Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ЧЕЗ Разпределение България АД (CEZD)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеПо принцип се въздържам от коментари в последната седмица, заради една варненска групичка от викачи, но тази акция ми е любима и ще драсна няколко реда. Момци, ама вие верно ли си мислите, че тук е възможен варинатът със Спиди!?!?!? Веееерно ли? Хъпцурт! Бе не сте от вчера на борсата, за да не знаете кои са евронещо си и как само вземат, но не дават - щях да сложа смешно емотиконче, ама то не е смешно!
Та да се сравнява тук и в Спиди, дето имаме коректни плащачи като френците (та даже Валеркуту по харменски малко ги и поиздои - ето тук е за смешно човече), е меко казано несериозно. И то се вижда по цената - три пъти тръгваше нагоре при новини, три пъти беше смазвана. Вижда се и по търговията по позицията - смазана -дружество с активи за милиард, реални активи, а не измислени, като по някои други позиции, монополист, държащо тока, дето прави 60% от БВП на България (т.е. едни 70+ млрд лева зависят от него) и т.н., се търгува за цена две пиеси за Халтура от китайски постановчик!?!?!?!
Ако има някъде далавера, тя няма да е тук, а в Електро, като там евронещо си са се разбрали с трибуквените, затова и трибуквените купуват като невидели. Тук дивидент не очаквам (да си го бяха дали досега, ако искаха), а цената на търговото ще е някъде около сегашните нива, макс 280-300 лв. Лично мнение, без препоръкЪ.
П.С. И нали не забравяте, че говорим за държавно регулиран отрасъл с най, ама най-ниските цени в ЕС? И ако беше далаверки, чехите нямаше да искат да се омитат оттук на пожар и да го продават реално на цената (платени 280 милки евро, продадени за 335 милки), на която са го купили преди 15 години. т.е. реално са на загуба, като се сметне и инфлацията. Или викате, те, чехите, са прости, аз колко чехкини съм мандръсал на Слънчака - ехееей, прост народ. Ми сигурно са прости, знам ли, пък и кандидатите за покупка на бизнеса им у нас все престижни - Гинки, евророми, така де, евродруги, оргиналдъ роми от индия и т.н.
П.П.С. Съжалявам, че мнението ми не е оптимистично, дълго време тази позиция ми беше единствена на БФБ, но вече нямам тук (нарочно го пиша, за да не си мислите, че искам да купувам и т.н.) от около половин година (продадох на 210-220, купих почти на дъното около 170 и пак я породадох на последния ъп с поредната новина). Искрено се надявам да греша и евронещо си с асанчо да се честните частници на прехода, ама ... Имам в Електро (мерси, ББ50, заради теб е, ти ми отвори очите) и там мога да си позволя известен оптимизъм - тук оптимизъм нямам.
Успехи и дано видите реалната цена на този актив, защото тя започва от 350 кинта нагоре!
А чехите, че държавата ни ги цака постоянно и с цени и с глоби и с пречене на евентуален exit е ясно, но български собственик може и да се оправи с тези проблеми по нашенски с неформални методи. Не че ме интересува де - няма да оставам на кораба, за да видя как ще се справи евронещо си - излизам на търговото без замисляне.
Коментар
-
По принцип се въздържам от коментари в последната седмица, заради една варненска групичка от викачи, но тази акция ми е любима и ще драсна няколко реда. Момци, ама вие верно ли си мислите, че тук е възможен варинатът със Спиди!?!?!? Веееерно ли? Хъпцурт! Бе не сте от вчера на борсата, за да не знаете кои са евронещо си и как само вземат, но не дават - щях да сложа смешно емотиконче, ама то не е смешно!
Та да се сравнява тук и в Спиди, дето имаме коректни плащачи като френците (та даже Валеркуту по харменски малко ги и поиздои - ето тук е за смешно човече), е меко казано несериозно. И то се вижда по цената - три пъти тръгваше нагоре при новини, три пъти беше смазвана. Вижда се и по търговията по позицията - смазана -дружество с активи за милиард, реални активи, а не измислени, като по някои други позиции, монополист, държащо тока, дето прави 60% от БВП на България (т.е. едни 70+ млрд лева зависят от него) и т.н., се търгува за цена две пиеси за Халтура от китайски постановчик!?!?!?!
Ако има някъде далавера, тя няма да е тук, а в Електро, като там евронещо си са се разбрали с трибуквените, затова и трибуквените купуват като невидели. Тук дивидент не очаквам (да си го бяха дали досега, ако искаха), а цената на търговото ще е някъде около сегашните нива, макс 280-300 лв. Лично мнение, без препоръкЪ.
П.С. И нали не забравяте, че говорим за държавно регулиран отрасъл с най, ама най-ниските цени в ЕС? И ако беше далаверки, чехите нямаше да искат да се омитат оттук на пожар и да го продават реално на цената (платени 280 милки евро, продадени за 335 милки), на която са го купили преди 15 години. т.е. реално са на загуба, като се сметне и инфлацията. Или викате, те, чехите, са прости, аз колко чехкини съм мандръсал на Слънчака - ехееей, прост народ. Ми сигурно са прости, знам ли, пък и кандидатите за покупка на бизнеса им у нас все престижни - Гинки, евророми, така де, евродруги, оргиналдъ роми от индия и т.н.
П.П.С. Съжалявам, че мнението ми не е оптимистично, дълго време тази позиция ми беше единствена на БФБ, но вече нямам тук (нарочно го пиша, за да не си мислите, че искам да купувам и т.н.) от около половин година (продадох на 210-220, купих почти на дъното около 170 и пак я породадох на последния ъп с поредната новина). Искрено се надявам да греша и евронещо си с асанчо да се честните частници на прехода, ама ... Имам в Електро (мерси, ББ50, заради теб е, ти ми отвори очите) и там мога да си позволя известен оптимизъм - тук оптимизъм нямам.
Успехи и дано видите реалната цена на този актив, защото тя започва от 350 кинта нагоре!Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение350лв търгово и 50лв нетен дивидент
Коментар
-
Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение
Кодекс на шопа-
Я не сакам на мен да е добре. Я сакам на Вуте да му е зле.Я всегда буду твоим поводом напиться.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechka uteshitelka Разгледай мнение
Ще ме накефи еврохолд-тарикатите да засулят някоя оферта за търгово под 260 лв
Я не сакам на мен да е добре. Я сакам на Вуте да му е зле.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеНакрая и на 300 лева ще сме предоволни..Я всегда буду твоим поводом напиться.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kolq Разгледай мнение... Те вече не искат никаква премия за продажба на своя бизнес, а само и само да се върнат пари които са инвестирали с години.....Написаното по-горе е единствено и само лично мнение.
Коментар
-
Еврохолд възложи на J.P. Morgan AG (водещ и ексклузивен мениджър) да организира дълговото финансиране на сделката с ЧЕЗ Груп София
26 април 2021 - Най-големият публичен холдинг в България и една от водещите независими финансови и застрахователни групи в Югоизточна Европа - Еврохолд, възложи на J.P. Morgan AG да е водещ и ексклузивен мениджър при структурирането на дълговото финансиране на сделката с ЧЕЗ Груп. “Радваме се, че ангажираме една от най-големите и опитни институции в света във финансирането на такива сложни сделки, особено в енергийния сектор. Това е още една стъпка напред към финализиране на придобиването на дружествата на ЧЕЗ Груп в България до края на първата половина на тази година”, коментира Васил Стефанов, ръководител "Сливания и придобивания" в Еврохолд. През март Еврохолд обяви, че ще увеличи капитала си с емисия нови акции на Българската фондова борса (БФБ), чрез която очаква да набере до 100 млн. евро собствени средства. Предмет на публичното предлагане ще бъдат малко над 79 млн. нови обикновени акции, всяка с номинална и емисионна стойност - съответно 1 лв. и 2.50 лв.
http://www.x3news.com/
п.п След публикуването на отчета до края на месеца очаквам и поканата за ОС + "дивидент". Надявам се mpy_yordanov да е прав. Успех на всички.Last edited by Innocent; 26.04.2021, 09:03.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от kolq Разгледай мнениеИма законово основание за търговото след сделка, обаче според мен ще пробват да минат на тънко. Да отбележим и факта, че ЧЕЗ е завеждала дело срещу България заради спънки при правене на бизнес. Според мен сделката ще мине по нетната стойност на активите. Те вече не искат никаква премия за продажба на своя бизнес, а само и само да се върнат пари които са инвестирали с години.
Коментар
-
Позачетох се как вървяха по процедура за търгово на ЕвроИнс и негово делистване в последствие, темата я има в форума. Макар че не съм застанал това събитие може да се разбере че дружество го отписаха в последствие на 1.30. Дружество при отписване се е оценявало в 20млн лева, при това имаше приходи от полици за 100милиона. Не се задълбавах много в отчетност, обаче дружество беше много подценено и при отправяне на търгово решаваща роля е играла борсовата цена. Много пари бяха погребани тогава, обаче това говори много за вероятен нов собственик.
Има законово основание за търговото след сделка, обаче според мен ще пробват да минат на тънко. Да отбележим и факта, че ЧЕЗ е завеждала дело срещу България заради спънки при правене на бизнес. Според мен сделката ще мине по нетната стойност на активите. Те вече не искат никаква премия за продажба на своя бизнес, а само и само да се върнат пари които са инвестирали с години. Тук не знам дали Чехите могат да ни помогнат и да публикуват в последствие на каква цена те оцениха всяко едно дружество. Щото това може да си изиграя роля при отправяне на търгово. Надявам се да предложат същата цена която я плащат на ЧЕЗ.
Не виждам много перспективи в развитие на дружество. Нов собственик ще има да плаща кредити, вероятно ще го източват дружество колко-то могат. На този бизнес му е сложно без редовни инвестиции, на всичко отгоре тарифи регулират се от държавата.
Успех на всички държащи!
Коментар
-
Първоначално изпратено от kolq Разгледай мнениеИнтересно а какъв е шанс да има търгово? На теория ще има заделени средства са изкупуване на активи от ЧЕЗ, обаче не и на останалата част от компания. Обаче след това мога да продадът дял от него на друго лице и така да избегнат търгово. Или по лошо да го направят нещо като при трейс. Където мажо е продложил много ниска цена, която и близо не беше справедлива.
- 1 like
Коментар
Коментар