IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Договорите покрай Южен поток - какво печелим и губим?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Я, я да видим кой ще лапне малко от пайчето на стойност 3.5 милиарда...

    http://www.capital.bg/politika_i_iko...trugva_nanovo/

    източници на "Капитал Daily" казаха, че седем консорциума са поискали да участват в изграждането на българския участък. Тогава стана ясно, че в обединенията са се включили и български компании, виждани в предишни газово-ремонтни поръчки - като "Главболгарстрой" (на Симеон Пешов), "Енергоремонт холдинг" (свързано с Богомил Манчев), "Адванс инженеринг" (на братята Кирил и Георги Домусчиеви), "Водстрой 98" (финансирано от Корпоративна търговска банка) и др.

    Коментар


    • ,,.....Подписвайки споразумението за газопровода, България погази всички съображения и препоръки на Брюксел. Първо, трети страни няма да имат достъп до тръбите - което означава, че по тях ще може да тече само руски природен газ. Изобщо, директивите на третия енергиен пакет бяха "забравени" от българските власти. Независимо от предупреждението на Брюксел да променим споразумението за "Южен поток"> .http://www.webcafe.bg/id_1420235602

      Второ, срещу не особено голямата отстъпка - 20%, от досегашната най-висока цена, плащана от страна от ЕС за руския газ, беше запазена същата формула на пресмятане, която присъства и в досегашните ни договори. В газовите ни договори с Русия цената на синьото гориво се определя от формула, която я обързва с цените на различни нефтопродукти (мазут с определено съдържание на сяра, газьол и др.). Така и никой не я отвърза от нефтения индекс, за да я прикачи, например, към спот пазарите, както е в случая с Германия. Намалението на цените от догодина означава между 160 и 180 млн. долара по-малко, платени на "Газпром". Но при задлъжнялостта на "Булгаргаз" това не означава автоматично понижение на цените за потребителите - битовите и фирмени абонати.

      Трето, днес разбрахме, че българската част от тръбата ще струва 3.308 млрд. евро, но това не е крайната цена, тъй като "ще подлежи на прецизиране и актуализиране с напредването на дейностите по по-нататъшното проектиране и ОВОС", както каза енергийният министър Делян Добрев.

      Четвърто, "Газпром" ще строи парогазови централи у нас. Нека припомним, че това е отдавнашна мечта на компанията, свързана със столичната "Топлофикация", която е и най-големият консуматор на природен газ в България. От тези малко над 2.8 милиарда куб. метра, които потребяваме годишно, повече от 3/4 са за софийското парно - не за да прави топло, а за да произвежда основно ток.

      Така че днешното намаление на цената на руския природен газ от 1 януари 2013 г., шумно разгласено, беше за сметка на куп премълчани подробности относно газопровода "Южен поток".

      Най-важният въпрос е разхлаби ли Борисов руската енергийна хватка - или получи договорен от по-рано подарък срещу по-силно стягане на примката?

      Иначе ни управляват Граждани за европейско развитие на България...

      Webcafe.bg 15.11.2012,
      Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

      Коментар


      • Аууу тука последните 10 поста са само съмнения и изкривени генерализации.
        Защо бре защо и как го правите това?
        Жей я ни кажи за цените на газа нещо пак, я ни кажи за имената на Обама и от там ни направи генерализацията, че бил мюсюлманин. А той човека си е протестант отвсякъде.
        И въобще защо са тия куп изкривени възгледи вкарани в "анализи", след като са толкова далеко от реалността.
        Бсп е политически труп това го разбраха и пенсионерите. ахахх

        Коментар


        • Май май този газопровод въобще няма да се построи при това бъдеще на газовата индустрия.

          Коментар


          • Айде на по узаки че няма да излезе.....казаха по Тв то че било секретна цената а и Бойко мисе стори развалнуван......така несам го виждал досега....но дано да загубя и излезе и народът спечели и дано да няма врътка........и всичко дае за хубаво
            Животът е огледало.....усмихвай се

            Коментар


            • Първоначално изпратено от kotara22 Разгледай мнение
              JAY ....остави земята то това е едно на ръка....ами това че истървахме възможноста да влезем в дружеството с тях в което поколенията ще вземат девиденти .....по което 10% от потока на европа ще минава от там.....за сметка на какво....на намаление на Увеличеният газ.....много смешно ми прозвуча.....а и договорат е за 6 г ....За мен е пълна набутвация....но по Тв го представиха в договорат на столетието.
              Има малък шанс да имаме полза и нещата да не са така зле, но ако договорът не излезе в целия си вид утре в медиите, значи има измама До няколко дни ще се види, смеят ли да го покажат или не.
              http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

              Коментар


              • JAY ....остави земята то това е едно на ръка....ами това че истървахме възможноста да влезем в дружеството с тях в което поколенията ще вземат девиденти .....по което 10% от потока на европа ще минава от там.....за сметка на какво....на намаление на Увеличеният газ.....много смешно ми прозвуча.....а и договорат е за 6 г ....За мен е пълна набутвация....но по Тв го представиха в договорат на столетието.
                Животът е огледало.....усмихвай се

                Коментар


                • Постигнатата цена е малко по-висока от тази на Германия - http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...u-nas-,142923/

                  Тоест пак дори някой ден да я получим, пак цените руснаците по братски ни ги начукват по-високи от тези за вражеския немски народ Ако втората световна война бяхме воювали с руснаците, вероятно щях да дадат и по-добра цена като на немците поне, но истината е, че евтините к***и никой не ги уважава.
                  Last edited by Jay Gould; 15.11.2012, 20:27.
                  http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

                  Коментар


                  • ПС: Между другото - руснаците са в час, а българския назначен бизнес пак не бяха. Газовите централи могат да са на голяма далавера. Много по евтини, чисти и бързи.. За разлика от тецовете. Българският назначен бизнес обаче, рядко се слави с далновидност
                    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

                    Коментар


                    • Ако договорът не излезе в медиите, то значи българите пак както всеки път досега са прекарани здраво.

                      Не мисля, че нещата са така розови както предизборно ни ги обясняват от БТВ, но най-вероятно когато цъфне задника на нашенци като карамфил след няколко години ще се разберат и повече неща. Само земята през която минава тръбопровода е с цена от 35-65 милиона, а тия 1,5 милиарда Евро (заблежете, само преди дни това бяха 1 милиад лева ) така и не става ясно кой ще ги плаща.. Нямало държавни гаранции... да бе

                      Това обаче е нищо още.. Като се почне Белене и голямото осиране на туризма наречено Бургас - Александрополус ще стане най-весело

                      Дългове и мегапроекти в България http://borsi.dir.bg/_wm/library/item...7&df=8&dflid=3


                      Не вярвам и нашенецът да намаже от намаление на цените на газта - И да намалят с 10% цените вътре, че те само през 2010 г. се качиха с 49% Но вероятно и толкова няма да има тъй като Булгаргаз и БЕХ са на загуба и то яка и някой трябва да покрие разходите по банкета
                      Last edited by Jay Gould; 15.11.2012, 20:19.
                      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от музовир Разгледай мнение
                        Измерва се в хиляда кубични метра, ама ти наистина ли такива елементарни неща не знаеш, че ме караш да те уча във форума?!А уж си бил 18 години в енергетиката. Да не си бил и ти огняр в театъра като Бате Пешо?
                        Голямо е желанието ти всички да сме били фатмаци милиционери като теб но не сме.

                        Коментар


                        • Ей, хора.. що се дракате за този договор не мога да разбера? Добрата новина си е добра новина!

                          За мен реалностите са, че сме получили / е получена сериозна отстъпка от монополист!

                          Разбира се, надявам се бизнеса и домакинствата да разберат подобаващо за нея в крайните цени за газта и чак ако това не се случи, тогава новината няма да е баш добра или поне не баш за нас - народонаселението

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                            нищо не губим а печелим и то много.
                            Ще си проличи на 01 Януари
                            Стига маите и трейдъра да не познаят с предсказанията си

                            Коментар


                            • нищо не губим а печелим и то много.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от badboy333 Разгледай мнение
                                Губим 19 млн. от по-ниската цена на газа

                                http://paper.standartnews.com/bg/art...article=405765
                                Жалко, до сега добре си печелихме от високите цени, договорени от Р.Овч.

                                Коментар

                                Working...
                                X