Първоначално изпратено от 4i40
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ЧЕЗ Разпределение България АД (CEZD)
Collapse
X
-
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
-
Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
Нищо изненадващо -
" Съгласно консолидирания отчет на ЧЕЗ за 2017г., неконтролиращото участие в ЧЕЗ Разпределение е оценено на 2 742 млн. чешки крони, което съгласно курса CZK/BGN към края на годината се равнява на 210 млн.лв или 330 лв на акция. "
Според мен акцията има и по- голям потенциал.
Не е препоръка. Имам.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от dici Разгледай мнение
Нищо изненадващо -
" Съгласно консолидирания отчет на ЧЕЗ за 2017г., неконтролиращото участие в ЧЕЗ Разпределение е оценено на 2 742 млн. чешки крони, което съгласно курса CZK/BGN към края на годината се равнява на 210 млн.лв или 330 лв на акция. "
Според мен акцията има и по- голям потенциал.
Не е препоръка. Имам.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеАбе: вярно ли, че сега - след продажбата - и покупката от кака Гинка, щели да прекръстят дружеството от: "ЧЕЗ",
на "ЧЕС" от ЧЕС-ане ????
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от balarev Разгледай мнение
Благодаря за отговора, може и да бъркам, но Вие това го знаете, предполагате или така Ви се иска да бъде. Защото сметката на другия колега емгеко ми се струва много по смислена. 326+48+15=389, като 326 евро са цената платима някога, 48 евро е кеша получен сега/дивидент/, а 15 евро е единственото директно финансиране от майката, което се погасява. Кредита от ЕВБР го усвояват на части от 2016 г. и още е на половина и не е ангажимент на майката, а на 3 CZ, 1 CZ пък няма банкови кредити.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнение
Надявам се цената да е по-висока. Принципно при такива сделки се договаря цена на бизнеса, докато цената на собствения капитал е резултантна на cash-free, debt-free & normalised working capital basis. Така че се надявам като дойде момента на сделката, цената на собствения капиталда е по-висока
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
ОК, и считаш че шефчето им като казва че цената е доста по-висока от 320 млн евро има предвид дълга, така ли?
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
ОК, и считаш че шефчето им като казва че цената е доста по-висока от 320 млн евро има предвид дълга, така ли?
Коментар
-
Дивидента също е възможен, но за купувача е по-изгодно кеша да си остане, а цената на сделката за мажоритарния пакет да калкулира кеша принадлежащ на мажоритаря
Коментар
-
Как се променя консолидирания баланс на ЧЕЗ а.с. - намалява си финансовия дълг с 140 евро (дълга в Бг дружествата), намалява си кеш баланса с 80 евро (кеша в Бг дружествата), увеличава си кеша с 326 евро (парите от слелката), увеличава си кеша с 3 евро (вземанията от Бг дружествата). Тоест имаме промяна в нетен дълг позицията +326+3+140-80=389. Числата са примерни, тъй като нямам баланси на непубличните дружества към края на 2017. Също така това упражнение се прави към датата на сделката, която е в бъдещето и тогава балансовите числа ще са различни. Например финансовия дълг към момента най-вероятно е по-малък, но до датата на сделката ще се увеличи с целия договорен размер на кредита с ЕБВР
Коментар
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
Има логика!С други думи според теб не смятат да разпределят дивидент,иначе сметката се променя....
Коментар
-
Как се променя консолидирания баланс на ЧЕЗ а.с. - намалява си финансовия дълг с 140 евро (дълга в Бг дружествата), намалява си кеш баланса с 80 евро (кеша в Бг дружествата), увеличава си кеша с 326 евро (парите от слелката), увеличава си кеша с 3 евро (вземанията от Бг дружествата). Тоест имаме промяна в нетен дълг позицията +326+3+140-80=389. Числата са примерни, тъй като нямам баланси на непубличните дружества към края на 2017. Също така това упражнение се прави към датата на сделката, която е в бъдещето и тогава балансовите числа ще са различни. Например финансовия дълг към момента най-вероятно е по-малък, но до датата на сделката ще се увеличи с целия договорен размер на кредита с ЕБВРАз смятах дълга с кеша към края на годината и затова не ми се наместваха така сметките.
Коментар
Коментар