IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Източване за милиарди на националните богатства - До кога така?

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • стига атакаджийски глупости
    БДЖ и НЕК като са държавни
    що са най-задлъжнелите фирми в Бг
    Не разбрахте ли,че държавно ли е
    всичкото политик иска да суче от там
    http://milom.blog.bg/

    Коментар


    • Докато Атака не оглави правителството и не национализира икономиката ни, трудно би се променило нещо
      ЕВРОРОМА е гарант за национална стабилност!
      http://www.euroroma-bg.org/

      Коментар


      • Източване за милиарди на националните богатства - До кога така?

        Българската индустрия се срина до доставчик на суровини

        http://www.vestnikataka.bg/2013/03/%...4%D0%BE%D1%81/

        България няма технологичната възможност да преработва металите

        Както пише в Националната минна стратегия : „Потребността от подземни богатства произтича от общественото потребление. Показател е степента на индустриализация на държавата“. България се индустриализира през своя социалистически период. След 10-ти ноември 1989 г. индустриалното развитие спира. Понеже си говорим за мед, ще дам пример с МДК в Пирдоп. След приватизацията на предприятието не се инвестира за технологичното му развитие, въпреки че ръководството на комбината поставя такова условие и намира инвеститор с готов работен проект, който да реши както технологичните, така и екологичните проблеми пред завода и рудодобива като цяло. Напротив – комбинатът, от единственото предприятие за преработка и производство на злато е сведен до обикновен суровинен доставчик на електролитна мед за нуждите на белгийците, а след това за нуждите на германския концерн Аурубис груп.
        Ние изнасяме медта, защото нямаме ноу хау как да произвеждаме продукти от мед с по-голяма добавена стойност. Това се потвърждава и от Националната минна стратегия. Германският концерн Аурубис обаче има такова ноу хау. Затова и бордът на директорите му взима решение за купуването на комбината в Пирдоп.

        Германците виждат в комбината
        възможност да придобият предприятие

        което да произвежда само медна суровина, от която те ще произвеждат продукт, надхвърлящ многократно нашите представи и възможности.
        Сега ще ви покажа някои от тези продукти, за да видите, какво сме загубили, когато в края на 90-те години продаваме МДК- Пирдоп. Надявам се да се убедите, че българската металургия губи от това, че е принизена до ниво на суровинен доставчик за високо технологичните заводи на развитите страни. Вижте новата концертна сграда в Хелзинки. Когато е открита през август 2011г., архитектурният свят изпада във възторг. Особено впечатление прави фасадата, облицована с елементи от чиста мед. Концепцията за тях е разработена от Аурубис- Финландия. Клон на концерна на германския гигант Аурубис груп. Архитектът на проекта Кивистьо казва по повод произведението си: „Медта приляга на Хелзинки, тъй като тя е традиционен материал в града. Зеленикавият цвят на концертната сграда се вписва в доминиращия цвят на близкия парк. Медта е известна с високото си качество и дълготрайност и изглежда добре“… Прочитайки това, дни наред се разхождах из центъра на София и дълго се взирах в сградите, чудейки се дали медта би прилягала така добре и на София, както на Хелзинки. Казвах си наум, че не може да произвеждаме стотици хиляди тона мед на година и да няма къде да ги използваме. След дълго и напразно търсене обаче, постепенно стигнах до извода, че високото качество на медта няма да приляга така добре на порутените столични фасади. С оронена мазилка от фасадите късният сецесион стои някак си по-ефектно. А чувството на упадъчност отстъпва и рязко преминава в усещане за безнадеждност…И съгласете се все пак, колко е хубаво, когато 80-годишни бетонни парчета от корнизи се срутват върху главите на случайни минувачи. Небивал разкош и рядък шанс. От друга страна топлият отблясък на медта напразно ще грее като злато в калта. Освен това едни такива медни облицовки на столичните фасади ми се струват голямо изкушение пред традиционния цигански глад за метали.
        Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...
      Working...
      X