IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЧЕЗ Разпределение България АД (CEZD)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Туй-то.

    Коментар


    • Ш=%"+%"+"% п=%"=%"=:си и после да говорят за инвестиционен климат в България след като създават такъв хаос само за да може някоя мутра да вземе печелившо предприятие.

      Коментар


      • Тая прокуратура и тя не е в час? ежемесечно - означава всеки месец да има отчитане и такова има, без значение дали се отчита 28 дена или 35

        Коментар


        • http://econ.bg/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0..._i.414411.html

          http://www.dnesplus.bg/News.aspx?n=600805

          Акции и препоръки нямам!

          Коментар


          • http://www.dnes.bg/politika/2013/02/...tiicite.180503

            "... Но искаме категорично да заявим, че не подкрепяме популистките призиви за национализиране на ЕРП-тата. Защото подобни сигнали биха оказали пагубно влияние върху чуждестранните инвеститори. Подобни призиви за национализация могат да се окажат пагубни за българската икономика."
            Не бойте се, деца
            Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

            Коментар


            • Превръщаме се в Боливия или Венецуела. Как може точно пък БСП да приказват за национализация на ЕРП с цел по-евтин ток. Нали точно техните простотии в енергетиката докараха една камара неизгодни проекти, които се налага да плащаме със сметките на ток. Нали точно БСП иска и Белене, което ще вдигне сметките за ток поне двойно. Нали хора на БСП са в износа на ток, в скъпите ремонти и строежи на инсталации на НЕК. Сега може би искат същите тези хора които от десетилетия точт НЕК да ги сложат да точат и ЕРП тата. След като ги национализират.

              Не съм фен на либералния икономикс, но точно пък при разбиването и контрола на монополи това направление има най-големи постижения на успешни рецепти. Но точно в България либерализират една част от веригата, но контрола остава корупционно свързан с управляващите, а долната част на веригата НЕК - остава свързана с олигарси.

              Коментар


              • "Национализация и ниски цени на тока? Няма такъв филм" пише в. "Сега"
                В България всичко се обърка. В Пиринско пламнаха сметки за ток и пожарът на бунта за дни обхвана цялата страна. Протестите хвърлиха в смут и паника управляващите, наляха бензин в резервоара на опозицията и отключиха лавина от демагогия. Тандемът Станишев - Сидеров пише сценарий за ненаучно-фантастичния филм "Да съборим цените с национализация", ГЕРБ прави постановката "Държавата удря монополите", а наоколо хвърчат лицензи на ЕРП-та и умни електромери.

                Това, че стотици хиляди българи - гладни, бедни, безработни, гневни - се бунтуват срещу високите сметки, е разбираемо. Че искат наказания и че мразят монополите - също. Обяснимо е дори, че обикновените хора по улиците вдигат лозунги "Национализация" и вярват, че това е решение. Но когато партийни лидери размахват същите лозунги и подвеждат хората в опит да си спечелят от гнева им, е опасно, вредно и пошло.

                Коментар


                • Не съм наясно наясно с далаверите в енергетиката, но логиката сочи че скъпия ток идва от НЕК и износа на ток. Не може като продаваме ток за износ на реално дъмпингови цени и тук тока да стои евтин. Елементарно ми изглежда - ние субсидираме евтиния ток в Сърбия, Словения или там където изнасяме. Нашия най-евтин ток отива на там, скъпия остава тук. този скъп ток го продават на ЕРП тата и те съвсем нормално ни продават пак този по-скъп ток.

                  което значи че проблема е в държавната НЕК и малкото на брой големи пиявици които са се залепили за НЕК.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от badboy333 Разгледай мнение
                    .. полицията е потърсила преди около година информация по случаите. ...

                    Към 16,50 часа акциите губят 0,5% ...
                    Че то ХИМ изгуби 7,5%, но то пак е във връзка с ЧЕЗ (така пише)

                    Кризата си има пречистващо действие, дори за БФБ.

                    Някой спекулира с лиценз, а пък падат акции на компании, за които се спекулира, че искат да вземат дела от ЧЕЗ

                    Абе, Джим да не залага срещу Бо

                    Не ви препоръчвам нищичко
                    Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

                    Коментар


                    • http://www.dnes.bg/world/2013/02/18/...na-chez.180479

                      Европа CEZ, включително продажбата на дял в германска мина за въглища и инвестиция в Албания, съобщи Ройтерс.

                      В отговор на съобщение в чешкия вестник Mladá fronta Dnes говорителка на компанията, в която мажоритарният дял се държи от Чехия, обяви, че полицията е потърсила преди около година информация по случаите. Сред тях е и сделка за доставка за съоръжение за използвано гориво на атомната централа в чешкия град Темелин, която е подразделение на германската компания Hochtief, и евентуално нарушаване на чешкия закон за държавните доставки.

                      „Продължаваме да им предоставяме цялата необходима информация, която изискват“, каза Барбора Пулпанова. „Нямаме чувството, че сме сгрешили за каквото и да било“, добави Пулпанова, като отбеляза, че не е в състояние да предостави повече подробности.

                      От чешкото полицейско подразделение за борба с корупцията и общинската полиция са отказали коментар за Ройтерс, а от Hochtief не са били открити за коментар.

                      В случая с германската мина Мибраг CEZ продава през 2011 г. своя дял от 50% на другия съсобственик, чешката енергийна компания EPH, като в замяна получава компанията Energotrans, действаща в топлофикационния бизнес. Сделката бе приключена през юни 2012 г. Говорител на EPH изтъкна, че компанията не е имала каквито и да било контакти с полицията.

                      Второто разследване е за разпределителното подразделение на CEZ в Албания, чийто лиценз бе отнет през януари. Чешката компания може да загуби до 200 млн. евро от албанската си инвестиция, като ще търси правата си чрез арбитраж.
                      Междувременно акциите на компанията на борсата в Прага продължиха да поевтиняват за четвърта поредна сесия, след като българското правителство обяви, че може да отнеме лиценза ѝ за електроразпределение, съобщи Bloomberg.

                      Към 16,50 часа акциите губят 0,5% от стойността си до 616 чешки крони, като отстъплението за последните 4 дни достига 3%. За деня представянето им остава под това на индекса PX, който напредва с 0,1%. От началото на годината книжата на компанията са поевтинели с 9,4%, докато PX е отстъпил с едва 3,4%, сочат данните.

                      Доходността по еврооблигациите на CEZ с падеж през 2021 г. намаля с 3 базисни пункта до 2,56%, като това е най-ниското ѝ ниво от 25 януари.

                      Вчера българският министър на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев обяви, че до няколко дни регулаторът ДКЕВР ще прецени дали ЧЕЗ е нарушила правилата за държавни доставки и дали евентуалното нарушение е достатъчно сериозно, за да бъде отнет лицензът на компанията.

                      Около 9,9% от приходите на компанията през 2011 г. са дошли от България, което я прави втори пазар за CEZ след Чехия.

                      „Загубата на лиценза е равнозначна на загуба на бизнеса“, пишат до клиенти анализатори начело с Милан Ваничек от J&T Banka AS в Прага.
                      Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

                      Коментар


                      • http://www.dw.de/%D0%B7%D0%B0%D0%B1%...B0/a-16605728:)

                        Коментар


                        • http://www.blitz.bg/news/article/183066

                          Коментар


                          • изЧЕЗвайте !!!

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
                              ...Иска ми се да завършим с отнемане на лиценз или още по-добре с национализация, одържавяване или нещо подобно....
                              Първоначално изпратено от Silver Fox Разгледай мнение
                              И защо предпочиташ такова развитие ...?
                              Да кажем, че ми се иска да видя как българската държава ще принуди чешката държава да продаде на загуба това, което й е продала преди време сама тя.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от lidmon Разгледай мнение
                                Чети още. Ако отнемат лицензия, то ще е по чл. 59. Чл 60 са си го писали за себе си:
                                Според мен освен двете алинеи които споменаваш в цитирания от мене член 55, там се визира и чл. 60.
                                Значи стигна до заключението, че чл. 55 който си цитирал по-долу и върху който се базираше твърдението ти за принудителната продажба на активите не е приложим в случая. Сега правилно отбелязваш, че приложимият е чл. 59, но какво следва от него? Нима следват принудителни продажби? Видя ли такова нещо някъде?
                                Чл. 60 определя издаването на наредба за приложението на закона и нищо повече. Запознай се и с нея, ако искаш да добиеш по-пълна представа за нормативите.
                                Last edited by Poncho; 18.02.2013, 21:41.

                                Коментар

                                Working...
                                X