Първоначално изпратено от dragi mi smehurko
Разгледай мнение
Лукойл е частна фирма...ще продава на колкото си иска.....тя е единствената рафинерия в БГ има монопол....даже съм изненадан що не продава по скъпо при тея условия. Визирам...изискванията за митнечески складове дето не позволяват много лесния свободен внос. Но свободния внос не помага много. Лукойл изнася в Румъния специално много бензин...бай дъ уей.
На загуба е по същия начин поради който Амазон, Епъл, Фейсбук и т.н международни големи компаниии не плащат нищо в европейския бюджет. Фейсбук плаща ли данъци в България да те питам....? Имат си роялити права дето плащат в офшорна компания която държи тея права и точка....там отива печалбата преди облагане.
Що ми е чудно не викаш сега против щатите например....се чудя...като американците не плащат нищо в европа - говоря за американските компании..на които оборота дневния е колкото на лукойл българия годишния....( може и да преувеличавам нямам идея колко е )
В България е може би най евтиния бензин от цяла европа при вече подобни акцизи....От бензина почти нито една бензиностанция в БГ не печели много....ако намалят цените - нищо няма да печелят. Честно казано трябва да ги увеличат така както в европа...обаче кат се има пред вид че сме бедни може би преценяват че няма голям смисъл след като 70-80 % процента от приходите им са от магазините и кафетата.
Аз разбирам че да говориш ей така без да мислиш обслужвайки си някаква теза дето ти е в главата и си я чул по новините е по лесно....ама все ви казвам..абе мислете бе...четете...недей първосигнално кат чуеш нещо и да скачаш....то за тебе това...
Коментар