IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЧЕЗ Разпределение България АД (CEZD)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от petergenov Разгледай мнение
    Сега ще почнат да точат дружеството през дивидентите и поне минотарите ще намажат.
    Според мен ще се протака докато не дойде вече правилният кандидат . Не очаквам дивиденти, за съжаление.
    Пътека се прави камък по камък!

    Коментар


    • Сега ще почнат да точат дружеството през дивидентите и поне минотарите ще намажат.

      Коментар


      • Гадничко-!!!
        https://www.mediapool.bg/kzk-zabrani...ews299386.html

        Коментар


        • По интересна е обявата за ОСА при разпределението.
          .

          Какво ли целят с тази точка 2 ?

          "2. Овластяване на управителния съвет на Дружеството да сключи, съгласно правилата за представителство на Дружеството нред трети лица, рамков договор с „ЧЕЗ ИКТ България” ЕАД, съгласно който чрез отделни сделки Дружеството придобива интегрирани системи в областта на информационните и комуникационните технологии, необходими за извършването на лицензионната дейност на Дружеството
          Проект за решение: Общото Събрание, на основание чл. 114, ал. 1, т. 1, буква „б” и чл. 114а, ал. 6 от ЗППЦК, овластява управителния съвет на Дружеството да сключи, съгласно правилата за представителство на Дружеството пред трети лица, рамков договор за придобиване на интегрирани системи в областта на информационните и комуникационните технологии, които системи са задължително необходими за извършването на лицензионната дейност на Дружеството (наричани по-долу съответно „Рамковият Договор” и „ИКТ Системите”), при следните съществени срокове и условия:

          .(а), страни по Рамковия Договор:

          „ЧЕЗ ИКТ България” ЕАД и Дружеството

          (б). предмет на Рамковия Договор:

          Рамковият Договор урежда условията, при които чрез отделни сделки „ЧЕЗ ИКТ България” ЕАД продава на Дружеството, а Дружеството купува от „ЧЕЗ ИКТ България” ЕАД, една или няколко от ИКТ Системите, съобразно конкретната нужда на Дружеството.

          Всяка от ИКТ Системите има функционалности и техническо предназначение, които са задължително необходими, за да се осигури възможност на Дружеството да изпълнява едно или няколко конкретни свои лицензионни задължения (напр., без ограничение, отчитане на потреблението на електроенергия, измерване на качеството на електроенергията, управление на нетехническите загуби на електроенергия, регистриране на аварии, извършване на прекъсвания на захранването и др.).

          ИКТ Системите обслужват изключително дейността на Дружеството.

          В общия случай ИКТ Системите включват следните компоненти, които се намират в трайна функционална взаимовръзка и могат да бъдат от стандартен и/или от нестандартен (локализиран и/или персонализиран) вид:

          (i). хардуер;

          (и). софтуер;

          (Ш). лицензи за използване на софтуер; и

          (iv). съпътстващи услуги: текуща, гаранционна и извънгаранционна поддръжка; внедряване и въвеждане в експлоатация; обучение за работа; техническа помощ от различни нива; техническо консултиране; персонализация и приспособяване към специфичните технически изисквания на Дружеството; мигриране към други ИКТ системи; и извеждане от експлоатация.

          Някои от компонентите на ИКТ Системите се доставят от първичен доставчик на „ЧЕЗ ИКТ България” ЕАД. При последващото им прехвърляне от „ЧЕЗ ИКТ България” ЕАД на Дружеството се съобразяват всяко едно и всички изисквания на първичния доставчик към това прехвърляне, произтичащи от договора с доставчика и от приложимия закон (включително, но не само, изисквания в областта на интелектуалната собственост).

          (в) , стойност на Рамковия Договор:

          Цената на всяка от ИКТ Системите е равна на справедливата пазарна стойност на съответната система към момента на нейната покупко-продажба. Тази стойност е определена от независим оценител, отговарящ на изискванията на ЗППЦК, и, ако това се изисква от приложимия закон, допълнена с документация за трансферно ценообразуване.

          Общата стойност на всички ИКТ Системи, които Дружеството може да придобие чрез сделки, сключени съгласно Рамковия Договор, няма да надвишава BGN 25 000 000 (двадесет и пет милиона лева), без ДДС. Ако съгласно приложимия закон за извършването на каквито и да било сделки съгласно Рамковия Договор стане необходимо разрешение от административен орган, съответните сделки ще бъдат извършени само след получаването на такова разрешение, без да се надвишава посочения праг.

          (г) . срок на Рамковия Договор:

          Рамковият Договор влиза в сила на 1 януари 2020 г. и остава в сила до момента, в който общата стойност на всички ИКТ Системи, придобити чрез сделки, сключени съгласно него, достигне прага по буква (в) от настоящото решение по-горе, но не по-късно от 31 декември 2025 г."

          Може би някакво източване ,но ЧЕЗ ИКТ е 100 % собственост на ЧЕЗ разпределение ?
          Или облагодетелстване на някой друг чрез външни услуги ?
          Интересно е да видим пак позициите на пенсионните фондове.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение

            а не прочете ли, че става въпрос за , ЧЕЗ Електро България АД-София

            темата все пак е ЧЕЗ Разпределение

            Чичо по добре се ориентира за "Опааа" , - нямам но и аз подскочих, а и не можях да разгърна цялата обява и реших да я покажа, пък който има знае и къде да търси подтвърждение!

            Коментар


            • Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
              Нещо се поизпотих...
              В обявата пише капитал - 50 000 акции...Леко поизтръпнАх и ме обля студена пот...
              Явно са сгрешили, щот капитала е 5 000 акции....
              а не прочете ли, че става въпрос за , ЧЕЗ Електро България АД-София

              темата все пак е ЧЕЗ Разпределение
              fuск the bеаr - give me the bееr

              Коментар


              • Нещо се поизпотих...
                В обявата пише капитал - 50 000 акции...Леко поизтръпнАх и ме обля студена пот...
                Явно са сгрешили, щот капитала е 5 000 акции....

                Коментар


                • Опааа, ЧЕЗ Електро България АД-София
                  Представяне на покана за свикване на общо събрание на акционерите и материали за общо събрание на акционерите

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Иво Орозов Разгледай мнение
                    Отговорът е много бърз. Очевидно е било очаквано сегашното положение
                    Всеки има агенти навсякъде където има интереси,и не само!

                    Коментар


                    • Отговорът е много бърз. Очевидно е било очаквано сегашното положение

                      Коментар


                      • Eврохолд България предостави допълнителна информация на КЗК за географския обхват на изследваните пазари, на които оперират холдингът и дъщерните му застрахователни дружества, базирани в България (ЗД Евроинс АД и ЕИГ РЕ ЕАД), предлаганите от застрахователните компании продукти, реализираните от тях премийни приходи и дела им в общите приходи на холдинга, притежаваните от дружествата пазарни дялове в различните застрахователни сегменти и други.

                        В документите се констатират следните по-важни моменти:
                        • Застрахователните дружества на Еврохолд в България нямат водеща позиция в „застраховка гаранции" на българския пазар нито поотделно, нито взети заедно. Комбинираният им пазарен дял в този сегмент е 5%.
                        • Застрахователните дружества на Еврохолд в България не предлагат "застраховка гаранции" на търговци на електроенергия и нямат приходи от този продукт.
                        • Застрахователните дружества на Еврохолд в България предоставят застрахователни гаранции по обществени поръчки в различни сектори. Доколкото ги има, енергийните дружества са бенефициенти, а не са купувачи на този вид застраховки. Същите застраховки се предлагат от много на брой застрахователни компании и при много по-добри условия.
                        • При осъществяване на концентрацията между застрахователните дружества на Еврохолд и дружествата от групата на ЧЕЗ България, същите ще са свързани лица. Съгласно европейската регулаторна рамка в енергийния сектор, директива Платежоспособност II, общите европейски разпоредби, отразени и в българското законодателство, сделките между свързани лица, както и финансовото подпомагане на свързани лица, са силно регулаторно ограничени. Над определени лимити те са дори забранени. Поради тази причина няма как търговците на електроенергия от новата група да се възползват или да получават каквото и да било конкурентно преимущество под формата на гаранционна застраховка от застраховател в групата. Вътрешногруповият достъп на търговците до "застраховка гаранции" ще бъде негарантиран, бавен и финансово неизгоден за всички участници в групата.
                        • Европейското законодателство, имплементирано и в българската нормативна уредба, стриктно ограничава финансовите групи по отношение на подкрепата за свързани дружества.
                        • Европейската практика в конкурентното право допуска възможността финансови групи да инвестират на енергийния пазар, без да се констатира каквото и да било конкурентно предимство от тази свързаност. Има множество примери в ЕС за големи финансови групи, които пряко или непряко, инвестират в енергийни компании. В предоставените на КЗК документи са приложени редица примери за значително взаимодействие между енергиен и застрахователен пазар на европейско и глобално ниво.
                        Еврохолд приветства решението на КЗК за задълбочено проучване и е готова да съдейства и подпомага комисията с още информация, както и да отговаря на всички нововъзникнали въпроси.

                        Коментар


                        • спокойствие и само спокойствие, каквото е трябвало сме направеле, сега да се оставим в ръцете на съдбата ))

                          Коментар


                          • Нормално, Кире, колкото и да не ми харесва - преди изборите няма как да се вдига врява, затова и КЗК, в услуга на властта, разтягат срока до максимума с поредните измислени аргументи. После пък ще дойде зимния сезон - и тогава не е ок да се правят такива работи с тока и утекохме за лятос догодина, ако и тогава някой регулатор не реши да излиза отпуск и да го отложим за по-догодина, ма тогава пък пак избори и т.н., и т.н. Абе да се отказват вече от ЧЕЗ да продават, да дадат по един дивидент и Тиквата да го духа - писна ми от селски тарикати в "тази" държава!
                            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                            Коментар


                            • Адвокати: Решението за анализ на сделката за ЧЕЗ и странно и пресилено. Сделката по придобиването на активите на ЧЕЗ в България от страна на "Еврохолд" ще премине през задълбочено проучване. Това обяви в четвъртък Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), само ден след като кандидат-купувачът представи визията си за развитието на енергийните активи.

                              Мотивът на антимонополния орган е, че купувачът може да злоупотреби с положението си на застрахователния пазар и да удари конкурентите на ЧЕЗ на енергийния пазар. Причината е, че за да играят на борсата за ток, търговските дружества на ЧЕЗ имат нужда от застраховки на гаранциите по сделките. Но притежаваното от "Еврохолд" застрахователно дружество "Евроинс" държи близо 43% от пазара на този особен вид застраховки.

                              "Подобна концентрация ще създаде съществено предимство на участниците в сделката (по придобиването на ЧЕЗ - б.а.)", пише в мотивите към решението на КЗК.

                              На друго място в решението на КЗК се казва, че сделката между "Еврохолд" и ЧЕЗ "поражда опасения за ефективната конкуренция". По закон задълбоченото проучване може да трае до 4 месеца.

                              Решението на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) да прави задълбочен пазарен анализ на придобиването на бизнеса на ЧЕЗ в България от страна на "Еврохолд" е странно и пресилено, но все пак антимонополният орган има законното право да го прави. Такова е мнението на трима адвокати по конкурентно право, до които "24 часа" се допита по повод решението на КЗК от миналата седмица.

                              Още от статията на 24 часа

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от nikon Разгледай мнение
                                https://btvnovinite.bg/predavania/ta...a-na-toka.html Еврохолд нямал подобен бизнес и за това КЗК ще пусне сделката...Абе те ако рекат ще намерят причина.Еврохолд лизинг продават автомобили,нали.Всеки автомобил има генератор(динамо),което произвежда ел.енергия и акумулатор,който я складира.Е това ако не е производство и разпределение на ел.енергия... ...
                                Не било тока от динамата на колите,а финансовата и застрахователната дейност.Все ще намерят за какво да се хванат.То при тези условия и чехите може да се откажат,че после като минат активите в ДПС,пак ще ги бръчкат.
                                Прави ми впечатление обаче мълчанието на ПИК и Блиц,а и кратките неутрално-позитивни статии в Часовете и Труд,за разлика от пролетта,когато обявиха за договора.Това може да е знак,че има договорка с истинския купувач и сделката ще стане,а този напън на КЗК е само за респект.

                                Коментар

                                Working...
                                X