиции.
Видно е от самолет, че на пазара няма големи инвеститори. Вижте само обемите. Ако махнеш някои пакетни сделки, то средния обем не надхвърля 2 милиона на ден. Това е смешна работа.
Та затуй прекаления оптимизъм за сега ми се струва неуместен.
Не че не искам покачване на позициите, Пазил ме бог. С каквито и дребни суми да играя, то печалбата не е лошо нещо.
Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Анкетата има огромно предимство, което е и недостатък. Тя обхваща само активно търгуващите индивидуални инвеститори на пазара. В България те са по-малко от процент от населението. Ние сме като цяло оптимисти. Гледайки само нас то пазара би трябвало да пада. Въпроса е по-скоро какво мислят институционалните инвестиитори и таксиджиите. Практически те не са обхванати от анкетата. Таксиджиите не са и помисляли за борса. Те счита, че акциите са гадно нещо, златото е върха, САЩ ще фалира а Русия ще бъде новия световен лидер. Редовно си говоря с такива хора. Почти винаги на въпроса в какво трябва да се инвестира отговарят в злато.
На практика банките нямат в балансите си български акции. Застрахователите са с още по-малко, като изключим купуването от свързани дружества.
Очевидния извод е, че нищожната част професионални спекуланти са оптимисти и като цяло са се набили в акции, а институциите и публиката са свръх песимисти. Извода е, ние няма как да купуваме повече защото сме се накупили, въпроса е дали банките, застрахователите, пенсионните фондове и таксиджиите ще пазарят в даден момент. Те имат десетки милиарди на разположение а ние сме с няколко стотин милиона. Въпроса е дали в даден момент ще поискат да ни купят акциите. Ще ми се да има подобна анкета и в не специлизиран сайт.
Коментар