IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЧЕЗ Разпределение България АД (CEZD)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение

Обобщено според статията оценяват останалите 33 процента на около 70 милиона евро .При положение ,че плащат 335 милиона евро за 67 процента, останалите би трябвало да струват 165 милиона .Или с други друми се готвят да платят по малко от полувината на миноритарите от оценката която правят на основният пакет................
    Точно, което прави не особено лицеприятна сума - 100 милки да са за 33% от тук и електро, това прави 600 лева общо за двете компании като цена - или горе-долу цените от днес на двете компании.После не се чудете що е затапено - както казах, този филм вече два пъти го гледам, за да си мисля, че ще се случи нещо различно от третия път - еврошит не са плащачи, виж с гинка може би щеше да е друго, или пък не? Не случихме особено на купувач - дано греша!
    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от petergenov Разгледай мнение
      http://epicenter.bg/article/Asen-Hri...Z-/187319/11/0 - тук също пише за изплащане на минотарите
      Обобщено според статията оценяват останалите 33 процента на около 70 милиона евро .При положение ,че плащат 335 милиона евро за 67 процента, останалите би трябвало да струват 165 милиона .Или с други друми се готвят да платят по малко от полувината на миноритарите от оценката която правят на основният пакет................

Коментар

• http://epicenter.bg/article/Asen-Hri...Z-/187319/11/0 - тук също пише за изплащане на минотарите

Коментар

• Гледах интервю на собственика, но не помня по коя телевизия беше. Там обясняваше как ще действат. Доста подробно беше.

Коментар

Мисля, че излишно се надъхвате по темата. От Еврохолд още предния път казах, че са готови да платят по 320 лева на акция, но същевременно казаха, че няма да отписват дружеството от фондовата борса. До колкото си спомням имаше и коментар, че е възможно големите играчи да задържат пакетите и да не ги продават при положение, че се въведе редовна дивидентна политика.
            Ще ми приопомниш ли кога и къде еврозалъгалките са рекли 320 кинта на акция, че тази акция я следя от 3 години и такова нещо не съм чул, освен пожелателни лафове, как им трябвали едни пари, дето щели да излязат към милиард за цялата сделка и за инвестиционната им програма в едно интервю на онзи рапом асанчо? Извади някакво линкче или каквото и да е - то и аз искам толкова, но да се съобразваме с реалностите, а те не са особено розови с евротолупите, хеле пък с нови избори и нова власт, на която последен проблем ще са и миноритарите тук. А да се надявате на тимаджиите - ми добре Както казах, имам, макар и не толкова, колкото предишния път, точно заради еврозалъгалките и цялостното им поведение в последните 15 години на хм, да речем не особено коректни мажоритари
            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Според мен е въпрос на време от Еврохолд да излязат със становище. Просто този път няма да бързат, че да не ги спре КЕВР този път. Иначе можем да съдим по действията им през предходните месеци с преструктуриране на бизнеса. Това не се прави ако не мислят да купуват.

Коментар

• Първоначално изпратено от orchis Разгледай мнение

Тук някак изплуват 2 въпроса:
                >> От къде идва това "редовна дивидентна политика"? Някой от Еврохолд го е казал ли?
                >> Ако предния път са били готови да платят по 320 лв/акция, сега пак ли са на това мнение? Все пак "преди" беше преди Ковид и целият бизнес климат беше друг. В този ред на мисли, някой видял ли е коментар от Еврохолд, че все още искат сделката?
                https://www.eurohold.bg/news/2020/eu...garia-739.html

явно искат сделката, а за дивидентната политика имам едно наум - все пак като започнат да управляват, трябва да има печалба, за да раздават дивиденти. Дали няма да я преточат през разни схеми и да си приберат всичко, вместо да споделят с дребните акционери?

Коментар

• А някой от високо комплексираните български журналя направиха ли едно обследване по публикуваната информация ??? Зададоха ли въпроси на мажоритарите на холдинга ????

Коментар

Мисля, че излишно се надъхвате по темата. От Еврохолд още предния път казах, че са готови да платят по 320 лева на акция, но същевременно казаха, че няма да отписват дружеството от фондовата борса. До колкото си спомням имаше и коментар, че е възможно големите играчи да задържат пакетите и да не ги продават при положение, че се въведе редовна дивидентна политика.
                    Тук някак изплуват 2 въпроса:
                    >> От къде идва това "редовна дивидентна политика"? Някой от Еврохолд го е казал ли?
                    >> Ако предния път са били готови да платят по 320 лв/акция, сега пак ли са на това мнение? Все пак "преди" беше преди Ковид и целият бизнес климат беше друг. В този ред на мисли, някой видял ли е коментар от Еврохолд, че все още искат сделката?

Коментар

• Мисля, че излишно се надъхвате по темата. От Еврохолд още предния път казах, че са готови да платят по 320 лева на акция, но същевременно казаха, че няма да отписват дружеството от фондовата борса. До колкото си спомням имаше и коментар, че е възможно големите играчи да задържат пакетите и да не ги продават при положение, че се въведе редовна дивидентна политика.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение

Има доста критерии - и средната цена за последните 3 месеца и най-високата цена плащана от търговия предложител са един вид долна граница. Миналата година като се рових в отчетите на Чез Чехия се виждаше че 72% от активите в България, които проадават се падат на Чез Разпределение. Ако цената е 335млн, лесно се смята колко са 72%, като това би била цената на 67% от Чез Разпределение. А вече какво са ни намислили кандидат купувачите ще видим.
                        Точно, това го говорихме и бистрихме много преди година-година и половина. С евротутманиците аз съм много умерен скептик (дори не съм оптимист), а играта със затапването на акцията около 240 кинта и по-надолу ч играхме твърде дълго и твърде скоро, за да се хвана пак на нея. Очезивадно е, че им е по-евтино и ще си спестят много повече, ако просто платят на някога да натисне цената, която е един от критериите (дори основен) за евентуалното бъдещо търгово, а тези от евротутманик са доказани тарикати на дребно и все други такива "хубави" неща, като последното, за което биха мислили, е дребосъка. Но пък някакси все успяват да прилъжат някого да им даде кинти - и то все големи риби. Та гледаме мача, макар и не чак толкова зареден с акции, колкото предишния път

Коментар

• Първоначално изпратено от intellect Разгледай мнение

Да, това ясно. Но мисълта ми е, че другото подлежи на манипулиране, например може да кажат че са платили ниско за публичните, докато средната цена за трите месеца по-трудно може.
                          Така е, затова пък се намира някой, който случайно да затапи цената

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение

Има доста критерии - и средната цена за последните 3 месеца и най-високата цена плащана от търговия предложител са един вид долна граница. Миналата година като се рових в отчетите на Чез Чехия се виждаше че 72% от активите в България, които проадават се падат на Чез Разпределение. Ако цената е 335млн, лесно се смята колко са 72%, като това би била цената на 67% от Чез Разпределение. А вече какво са ни намислили кандидат купувачите ще видим.
                            Да, това ясно. Но мисълта ми е, че другото подлежи на манипулиране, например може да кажат че са платили ниско за публичните, докато средната цена за трите месеца по-трудно може.

Коментар

• Първоначално изпратено от intellect Разгледай мнение
                              средната цена за последните 3 месеца не поставя ли долна граница на която може да се направи търговото?

Коментар

• средната цена за последните 3 месеца не поставя ли долна граница на която може да се направи търговото?

Коментар

Working...
                                X