За БФБ и нас в частност е добре, ако такова дружество остане публично дългосрочно
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ЧЕЗ Разпределение България АД (CEZD)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от colonello Разгледай мнениеДопада ми идеята това дружество да остане публично, даже ако мажоритарят управлява 3/4. Със сигурност ще има по-голяма прозрачност на дейността им, а тяхната дейност е от обществен интерес. Търгува се в Чехия и Полша - не е лошо вече и в България да се търгува.
Не е препоръка.Custodite sortem vestram
Коментар
-
Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнениеАко ЧЕЗ имат ликвидни проблеми и не са готови да извадят 100 млн. лв., какво по-естествено да се уговорят др. институционален инвеститор да го купи за тях с определена възвращаемост .. за определен срок?!
Също така защо трябва да придобият 100%? Може да са решили на този етап чисто и просто да контролират около 3/4!
Не е препоръка!
Коментар
-
Konsultant
Помисли ..:
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеМисля че росен е прав. Иначе няма такава тъпа игра на мажоритар. Да не се сложат ордери около минималната и да се бидне доста по-малко от предлаганото количество.
Явно ще си имаме публично ЕРП и ще си го трейдваме на база фундамент, а не на база очаквано търгово. Хубаво е на БФБ да остане едно такова, още по-хубаво е че това ще е най-голямото в БГ. Ще привлича чужденци след като приватизират БФБ.
А ПФ като са се налапали надали ще го оставят без подкрепа. Даже може за НГ едно рали да му спретнат Но определено ще иска нерви и чакане.
Също така защо трябва да придобият 100%? Може да са решили на този етап чисто и просто да контролират около 3/4!
Не е препоръка!
Коментар
-
Първоначално изпратено от trader1313 Разгледай мнениеАбе от Чехите всичко може да се очаква.И въпреки това не ми се вярва да остане публично.
И аз така мисля! Покупките вероятно са на мажо-то през разни банки, за да не е явно и да не прави търгово. Рано или късно обаче ще лъсне и ...Liverpool was made for me and I was made for Liverpool!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеМисля че росен е прав. Иначе няма такава тъпа игра на мажоритар. Да не се сложат ордери около минималната и да се бидне доста по-малко от предлаганото количество.
Явно ще си имаме публично ЕРП и ще си го трейдваме на база фундамент, а не на база очаквано търгово. Хубаво е на БФБ да остане едно такова, още по-хубаво е че това ще е най-голямото в БГ. Ще привлича чужденци след като приватизират БФБ.
А ПФ като са се налапали надали ще го оставят без подкрепа. Даже може за НГ едно рали да му спретнат Но определено ще иска нерви и чакане.
Нещата не са добре. Мислех че ще има по голямо търсене...
Да му мислят тези който покриват ЧЕЗ с Енерго ПРО и други БФБ компании ..
Ако утре не се продадат какво правим.....
Не е препоръка....
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнениеНе ми се вярва пенсиите да са извадили 82 мил, просто мажоритаря е с друга стратегия, точно заради пасивността на ПФ .. видя на Енергото какво беше...
п. п.
...оферти за 60 млн. лв. през Уникредит Булбанк..
Коментар
-
Konsultant
Ако са пенсиите ...
Първоначално изпратено от rossen Разгледай мнениеде да бях се объркал.... Не гледай обема, пенсионерите го навъртяха. Щом стигна до минималната и артиса....
Коментар
-
Първоначално изпратено от rossen Разгледай мнениеде да бях се объркал.... Не гледай обема, пенсионерите го навъртяха. Щом стигна до минималната и артиса....
п. п.
...оферти за 60 млн. лв. през Уникредит Булбанк..
Коментар
Коментар